Lampskärmar

Lampskärmar är ett idealisk, enkelt sätt att förändra och ge liv åt ditt rum och din inredning. Det är lätt att ändra dem efter säsong. En lampskärm fungerar som ett slags ljuskontroll. Antingen släpper lampskärmen igenom ljus och spridet det eller också är den ogenomskinlig, varvid ljuset riktas uppåt och nedåt. Lampskärmen ger färg åt ljuset och när den är belyst får mönstret inte bli för hårt och färgen inte för gräll.

Generellt handlar det om att ju striktare lampan är, desto elegantare material skall man välja till sin lampskärm. Man bör också tänka på lampans form. Är lampfoten kägelformad eller hög och smal måsten lampskärmen passa till det. Till en mässingsfot går det bra med material som ull eller silke. Man bör även tänka på att lampskärmen ska passa till lampfotens form och geometri. Runda lampor bör ha runda skärmar, en oval lampfot bör ha en oval skärm och kantiga lampfötter lampskärmar med raka sidor. Med ringfäste sätter man skärmen på gängad lampsockel och skruvar sedan fast den med en skärmring. Har skärmen klofäste sätter man skärmen direkt på en klotlampa. Toppringsfäste innebär att man fäster skärmen med en skärmring upptill på en (stor) E27 sockel och de passar till läslampsarmar, hängande lampor och vägglampor.

Stort sortiment av lampskärmar från välkända varumärken.

Här hittar du ett stort sortiment av vackra lampskärmar från välkända varumärken som PR HomeLene Bjerre, Oriva, Globen Lighting och House Doctor m.fl. Välj bland vårt stora utbud av lampskärmar som finns i olika material, former, storlekar och färger. Genom att ofta byta lampskärmar kan du på ett enkelt sätt ge liv åt ditt rum och din inredning. Välkommen att beställa din lampskärm hos lavanille.com!

Fallande ordning
7 artiklar
 1. PR Home Round Takskärm Monstera Grönbrun 40 cm - lavanille.com
  PR Home Round Takskärm Monstera Grönbrun 40 cm
  1 299,00 kr
 2. PR Home Classic Takskärm Cylinder Monstera Gröngrå 50 cm - lavanille.com
  PR Home Classic Takskärm Cylinder Monstera Gröngrå 50 cm
  999,00 kr
 3. PR Home Malou Takskärm Skogsblom Grön 40 cm - lavanille.com
  PR Home Malou Takskärm Skogsblom Grön 40 cm
  999,00 kr
 4. PR Home Malou Takskärm Sammet Grön 40 cm - lavanille.com
  PR Home Malou Takskärm Sammet Grön 40 cm
  999,00 kr
 5. PR Home Round Takskärm Monstera Grönbrun 30 cm - lavanille.com
  PR Home Round Takskärm Monstera Grönbrun 30 cm
  999,00 kr
 6. PR Home Classic Takskärm Cylinder Monstera Gröngrå 35 cm - lavanille.com
  PR Home Classic Takskärm Cylinder Monstera Gröngrå 35 cm
  799,00 kr
 7. PR Home Classic Cylinder Sammet Grön 32 cm - lavanille.com
  PR Home Classic Cylinder Sammet Grön 32 cm
  799,00 kr
Fallande ordning
Laddar