BELYSNING

Belysning är en av de betydelsefullaste faktorerna när det gäller hemmets utseende och funktion. Vi är alla beroende av ett bra ljus för trevnad och komfort allt ifrån den inbjudandande ytterbelysningen, från arbetsbelysningen i köket till den justerbara och riktbara skrivbordslampan. Men belysning är mycket mer än så. Ett bra ljus kan förvandla ett trist rum till ett rum som det strålar av liv av. Det kan också ha en lugnande effekt, skapa en mysig atmosfär och rikta uppmärksamheten på en vacker inredning. När man skall inreda ett hem skall man alltid börja med att fundera på vilken typ av belysning man vill ha.

I huvudsak kan man dela in belysningen i fyra olika kategorier utefter dess funktion: allmänbelysning, arbetsbelysning, accentbelysning och informationsbelysning.

Allmänbelysning går under samma namn som bakgrundsbelysning och är det ljus som gör att vi kan se. Alla delar av ett hem kräver en bra allmänbelysning eftersom det motsvarar dagsljuset. Den synliggör också interiören i ett hem på ett vackert sätt. Taklampor i kombination med golv- och bordslampor eller infällda downlights är de ljuskällor som bidrar till att ge den allra bästa allmänbelysningen.

Arbetsbelysning är det ljus som möjliggör att olika uppgifter kan genomföras på ett effektivt sätt. Arbetslampors kan fungera som både praktisk belysning och allmänbelysning.

Accentbelysning är ett svagare ljus som är mer inriktat på att synliggöra dekorativa saker in inredningen. Det kan vara att man vill förstärka en målning eller en dekorativ inredningsdetalj i hemmet. En accentbelysning bör helst vara svag och diskret där själva målet är att inrikta uppmärksamheten på det som man vill belysa.

Informationsbelysning förser oss med ljus på bestämda ställen som exempelvis ljus över ringklockan vid ytterdörren eller bredvid ytterdörren. Den kan också användas för att belysa stegen i en trappa. Vi har ett stort urval av hembelysning inom kategorierna taklampor, golvlampor, plafonder, vägglampor, bordslampor, fönsterlampor, LED-lampor, lampfötter och lampskärmar. Vi har armaturer för alla smaker och stilar och du kommer garanterat att finna något som du tycker om.

Fallande ordning
Artiklar 49 till 57 av totalt 57
 1. Oriva Florens Skrivbordslampa Svart - lavanille.com
  Oriva Florens Skrivbordslampa Svart
  1 995,00 kr
 2. Oriva Bordslampa London Silver - lavanille.com
  Oriva London Bordslampa Silver
  2 295,00 kr
 3. Oriva Bordslampa Paris - lavanille.com
  Oriva Paris Bordslampa
  1 795,00 kr
 4. Oriva Skrivbordslampa Valencia Silver 70 cm - lavanille.com
  Oriva Skrivbordslampa Valencia Silver 70 cm
  2 190,00 kr
 5. Oriva Skrivbordslampa Valencia Svart - lavanille.com
  Oriva Skrivbordslampa Valencia Svart
  2 190,00 kr
 6. Oriva Skrivbordslampa Valencia Vit 70 cm - lavanille.com
  Oriva Skrivbordslampa Valencia Vit 70 cm
  2 190,00 kr
 7. PR Home Cia Bordslampa Svart/Mässing - lavanille.com
  PR Home Cia Bordslampa Svart/Mässing
  599,00 kr
 8. PR Home Cia Bordslampa Vit/Krom - lavanille.com
  PR Home Cia Bordslampa Vit/Krom
  599,00 kr
 9. PR Home Tilde Skrivbordslampa Jakogrå/Mässing 49 cm - lavanille.com
  PR Home Tilde Skrivbordslampa Jakogrå/Mässing 49 cm
  1 299,00 kr
Fallande ordning
Laddar