Kristallkrona guld

Idag finns ett stort utbud av vackra guldfärgade kristallkronor som exempelvis Barockkronor, RokokokronorEmpirekronorRetrokronor och Designkronor att välja bland. Det finns en mängd olika guldfärgade ljuskronor som passar ditt hem oavsett om du vill ha en mer dekorerade och romantisk look eller en mer modern och enkel design. Alla har de hållbara material och en tidlös design som aldrig blir omodern utan håller livet ut. Hos La Vanille hittar du ett stort utbud av prisvärda ljuskronor från kända varumärken som Aneta Belysning, Oriva, Lene Bjerre och Nordal med flera.

 

Hitta rätt kristallkrona till ditt hem

 

Här kommer lite historik om kristallkronor. Den var från början en stor lampa som möjliggjorde att man fick mycket ljus. Från mitten av 1600-talet har de första ljuskronorna i Sverige sitt ursprung. Först till en början fanns det enbart ett fåtal, då bara på de kungliga slotten, hos högadeln och även i somliga kyrkor. Under 1700-talet uppkom en mängd tillverkningstekniska förbättringar som möjliggjorde en effektivare produktion inom vissa branscher och som även berörde de svenska glasbruken. Under denna tid begränsandes importen och därför skulle så mycket som möjligt tillverkas inom landets gränser. Detta i sin tur satte fart på bland annat glastillverkningen under denna tidsperiod. Några av de vanligaste kristallkronorna i Sverige under 1600-talet och under 1700 talet är bland annat Kungsholmskronan, Glasarmskronan och Hagamodellen.

 

En kristallkrona passar i många av hemmets rum som vardagsrum, hall, sovrum och kök. De finns i många olika storlekar, färger, design och priser. Jubilee är en tjusig guldfärgad ljuskrona som passar i många rum och hem. En kristallkrona har man under många år och det väl värt att ta god tid på sig att hitta den perfekta kristallkronan. Hos oss handlar du enkelt online eller så kan du besöka vår butik i Billdal. Vårt utbud av belysning utökas kontinuerligt med nya spännande varumärken. Vi hoppas att du kommer hitta en vacker guldfärgad kristallkrona som faller dig i smaken. 

Oriva Galax Taklampa Borstad Mässing
Taklampa Galaxy kommer från det svensk...
2 396,00 kr
Globen Lighting Copernicus Pendel Antikm...
Taklampa Copernicus är designa...
6 061,00 kr 6 735,00 kr
Herstal Manola 12 Takkrona Mattborstad M...
Takkrona Manola är designad av det dan...
6 999,00 kr
Aneta Belysning Jubilee Taklampa Matt Mässing 50 cm - lavanille.com
Kampanj
Aneta Belysning Jubilee Taklampa Matt Mä...
Takkrona Jubilee är designad av det sv...
699,00 kr 1 295,00 kr
Globen Lighting Divine 6 Taklampa Vit/Mä...
Divine Takkrona är designad av Patrick...
4 780,00 kr
Globen Lighting Grace Taklampa Mässing
Denna vackra takkrona är designad av T...
3 149,00 kr