Lampsladdar & Lampupphängning

Kategorin "Lampsladdar & Lampupphängning" innehåller produkter som är en viktig del av inredningen och hjälper till att skapa en kreativ belysningsdesign hemma. Den omfattar en rad olika produkter och lösningar när du vill sätta upp och placera lampor på ett inredningsmässigt tilltalande sätt. Kategorin innefattar allt från funktionella tillbehör som behövs för att montera lamporna till dekorativa lampupphängen som kan förvandla en enkel ljuskälla till en stilfull del av rummets inredning. 

Justerbara lampupphängen i olika material

Lampupphängen har en snygg sockel där du kan skruva i ljuskällan, till exempel en glödlampa, och består även av en sladd för strömförsörjning samt en upphängningsmekanism i form av en krok eller liknande för att fästa takupphänget i taket eller väggen.

Det finns många stilar av lampupphängen, från minimalistiska kabelupphängningar till mer dekorativa kedjor och stänger. Materialen varierar också, från metall till plast, och sladdarna kan vara enkla eller textilomspunna för ett mer dekorativt intryck. När du skall köpa ett lampupphänge så är ett bra tips att titta närmare på CableCup Loop lampupphänge svart som är elegant och dessutom lätt att justera på ett snyggt sätt.

Lampupphängen används för att hänga upp pendellampor, både enskilt och i grupper, över matbord, köksöar, i hallar eller som sänglampor. De är särskilt populära när man använder dekorativa ljuskällor, exempelvis med synliga filament. Genom att variera längden på upphängena så kan du skapa en snygg och kreativ belysningslösning.

Ett tips är att matcha färgen på lampupphänget med övrig inredning i rummet för ett sammanhängande utseende.

Dekorativa takupphängen i olika färger

Ett takupphänge har en takkopp med sladd och sockel och monteras direkt mot uttaget i taket. De passar särskilt bra när du har en snygg lampskärm som du vill använda.

De finns i olika varianter, från lite enklare i plast till lite mer arbetade med takkoppar i metall i olika färger. De olika varianterna passar olika inredningar och kan matchas med olika typer av lampskärmar som gör att hela lampan inklusive takupphänget blir en snygg del av inredningen.

Över matbordet kan man montera en grupp eller kluster av pendellampor som hänger i olika längder vilket skapar ett dynamiskt och modernt intryck och sprider ljuset på ett vackert sätt.

Över en köksö så passar de också utmärkt. Att montera flera lampor i rad med snygga lampupphängen bidrar både till kökets funktionalitet och lägger till en stilfull touch. Genom att använda takupphängen över köksön så blir det enkelt att montera exakt det antal du vill ha så att det designmässigt blir snyggt samtidigt som ljuset sprids på rätt sätt.

I sovrummet kan du som alternativ till bordslampor på nattygsbordet istället hänga pendellampor på varje sida om sängen vilket frigör nattduksbordet och ger ett modernt och rent utseende. Välj en takkopp som kompletterar lampans design samt rummets övriga stil. I större rum så kan du använda enhetliga takupphängen för att på så vis koppla samman olika delar av hemmet. Om du är på jakt efter ett takupphänge i silverfinish så är PR Home Notice Takupphänge råsilver 9 cm ett snyggt förslag som dessutom har en dekorativ textilsladd.

Sladdställ och Förlängningssladdar

Ett sladdställ har en lampsockel med en vanlig stickpropp istället för en DCL-propp och kan därmed anslutas till ett vanligt vägguttag. Detta ger möjlighet att hänga upp en taklampa på en plats i rummet även om det inte finns något takuttag.

Sladdställen har ofta inbyggda strömbrytare och finns i olika längder, färger och material. Några varianter har textilöverdragna kablar och är designade för att vara synliga och bidra till rummets inredning. Om du vill köpa ett sladdställ med en röd kabel så är ett tips att titta på Star Trading Lacy sladdställ E14 röd 3,5 m. Vill du istället ha ett sladdställ E27 så är ett förslag att titta på PR Home sladdställ textil E27 svart 3,5 m som har en snygg textilomsluten kabel och strömbrytare.

Förlängningssladdar ger, som namnet antyder, extra längd till strömförsörjningen och finns i olika stilar och färger. De är perfekta när du vill placera en lampa på en plats där det inte finns något vägguttag i närheten. Om det är svårt att dölja sladdarna så är ett tips att använda färgade eller textilomspunna sladdar så att du istället lägger till färg och textur i rummet. Tänk på att leda sladdarna på ett sätt som är både inredningsmässigt tilltalande och säkert.

Lampsladdar och lampupphängningar hjälper dig att matcha hela lampan med rummets övriga inredning. De förenklar för dig så att du enkelt kan placera din belysning där du vill och är flexibel när du får ändrade inredningsbehov. När du vill köpa en snygg lampsladd eller lampupphänge så kan du köpa det här hos oss på lavanille.com! 

Hos lavanille.com kan du välja bland populära varumärken som är kända för sin höga kvalitet och design av lampor, belysning, ljusstakar, lyktor och ljus. Vi har handplockat både välkända ikoner och ny spännande formgivning från inredningsföretag och designers i Europa och Sverige. Vårt sortiment utökas kontinuerligt med nya unika designlampor, lampor, inredning, möbler och andra spännande inredningsdetaljer och mycket mer!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.