Ångerrätt och returer

Ångerrätt och returer

Om du inte är helt nöjd med ditt köp kan du returnera dina produkter till oss. Som konsument har du normalt 14 dagars ångerrätt. Vi erbjuder även 30 dagars ångerrätt. För att utnyttja din ångerrätt ber vi dig meddela oss så snart du vet att du vill ångra ditt köp så återkommer vi med en retursedel samt returinstruktioner. Du ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan/varorna. Vänligen kontakta oss på telefonnummer 031-12 12 10 eller maila till info@lavanille.com och ange ditt ordernummer. Du kan som alternativ fylla i Konsumentverkets standardformulär för att utöva din ångerrätt. Ångerrättsformulär hos Konsumentverket: Ångerblankett. Var noga med att uppgifterna är korrekta och tydliga. Retursedeln fäster du på paketet och lämnar sedan in det hos ditt närmaste postombud.

 

Ladda ner ångerblankett (PDF)

 

Returadress: 

Lavanille.com c/o ISY Informationssystem AB 

Furuviksringen 26 

302 44 Halmstad

 

La Vanille kommer ej lösa ut paket mot postförskott. Vid returer av möbler eller andra skrymmande produkter kan kostnaden vara hög beroende på paketets storlek och volym. Om du vill returnera möbler eller skrymmande paket, vänligen kontakta vår kundservice för prisuppgifter. Är produkten inte returnerad i originalförpackning förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag eftersom varan ej då kan säljas igen. Om ni skulle utnyttja er returrätt utan vår returfraktsedel så betalar du för fraktkostnaden och har följaktligen även transportansvar. Använd ett spårbart fraktsätt och spara ditt kvitto. Du måste kunna styrka din retur om den inte skulle nå vårt lager. 

 

Produkt som ska returneras ska vara oanvänd och vara packad i sin originalförpackning som även den ska vara oskadad och i skick som ny. Produktens tags och etiketter ska vara kvar på produkten. Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar och hur varan fungerar inom rimliga gränser. Varan får dock inte användas på ett ovårdat sätt. Du som konsument är ansvarig för en eventuell värdeminskning av varorna inklusive originalförpackning som beror på en hantering utöver vad som krävs för att kunna fastställa varans egenskaper och funktion. Produkten får ej vara monterad om produkten du beställt kräver montering. 

 

Notera att du står för risken om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss. Förpacka därför varan ordentligt. Använd gärna den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Var därför noga med att förpacka varan noggrant innan du skickar tillbaka den. Den ursprungliga produktförpackningen med inneremballaget hjälper produkten att ligga stabilt och stadigt under transporten. Transportemballaget måste säkerställa att din försändelse kommer fram hel till oss. I de fall varan är skadad eller om delar av varan saknas förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för att återställa varan till funktionellt skick. La Vanille avstår från att göra ett sådant avdrag om produkten returneras i väsentligen oförändrat skick.

 

Om du har fått en faktura och vill skicka tillbaka hela eller delar av ordern ber vi dig vänligen att kontakta Klarna för att förlänga förfallodatum på fakturan. Detta för att slippa påminnelseavgifter/returfraktavgifter och att den inte går vidare i kravkedjan. Klarna kontaktar du på tel 08-120 120 15 eller direkt i appen. Har du valt faktura som betalsätt så observera vänligen att den ska betalas även om varan reklameras. Eventuell reglering av fakturan görs när ärendet har hanterats.

Om du vid mottagandet av ditt paket upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad ska detta reklameras omgående till paketombudet. Detta gäller både vid hemleverans och när du själv hämtar paketet hos ett ombud. Om du upptäcker att innehållet i paketet är skadat när du packar upp det, meddela oss via info@lavanille.com.