Blogg

En blogg om lampor, belysning, inredning och tävlingar. Här kan du hitta tips och inspiration som kan vara till hjälp när ni ska inreda och ljussätta ert hem. 

Vi har ett stort sortiment av lampor och belysning för kök, vardagsrum, hall, badrum, sovrum och uterum. Vi erbjuder även unika möbler, ljusstakar, ljuslyktor, ljus och andra inredningsdetaljer som skapar atmosfär i ett modernt, ombonat hem. Välj bland populära och välkända varumärken som Globen Lighting, Herstal, House Doctor, Lene Bjerre, PR Home, H. Skjalm P, Original BTC, EBB & Flow m.fl. 

Belysning  Inreding  Möbler  Förvaring I Textil

3 artiklar
Fallande ordning

Lys upp vintermörkret!

Behåll mysbelysningen i ditt hem nu när julen är förbi. Byt ut adventsstjärnor, adventssljusstakar, julpynt och annan julbelysning till vackra fönsterlampor, golvlampor, bordslampor och ljusslingor. Efter tjugondag Knut är det hög tid att plocka bort all julbelysning. Det är fortfarande mörkt ute och några vintermånader kvar innan ljuset kommer tillbaka. Armaturer är viktiga detaljer för att lyckas skapa en fin inredning och ge karaktär och personlighet till ett rum. 

Genom att ersätta adventsstjärnan med en vacker fönsterlampa skapar man ett ombonat och inbjudande hem både på insidan och på utsidan. Snygga lampor i fönstret är fortfarande de med stora hängande ljuskällor. Ersätt adventssljusstaken till en dekorativ bordslampa som har ett varmt sken för att skapa en trevlig stämningsbelysning. Bordslampor är ofta mindre och lätta placera ut för att mysa till det i rummet. Med hjälp av dem är det enkelt att framhäva vissa detaljer som exempelvis ett vackert bord. Hos oss hittar du ett stort utbud av snygga bordslampor online! Julgranen och dess ljus ersätts med en fin golvlampa i snygg design. Ett rum kan förändras oerhört mycket, från tämligen tråkigt till ett hemtrevligt och välkomnande rum. Använd golvlampan som en inredningsdetalj och ge rummet en fin möblerad känsla. 

Med hjälp av ljusslingor kan man åstadkomma en stämningsfull belysning både inomhus och utomhus. Häng upp ljusslingan i taket, i ett hörn eller lägg den på byrån eller i en glasburk. Den skapar en trivsam stämning och ger ett behagligt ljus.

Rundhult fönsterlampa i krom från Star Trading

 

Spring bordslampa i mässing från Globen Lighting

Golvlampa String från Herstal

 

Glödlampsslinga från Star Trading

 

 

Lampor i Dansk design från Herstal

Herstal har ett stort sortiment av snygga lampor med skandinavisk design. Ledorden är hög kvalitet och nytänkande. De är kända för att skapa smakfull och funktionell inomhusbelysning och har genom åren lanserat många nya och spännande armaturer med den nya LED-tekniken. Nedan har vi valt ut några klassiska designlampor från Herstal.

Bland Herstals sortiment av vägglampor tycker vi att serien Ballon är både elegant och modern i sin design. Den är anpassad till små utrymmen och kan med fördel användas som allmänbelysning i en korridor. Lampan har en vacker rund form och är tillverkad i matt mässing och opalglas. Ballon är utrustad med en LED-diod som bidrar till att ge ett jämt fördelat ljus. Den har även en integrerad dimmerfunktion som gör att ljuset lätt kan justeras till önskat läge. Vägglampan har en modern och tidlös design och blir en vacker inredningsdetalj på väggen. 

Tentacle taklampa sticker ut från mängden med sitt frostade innerglas och armar i akryl som omsluter sig runt glaset. Taklampan avger ett mjukt och dekorativt ljus som kommer förgylla ditt hem. Tentacle finns med klara eller rökfärgade lameller och i tre storlekar.

Manola takkrona är en unik och vacker armatur med tolv stycken ljuskällor som sprider ett härligt ljus. Designen är en nytolkning av den klassiska ljuskronan och den lyfter vilket rum som helst! Den passar perfekt över matsalsbordet, i hallen eller var helst du vill ha en underbar lampa med en exklusiv design.

Vienda bordslampa har en stilren och tidlös look som passar in i både moderna som klassiska miljöer. Den böjda lampskärmen i färgad metall matchar foten medan ramen är gjord av krom.

Arrow golvlampa är en modern armatur som har en flexibel arm och på/av knappen på skärmen. Dessa kvaliteter gör att den passar perfekt som läslampa. Det vita gallret skymmer ljuskällan på ett vackert sätt och ger lampan ett modernt utseende. 

Ballon vägglampa i mässing

Tentacle taklampa

Manola takkrona i nya färgen grafitgrå

Vienda bordslampa

Arrow golvlampa

Ljusstakar

10 snygga ljusstakar till jul

Dekorera ditt julbord med vackra saker som förhöjer julstämningen när det är dags att duka upp för jul. Med snygga ljusstakar med levande ljus och vackra juldekorationer skapar man en stämningsfull och dekorativ look. Tända ljus skapar en hemtrevlig och varm känsla i hemmet och man kan aldrig ha för många ljus. Vill du ha ljusstakar i keramik, glas, metall eller silver? Eller föredrar du hellre exklusiva ljusstakar i trä som aldrig går ur tiden? I vårt sortiment hittar du allt från klassisk och tidlös design till modern form. Vill du skapa en festlig dukning passar exempelvis de eleganta ljusstakarna i mässing från vårt nya varumärke H. Skjalm P. perfekt. Vill du hellre ha en tuffare stil kan vi rekommendera serien Miramar som är designade av PR Home och har en klassisk men samtidigt ruff och tuff industriell stil. Till julen passar även ljusstakarna Suzanne, Conia och Felia från Lene Bjerre bra. Med Lene Bjerres unika, skandinaviska stil kan du skapa en personlig och ombonad atmosfär i ditt hem. Från House Doctor kommer den vackra ljusstaken Square som har en fyrkantig form med plats för fyra ljus. Till jul är det fint att dekorera Square med något julinspirerat som exempelvis kottar eller grenar.

Låt dig inspireras av vårt stora sortiment av snygga ljusstakar från populära varumärken som House Doctor, Lene Bjerre, H. Skjalm P, Nordal, Novaform och PR Home och många fler.

1. Ljusstakarna Suzanne, Conia och Felia från Lene Bjerre 

 2. Square Ljusstake från House Doctor som har en fyrkantig form med plats för fyra ljus. 

3. Ljusstakar i mässing från vårt nya varumärke H. Skjalm P.  

 4. Serien "Miramar" från PR Home är en klassisk ljusstake för kronljus med ett litet handtag.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 artiklar
Fallande ordning
Laddar