Lampskärmar

Lampskärmar är ett idealisk, enkelt sätt att förändra och ge liv åt ditt rum och din inredning. Lampor sätter inte bara stämningen utan även stilen i ett hem. Med skärmar är det lätt att variera och uppdatera inredningen och ändra dem efter säsong. En lampskärm fungerar som ett slags ljuskontroll. Antingen släpper lampskärmen igenom ljus och spridet det eller också är den ogenomskinlig, varvid ljuset riktas uppåt och nedåt. Lampskärmen ger färg åt ljuset och när den är belyst får mönstret inte bli för hårt och färgen inte för gräll.

Generellt handlar det om att ju striktare lampan är, desto elegantare material skall man välja till sin lampskärm. Man bör också tänka på lampans form. Är lampfoten kägelformad eller hög och smal måsten lampskärmen passa till det. Till en mässingsfot går det bra med material som ull eller silke. Man bör även tänka på att lampskärmen ska passa till lampfotens form och geometri. Runda lampor bör ha runda skärmar, en oval lampfot bör ha en oval skärm och kantiga lampfötter lampskärmar med raka sidor. 

Det finns flera olika skärmfästen att välja bland. Klofäste är ett fäste där lampskärmen fästs med en metallklämma direkt på glödlampan. Detta fäste används ofta på mindre skärmar. Ringfäste består av en bottenring i metall som skruvas fast längst upp på själva lampfoten. Med E27 ringfäste fäster man lampskärmen på en gängad E27-lampsockel och skruvar sedan fast den med en skärmring. Detta fäste bruka vanligtvis användas till större skärmar. Toppringsfäste innebär att man fäster skärmen med en skärmring upptill på en E27 eller E14 sockel och som skruvas fast under ljuskällan. Används till golvlampor, hängande lampor och vägglampor.

Stort sortiment av lampskärmar från välkända varumärken.

Vi har lampskärmar för alla smaker och stilar. Klassiska kvalitetskärmar för den traditionella eller modiga mönster och glada färger för den modiga.Här hittar du ett stort sortiment av vackra lampskärmar från välkända varumärken som PR HomeLene Bjerre, Oriva, Globen Lighting och House Doctor m.fl. Välj bland vårt stora utbud av lampskärmar som finns i olika material, former, storlekar och färger. Genom att ofta byta lampskärmar kan du på ett enkelt sätt ge liv åt ditt rum och din inredning. Välkommen att beställa din lampskärm hos lavanille.com!

PR Home Toppringskärm Lin Natur 22 cm
Lampskärm Toppring kommer frå...
249,00 kr
PR Home Toppringskärm Lin Ljusbeige 22 c...
Lampskärm Toppring kommer frå...
249,00 kr
PR Home Toppringskärm Bas Beige 22 cm
Lampskärm Toppring bas kommer fr&ar...
199,00 kr
PR Home Toppringskärm Ros Beige 22 cm
Lampskärm Ros kommer från det...
259,00 kr
PR Home Toppringskärm Lin Natur 14,5 cm
Toppringskärm Classico är desi...
199,00 kr
PR Home Cia Toppringsskärm Birdsong Beig...
Toppringsskärm Birdsong kommer fr&a...
299,00 kr
PR Home Cia Toppringskärm Sammet Brun 20...
Toppringskärm Cia kommer från...
349,00 kr
PR Home Cia Toppringskärm Sammet Rost 20...
Toppringskärm Cia kommer från...
349,00 kr
PR Home Cia Toppringskärm Plisse Natur 2...
Toppringsskärm Cia kommer frå...
299,00 kr
10%
PR Home Cia Toppringskärm Marrakech Rost...
Lampskärm Cia är formgiven av ...
359,00 kr 399,00 kr
PR Home Cia Toppringskärm Natur 20 cm
Lampskärm Cia från det svensk...
249,00 kr