Blogg

En blogg om lampor, belysning, inredning och erbjudande. Här kan du hitta tips och inspiration som kan vara till hjälp när ni ska inreda och ljussätta ert hem. 

Vi har ett stort sortiment av lampor och belysning för kök, vardagsrum, hall, badrum, sovrum och uterum. Vi erbjuder även unika möbler, ljusstakar, ljuslyktor, ljus och andra inredningsdetaljer som skapar atmosfär i ett modernt, ombonat hem. Välj bland populära och välkända varumärken som Globen Lighting, Herstal, House Doctor, Lene Bjerre, PR Home, H. Skjalm P, Original BTC, EBB & Flow m.fl. 

Fallande ordning
22 artiklar

Star Trading - Julbelysning, Dekorationsbelysning och LED-lampor

Star Trading har ett av Sveriges starkaste utbud av julbelysning men har även ett trevligt sortiment av LED-ljus samt ljuskällor och solcellsbelysning främst för utomhusbruk. Star Trading är ett familjeföretag med en 30-årig historia och förser Sverige med härliga julbelysningar och LED- och solcellslampor av många slag.

De har ett brett och varierat sortiment av julbelysning där det finns något för alla smaker och stilar. Man hittar julbelysning med allt från minimalistisk och industriell design till traditionell design till lekfull och fantasirik design. Star Trading har ägnat mycket tid åt att formge julbelysning av alla de slag och resultatet är en stor kollektion av trevliga lampor som man kan inreda sitt hem eller kontor med.

När det gäller ljusstakar så består det stora sortimentet av metalljustakar, ljusstakar i trä, snygga laserskurna ljusstakar ofta med flera skikt och silhuetter samt övriga ljusstakar med exempelvis slingor formade som julgranar och andra dekorationer.

Julstjärnorna finns i form av traditionellt upphängda i papper med eller utan sladd i många olika färger, i vit eller guldfärgad metall, i trä stående eller hängande, eller på fot som passar bra på fönsterbrädor, bord eller nischer. Julstjärnorna har vackra stansningar som gör att de dels är fina att se på under dagtid, dels ger ett helt nytt sken med fina mönster när de är tända i decembermörkret.

Sortimentet av kransar och girlander är stort. Girlanderna är naturtrogna slingor av konstgjorda grankvistar med led-ljus. De finns i olika längder och former som passar bra på exempelvis balkongräcken, runt ytterdörrar och andra ställen där man vill lysa upp adventskvällarna och skapa en trevlig julkänsla. Kransarna finns i olika storlekar och alla med LED-ljus. Det finns kransar som bara består av verklighetstrogna gran- och tallkvistar men också sådana som har julgranskulor i sig med trevliga band och kottar, eller enbart med en liten fin snö- eller frosteffekt.

När det gäller julgranar så har Star Trading ett brett sortiment med konstgjorda granar som alla är snygga och praktiska när man inte vill skaffa en riktig gran. Det finns granar i hela spektrumet från ”disney-granar” till mer ”vanliga” granar. Det finns även mindre dekorationsgranar som man kan ha utanför ytterdörren. Granarna finns antingen med LED-ljus eller utan. De finns i olika höjder och bredder och är riktigt fina att ha hemma utan att de barrar. Man behöver dessutom inte vattna dem och kan återanvända dem år efter år, så de är både fina och återanvändningsbara.

Star Trading har även en trevlig sortering av ljus som ser ut som stearinljus men är vax-ljus med LED. Ljusen ser ut som blockljus, värmeljus eller kronljus och kan användas överallt där man har vanliga stearinljus. LED-lamporna ser ut som ljuslågor och varierar ljuset på ett vackert sätt för att efterlikna riktiga ljuslågor. Ljusen finns i många olika varianter och storlekar och passar fint in i alla olika typer av inredningar. Det finns också särskilt formgivna ljus för kräftskivor, halloween och jul. Tack vare LED-ljusen så brinner de inte ner, luktar inte och avger ingen rök, och kan dessutom användas år efter år, så det är verkligen hållbara produkter för många års mys.

Solcellsbelysningen består av ett stort sortiment av lampor för både trädgård och altan. Trädgårdsbelysningen finns i flera olika stilar i form av pollare och spottar och monteras enkelt med integrerade jordankare som även gör dem flyttbara. Det är enkelt att ljussätta trädgårdsgången eller buskar, träd och perenner och skapa en fin och upplyst trädgård kvällar och nätter. För altanen finns det solcellsbelysning man kan fälla in. Det finns också flera fina lampor som man kan sätta vid sittgruppen ute som lyser upp sköna sommarkvällar. Vill man ha en power-spot som reagerar på rörelse och drivs av solsceller så finns också detta i olika färger och utföranden.

Box och Hex lampkollektion

Davey Lighting har en mycket trevlig produktserie med lampor i glas och metallram där ljuskällan utgör en snygg del av hela lampan. Serien finns som Box, Hex och Quad och finns som både taklampor och vägglampor. Lamporna har en subtilt klassisk design som utstrålar exklusivitet i sin enkelhet. De är perfekta för hallar, över matbord eller köksytor och passar utmärkt såväl ensamma som i rader. Taklamporna har matchande kedjor med snygga textilsladdar som är Davey Lightings signum. Varje lampa bär karaktären av Engelskt hantverk av yppersta klass och blir en medveten del av inredningen utan att för den skull ta överhanden.

Ramarna löds för hand hos Abbots Manufacturing som är Davey Lightings nordliga tillverkningsenhet med århundranden av tradition. Metallramarna har en härligt snygg finish av patinerad mässing som får en varmt mörk färg. Lamporna kan även fås med polerad mässing eller med en silveryta i satinfinish. Underserierna Box, Hex och Quad har alla sin unika form som gör att man kan hitta just den lampa som passar bäst in i inredningen. Vägglamporna har olika typer av upphängning beroende på modell och kan monteras direkt mot väggen eller hänga ut en liten bit från väggen med en snygg upphängning som gör att man också får ett vackert sken från ljuskällan mot väggen där lampan hänger.

I Box-serien finns även vägglampor som har formen som ljuslyktor och med sin varma mörka finish i patinerad mässing så skapar de en trevlig atmosfär. Matcha gärna lamporna med en ljuskälla i exempelvis LED-filament, så får man en varm och snygg lampa som bidrar till en skön atmosfär i rummet, hallen eller köket. Ljuskällorna sitter exklusivt monterade på mässingsstavar i matchande finish som lyfter fram ljuskällan till en viktig del av hela lampans utstrålning. Box, Hex och Quad är en unik serie av lampor med en design som kombinerar det klassiska med det moderna där varje lampa tillverkas för hand i de bästa material hos Davey Lighting och blir en exklusiv del av rummet.  

 Se hela sortimentet här

Vackra inredningsdetaljer, lampor och möbler med dansk design

I Nibe, strax intill Limfjorden i norra Danmark, med närhet till det välkända ljuset från Skagen, finns Lene Bjerre Design. Det natursköna läget tillsammans med närheten till havet i det öppna landskapet skapar ett unikt nordiskt ljus som har inspirerat de i årtionden, sedan 1975.

Med avstamp i det nordiska ljuset i norra Danmark har företaget kombinerat hantverk med design, och trender med tradition. Just kombinationen av att ta del av designtrender och sätta samman det med traditionell design, inspirerad av ljuset och naturen, gör att Lene Bjerres lampor, lampskärmar, ljusstakar, lyktor, blockljus, möbler och alla andra inredningsdetaljer, får en unikt nordisk prägel. Lene Bjerres designteam sätter en ära i att låta naturen vara en del av designen och livet, som i sin tur bidrar till att skapa inredning i hemmet som speglar personligheten hos dem som bor där. Designen skapar en fin inramning till hemmet och allt som händer där med levande samtal, mysiga middagar, långa nätter med levande ljus som gör sitt för att få oss att slappna av och njuta av livet.

Livet levs av människor och när människor samlas så omvandlas rum till hem, och deras design av alla typer av inredningsdetaljer som bordslampor, taklampor och mattor, skapar trevliga mötesplatser med en härlig atmosfär, inspirerad av naturen, ljuset, trender och tradition.

Företagets formgivare reser runt till olika kontinenter och olika länder och låter sig inspireras av föremål och inredningsdetaljer som används av människor i andra kulturer, i annan natur och som har framställts med andra tekniker. Formgivarna vill träffa människor från olika delar av världen som alla har viljan att bo i vackra utrymmet i sällskap med dem de bryr sig mest om och tar del av den inredning och de föremål de har i sina hem. De tar sedan med sig dessa intryck och all inspiration i sitt arbete med att ta fram nya kollektioner och föremål för inredning av rum och hem. Varje kollektion har sitt unika uttryck, dock med det gemensamt att det nordiska ljuset går som en röd tråd genom designen av varje föremål och inredningsdetalj.

Lene Bjerre har en tradition av att ta fram särskilda kollektioner för högtider varje år och kollektionerna för jul och påsk bjuder på ständigt ny fantastisk design som man gärna vill ha i sitt hem inför varje högtid.

Julkollektionen består alltid av fina julgransdekorationer som bidrar till en riktigt julig atmosfär. De har julgranskulor i olika färger och former, som bland annat är djupröda, silverfärgade eller blåa med både struktur och olika typ av ”frosting” som glittrar vackert i ljusens sken. Där finns även stjärnor, kottar, granar, tomtar och hjärtan i olika material och struktur, och med olika färger, som alla är fantastiskt fina att hänga i granen. De erbjuder även oerhört naturtrogna konstgjorda växter som exempelvis små julgranar som man kan sätta i trevliga krukor inomhus. Juldekorationerna i kollektionerna består också av gjutna granar, kottar, mistlar och valnötter som är väldigt fina att placera ut hemma för att ytterligare förhöja den trevliga julstämningen.

Påskkollektionen består bland annat av gjutna harar, ägg och kycklingar i olika storlek och färg, som alla är jättefina på påskbordet och hemma när den sköna och ljusa påsken närmar sig. Påsken är en sådan fin högtid när våren nalkas så man vill verkligen skapa en riktigt trevlig atmosfär när man firar den med trevligt umgänge, god mat och ljusare dagar. Deras populära serie Serafina erbjuder vackra dekorationer för både jul och påsk som är lätta att kombinera med varandra för att skapa en fin helhet.

Formgivarna hos företaget lever och brinner för att skapa en skön känsla i ditt rum och de designar inredningsdetaljer för att det är deras största intresse och passion. Lene Bjerre bryr sig. Om världen, om naturen, om människor. Det är just detta som varumärket representerar. Lene Bjerre skapar rum som man vill bo i.

 

 

 

Designlampor från England

Hector och Fin från brittiska Original BTC är två klassiska serier med både taklampor, bordslampor, golvlampor och vägglampor med exklusiv design och handgjorda i England som tillför en ny dimension i inredningen.

Lamporna i Fin-serien är vackra och unika när de är släckta och får ett nytt intrikat och alldeles särskilt sken när de tänds, där de ribbade formerna framträder på ett snyggt sätt i benporslinet och skapar en fin känsla i inredningen. Fin är handgjord i Stoke-on-Trent med handgjutet benporslin. Skärmarna gjuts i speciella formar som består av åtta sammanfogade delar. Den varma porslinsmassan hälls i formarna och tillåts stelna innan respektive del försiktigt avlägsnas så att den vackert ribbade formen tas fram. Den härdas sedan i ugn, finputsas och monteras, allt för hand för att skapa en unik lampa som är kännetecknet för alla lampor från Original BTC.

Hector-seriens lampor är riktiga designklassiker! Här hittar man exempelvis Bibendum som är formgiven av Sir Terence Conran. I serien finns också lampor i benporslin med en snygg klassisk klockform eller fina små gropar likt det man ser på en golfboll eller med små snygga rutor, som alla ger ett varmt sken med ett unikt ljusmönster då de är tända, och med en härligt elegant design då de är släckta. Flera av modellerna kan väljas med olika färg på den omsorgsfullt vävda textilsladden som gör att man kan hitta just sin unika handgjorda lampa från Original BTC.

Serierna kompletterar varandra och man kan sätta ihop en snygg matchande kombination av lampor över köksön, golvlampor och bordslampor, där man för vissa modeller också kan välja färg på textilsladden.

Hos oss hittar du hela sortimentet av lampor från Original BTC som alla är handgjorda i England med högsta kvalitet i material och detaljer, och som tillför varje inredning en härligt exklusiv känsla. Sir Terence Conran har använt lamporna från Original BTC i många av sina designprojekt för privata hem, restauranger och kontor. Man hittar lampor från Original BTC i många artiklar i ledande internationella inredningsmagasin, exempelvis Elle Decoration och House & Garden, och lamporna syns på flertalet internationella mässor.


Dekorera med speglar i inredningen

Houzz tipsar om hur man kan använda sig av speglar för att göra ett rum större, vackrare och mer personliga i en artikel skriven av Felicia Björklund den 2 juli 2018. Vi har med en spegel från vårt danska varumärke Lene Bjerre, där man visar hur man har dekorerat en vägg med speglar med lite udda former, för att få fram ett mer levande och lekfullt intryck i rummet. Speglar är idealiska att använda sig av för att skapa en vacker och dekorativ tavelvägg. Du kan använda dig av enbart en spegel eller flera stycken beroende på vilket effekt du vill skapa i rummet. På bilden från Lene Bjerre är det spegeln Mabelle som visas. Den har en vacker och enkel form med dekorativa snedställda kanter som reflekterar ljuset på ett härligt sätt. I Lene Bjerres sortiment av stora utbud av vackra speglar kan du välja mellan många olika former, design, färger och material.
 

Låt dig inspireras av de fina bilderna på svenska och internationella hem som använt sig av speglar på olika sätt i sin inredning. På bild 7 visas en vacker tavelvägg med en spegel ur vårt sortiment, Marbell, se nedan.

 
 
 

Lene Bjerre 10% rabatt under juni månad.

Under juni erbjuder vi 10% rabatt på Lene Bjerres hela sortiment inklusive beställningsvaror. Här hittar du ett stort sortiment av unika skandinaviska designprodukter för hemmet och trädgården. Välj bland snygga bordslampor, lampfötter, möbler, juldekorationer, julpynt, gardiner, vackra lampskärmar, ljusstakar, lyktor, ljuslyktor, dukar, stämningsfulla ljus och blomkrukor. Många av dessa designprodukter hör till några av våra mest populära storsäljare.

Ange rabattkoden juni10 i kassan och erbjudandet gäller t.o.m. 2018-06-30. (Gäller ej reavaror).

Lene Bjerre - skandinaviska designprodukter

Hos det danska inredningsmärket Lene Bjerre finns många fina inredningsdetaljer för varje hem och kontor med en design som inspireras av det nordiska ljuset och det öppna landskapet med närhet till havet. Lene Bjerre lanserar fina kollektioner varje vår och höst, och har därutöver riktigt trevliga juldekorationer som skapar en unikt fin och nordisk julkänsla hemma. Mycket av fokuset hos Lene Bjerre ligger i hemmet och hur man skapar en skön och trivsam känsla med hjälp av olika inredningsdetaljer. Kollektionen omfattar därför lampor, möbler och heminredning till hela hemmet, där det finns fina produkter som passar i vardagsrummet, i köket, i badrummet eller i hallen. Det finns även ett bra sortiment av trevliga utemöbler och andra inredningsdetaljer som passar ute på sommaren, och som skapar en skön känsla på altanen, på balkongen eller i trädgården.

Vardagsrummet är en naturlig plats för samvaro i hemmet där man samlas och umgås, både med familj och vänner. Där kan man ibland också titta på TV, så vardagsrummet är en mittpunkt i hemmet som man gärna vill ha gemytlig. Lene Bjerre har ett stort sortiment av väldesignade kuddar med en härligt exklusiv känsla för soffor och fåtöljer men även konsthantverk med fin design som bidrar till att skapa den där sköna känslan i vardagsrummet. Det finns också vackra ljusstakar, vaser och keramik, hyllor med rena linjer och andra fin inredning som hjälper till att skapa en personlig atmosfär i vardagsrummet.

När det gäller köket så har Lene Bjerre ett väldesignat sortiment av produkter som passar fint i köket och skapar en trevlig känsla. Det finns bestick med Lene Bjerres karaktäristiska design, brödlådor, skärbrädor, glasburkar, uppläggningsfat och mycket annat som passar bra ihop och som kan kombineras med varandra så att man får den rätta känslan. Det är både praktiskt och snyggt på samma gång.

Med ett badrum som matchar sovrummet så skapar man en sammanhållen atmosfär för sin personliga tillvaro. Detta brukar kallas Bed and Bath och här har Lene Bjerre många fina produkter i sitt sortiment. Här finns till exempel väldesignade sängkläder med tillhörande örngott och matchande handdukar. Det finns ett brett sortiment av tvålpumpar, muggar och andra passande produkter i olika former och färger som lätt kan ställas vid handfatet och i badrummet för att skapa en fin och avslappnande atmosfär. Man hittar också smyckeskrin och snygga smyckehängare som är både praktiska och fina. Med över 170 produkter i sortimentet så är det enkelt att hitta sin kombination av produkter som göra inredningen personlig och speciell.

Sortimentet av möbler från Lene Bjerre omfattar flera olika typer av kategorier som man gärna vill ha i sitt hem och som passar bra ihop. Man hittar till exempel bord i olika former och storlekar med olika material, stolar, pallar och fåtöljer, hyllor och väldesignade speglar. Just när det gäller speglar så finns de i mer neutrala kantiga former men även i sköna stjärnformade ramar som skapar en distinkt unik och ombonad atmosfär hemma. Möblerna matchar varandra och bildar en fin enhet, och det finns mycket att välja på!

För altanen och balkongen finns mysiga utemöbler med stolar, bänkar och avgränsare. Sortimentet är delvis inspirerat av karibien med mycket bambu i olika färger. Det finns också krukor i olika storlekar och färger som passar bra ihop med möblerna. Krukorna är i cement och har en snygg patina redan från början, som blir snyggare med åren. Genom att kombinera flera storlekar på krukorna med matchande växter så kan man skapa trevliga sammanhållna grupper på altanen eller balkongen.

Blommor och växter är alltid populärt i varje inredning, oavsett om det är inne eller ute. Det är nästan ett krav att ett rum skall ha minst en växt. Här kan man välja att ha mindre växter på fönsterbrädan eller på ett bord, eller större växter på golvet, eller en kombination av båda. Lene Bjerre har ett fint sortiment av artificiella växter för dem som inte riktigt har tid att sköta växterna så som de bör skötas. De konstgjorda växterna ser helt levande ut men behöver alltså inte vattnas. De tål temperatursvängningar, är inte allergiframkallande och kan stå i mörkare utrymmen. De behöver bara torkas av med en trasa vid behov. I synnerhet på vintern i Sverige så kan levande växter skadas av ett alltför kallt rum, till exempel sovrum om man sover med en springa öppen i fönstret, eller drag i huset. Många levande växter tål inte temperaturer under 15 – 17 grader. I dessa fall är konstgjorda växter idealiska. Man kan ändå få en härligt grön inredning i sitt sovrum utan att behöva göra avkall på en skön sval nattro. Har man en trappa i vinkel eller en mörk hall, så kan en palm på golvet i en fin kruka göra sig fint, och man behöver inte tänka på att vattna. Om lägenheten eller villan har parkettgolv, och man inte vill spendera onödig tid på att säkerställa så att vatten spills eller läcker på golvet, och därmed orsakar fuktskador, så är en konstgjord växt lösningen, till exempel ett olivträd. Oavsett om man har ett soligt eller mörkt fönster så passar också en artificiell växt där eftersom man inte behöver bry sig om att vattna den eller se till att den får tillräckligt med ljus. Lene Bjerres konstgjorda växter är handmålade och manuellt monterade, och varje växt är därför unik. Det finns fina orkidéer, palmer, olivträd, kaktusar och andra trevliga växter och blommor att välja på.

Man hittar olika designteman i Lene Bjerres lampor. Det finns dels lampor i klassisk design med ett skandinaviskt ljust uttryck med silverfot och vita skärmar, dels i mer rustika teman i form av industriell design eller handgjorda i trä för att få in naturen i inredningen.

Lene Bjerre har även lampskärmar i matchande klassiska färger i vitt och i gråskala, med olika former och storlekar, som passar bra ihop i inredningen. Materialet är oftast lin som är vackert att se på samtidigt som det sprider ett fint ljus i rummet.

Julsortimentet från Lene Bjerre är något extra med en stor bredd av väldesignade och uttrycksfulla dekorationer för julgranen, julstjärnor och julljus, servetter, ljushållare, juldekorationer och en mängd andra snygga inredningsdetaljer som får hemmet att bli ombonat, gemytligt och fint hela julen. Det finns mycket att välja på som passar bra ihop.

Taklampor för hem och kontor

Taklampor bidrar till en trevlig inredning samtidigt som de fyller en bra funktion när det gäller att lysa upp ett rum eller del av hemmet. Det finns takbelysning med attityd som tar för sig i ett rum och bidrar till atmosfären i hemmet men det finns också pendellampor som är mer diskreta och mer fungerar som rena ljuskällor. Hängande lampor är viktiga inredningsdetaljer som kan lyfta rummets atmosfär till en helt ny nivå och skapa en trevlig kontrast i rummet.

Pendellampor passar överallt i hemmet. Man kan exempelvis ha två större taklampor med lampskärmar i textil över matsalsbordet, en eller två mindre hängande lampor i industriell design över köksön eller en stor fin takpendel med spännande traditionell eller modernare design i trappan till övervåningen. Har man en hall med lite lägre takhöjd så vill man kanske ha en lite diskretare plafond eller spotlight medan man i vardagsrummet i en pampig sekelskiftsvåning möjligen vill ha en tjusig kristallkrona i takrosetten.

När det just gäller kristallkronor så finns det idag en mängd nya och spännande takpendlar med samma form men i nya material som exempelvis genomfärgade plastprismor, träpärlor eller metallgaller. Man kan alltså få en kristallkrona i en mängd olika färger och material som trots sin traditionella form skapar en ny trendig och trevlig känsla till hemmet med mycket karaktär.

Glaslampa i rökfärgat glas från Nordal

Det finns taklampor med synliga ljuskällor och sådana där ljuskällorna är helt dolda med ett indirekt sken. Beroende på lampskärm och hur synliga ljuskällorna är så silas ljuset från taklampan på olika sätt i rummet.

Ett trevligt sätt att låta taklampan bidra till en härlig stämning är att använda en dimmer som gör att lampan ändrar karaktär beroende på ljusstyrkan och då skapar olika typer av atmosfär i hemmet. Under hösten och vintern är det särskilt trevligt att använda dimmerfunktionen för att skapa rätt känsla i hemmet beroende på vad man gör i rummet. Har man en taklampa med karaktär så framhäver den inredningen även under de ljusare delarna av året när behovet av att ha lampan tänd inte är så stor.

Beroende på hur mycket ljuskällorna syns i en hängande lampa så kan man ändra lampans framtoning i inredningen. Om man exempelvis använder en ljuskälla med LED-filament så får hela lampan en annan design än om man använder ljuskällor med frostat glas. Ljuskällan är alltså en viktig del av taklampan och bidrar till dess designuttryck.

Taklamporna hos lavanille.com finns i en mängd olika former, färger och med olika material, så fortsätt och titta i det stora sortimentet för att hitta just din takbelysning som passar perfekt till ditt rum och hem. Flera olika typer av taklampor kan passa i ett och samma rum så gör gärna ett tankeexperiment och med hur en helt annan takpendel än den du först hade tänkt dig skulle bidra till inredningen.

Att inreda är jätteroligt och att skapa rätt känsla i sitt rum och hem med rätt taklampor är spännande och ger en varaktigt skön känsla samtidigt som de faktiskt fyller en viktig funktion och kan lysa upp när det väl krävs.

Förnya ditt hem med vackra lampfötter och lampskärmar

Nu när senvintern är här och dagarna blir längre med en härlig vintersol så börjar man ana vårens ankomst och tänker på den sköna sommaren som kommer. Det är alltså dags för att lägga undan vinterns tyngre och murrigare färger och istället ta fram vårens och sommarens ljusare stilar.

Ett enkelt och relativt billigt sätt att göra detta på är att inreda med nya lampskärmar. Man kan snabbt förnya inredningen med detta enkla sätt. Att byta skärm kan förändra uttrycket på lampfoten drastiskt. Säkra kort från PR Home är stilfulla lampfötter som Loa, Grace, Barn och Salong. Skärmar i lin har fin struktur och ger ett behagligt ljus, och om du vill ha ett rockigare intryck, välj en skärm i zebra eller svart sammet.Trevliga nyheter kommer från PR Home som har lampskärmar med motiv från Carolina Gynning och tuffa leopardmönster. Där finns också lampskärmar med fågel- och växtmotiv, och, så klart, skärmar i naturmaterial som rotting, lite tuffare i perforerad metall och vackra skärmar i sammet. Hos hittar du även ett jättesortiment av lampskärmar i olika färger och storlekar som passar både på taklampor över köksön, över matbordet eller på sidobordet i soffgruppen.

Om man sedan kompletterar lampskärmarna med nya kuddfordral i sofforna och fåtöljerna, och använder ljusare sängkläder, så har man på ett elegant sätt anpassat inredningen hemma till våren och sommaren, utan att behöva lägga för mycket tid eller pengar på det hela. 

Nu när våren och sommaren är i antågande så tänker man också mycket på sin altan och hos oss finns ett bra sortiment av taklampor för utomhusbruk som man kan hänga över altanen eller på balkongen, i olika material, former och färger. Man kan även hänga upp lamporna i träd i sin trädgård om man exempelvis har placerat ett bord eller sittgrupp under. Även här har PR Home jättefina taklampor i flätad fiber eller tyg och med ett ombonat uttryck.

Från varumärket Oriva kommer trevliga markspotlights som man enkelt sätter fast i marken tack vare markspjut. Man lyser upp träd, fasader, spaljéer och andra delar av trädgården på ett snyggt sätt och får sommarkvällen att bli ännu trevligare och kanske också lite trolsk. Det finns mycket att välja på!

 

Fönsterlampor

Det är alltid trevligt att placera en snygg fönsterlampa i fönstret, särskilt nu i början av året när högtiderna är förbi och det mörknar tidigt. Varför inte en ny fönsterlampa när ljusstakar och adventsstjärnor plockas ner? Det finns ett stort utbud av fönsterlampor i olika material, färger och stilar som gör sig fint i hemmets alla rum. Hos oss hittar du en härlig blandning av fönsterlampor från många populära varumärken som Globen Lighting, PR Home, Oriva, Lene Bjerre, House Doctor och Star Trading och många fler. Halla är en serie av lampor som passar perfekt till fönstret och som finns i färgerna vit, svart och silvergrå. 

Halla fönsterlampor från Aneta Belysning

En fönsterlampa kan placeras på olika sätt i ett fönster. Den kan hänga ner från taket och därmed frigöra fönsterbrädan där man kan ha andra saker såsom växter, skålar eller andra snygga inredningsdetaljer. Man kan även ha en fönsterlampa som står på fönsterbrädan och man kan då välja en diskretare lampa eller en som tar för sig riktigt mycket, helt beroende på vilken atmosfär man vill skapa. Även i ett större fönster kan man välja låga diskretare fönsterlampor längs fönsterbrädan för att skapa ett trevligt dämpat ljus. Vill man bara framhäva ett vackert fönster så är det snyggt att välja diskreta och stilrena fönsterlampor.

Det finns många sätt att inreda ett fönster för att lyfta fram det på ett fint sätt och skapa en trevlig stämning i ett rum. Att använda en vacker fönsterbelysning ser trevligt ut från utsidan och bidrar till husets eller lägenhetens framtoning på kvällen men är självklart också väldigt fint från insidan. Ett bra exempel på detta är julbelysning. Det bidrar till att skapa en personlig och ombonad inredning. Med fönsterpendlar är det också lätt att förnya sin inredning med något nytt inför varje ny säsong.

Till ett stort fönster kan man ta ut svängarna och välja stora lampor som runda cirklar med dekorativa ljuskällor som är både stilrena och trendiga. Från Star Trading hittar du Rundhult som är en smakfull cirkel och som finns i flera färger som mässing och krom. Rundhult är en underbar hängande dekoration som är riktigt fin i ett stort fönster med en stor LED-ljuskälla, som är både energisnål och har en lång livslängd. Det finns även många andra trevliga lampor med andra typer av skärmar och former man kan ha.

När man väljer ljuskälla till sina fönsterlampor passar det bäst att välja ljuskällor med en lumen mellan 100-200 lm som ger ett stämningsfullt och mysigt dekorationsljus. Även mindre fönster är fina att ha en fönsterlampa i. Här kan man ju välja mindre varianter av fönsterlampor som exempelvis Bling, Leah, Esma och Halla fönsterlampa från Aneta Belysning.

Hos oss hittar du ett brett sortiment av fönsterbelysning i olika utföranden och material. Vi utökar kontinuerligt vårt utbud av fönsterbelysning med nya spännande och intressanta varumärken.

Karlskrona Lampfabrik - Nytt varumärke

Karlskrona Lampfabrik är ett anrikt svenskt belysningsföretag som familjen Skantze grundade i Karlskrona för cirka 130 år sedan. De var först i Sverige med att börja att producera högkvalitativa armaturer och deras sortiment är idag i stort sett detsamma som när de började sin tillverkning. Den enda skillnaden är att lamporna har moderniserats och förnyats. Förutom sina elektriska lampor är de välkända för sina vackra och dekorativa fotogen- och stearinlampor som är tillverkad av mässing och munblåst glas. Här hittar du de populära fotogenlyktorna Koholmen, Kungsholmen och Skeppsholmen. De har med sina fina färgnyanser blivit en av företagets mest populära och omtyckta produkter. Skeppsholmen och Kungsholmen är de större modellerna och gör sig fint i grupp mixade med olika storlekar och färger men de är även fina att stå helt på egen hand. Förutom dessa modeller finns de välkända varianterna Nattlampa och Flaggskär, Dragsö, Lindholmen, Stumholmen, Utklippan och Karlskronalyktan.

Många av Karlskrona Lampfabriks armaturer är tillverkade av glas och mässing. Deras lampor förekommer med tre olika ytbehandlingar – polerad mässing, antiklackerad mässing och förnicklad mässing. Av dessa tre ytbehandlingar är den vanligaste polerad mässing, som har funnits ända sedan antiken. De polerade armaturerna i mässing är olackerade av den anledningen att de får en mer levande och tålig yta. Den antiklackerad mässingen görs med en transparent brunpigmenterad lack som ger en hållbar och tålig yta. Förnicklad mässing var otroligt populär i början av 1900-talet. Dock har den obehandlade mässingen varit den vanligaste förekommande varianten för att den ger ett varmare och stämningsfullare sken. Vi erbjuder en mängd olika bordslampor i olika modeller och färger som lampserierna Lagerkvist, Bankirlampa, Strindberg, Fogelklou, Fahlcrantz, Lenngren, Ankarcrona och Kjellgren. Alla är gjorda av blank mässing med snygga detaljer med tillhörande lampskärm i glas. Armaturerna och fotogenlamporna har en tidlös design som gör sig fint i många olika inredningar och miljöer. Låt dig inspireras av vårt stora utbud av lampor som finns i olika färger, storlekar och utföranden.

Se hela sortimentet här »

Lene Bjerre Hösten 2017

Lene Bjerres nya höst- och vinterkollektion har hämtat sin inspiration från valda delar av romartiden. Kollektionen söker inspiration av romartidens lugn och harmoni, vilket är en fin motpol till dagens fokus på nuet och framtiden. Sortimentet består av vackra mönster, en ny tolkning av den engelska Chesterfieldmöbeln ihop med varma och gyllene färgtoner uppblandat med grått och mycket rotting, som skapar en fin kontrast och stil. Bland produktnyheterna finns ett stort sortiment av vackra möbler, allt från vackra sidobord till lyxiga sittpuffar i klassisk engelsk design till vackra ullmattor gjorda med en speciell kelimteknik.

En ny möbelserie för hösten är Santena i Chesterfieldstil som finns både som fåtölj, soffa, sittpuff, bänk, sänggavel och schäslong. Möbelserien signaler hög kvalitet och exklusivitet. De finns i de fina färgnyanserna ljusrosa, ljusgrått och mörkgrått.

Santena puff 

Höstkollektionen består även av vackra lampskärmar, taklampor och bordslampor för att lysa upp den mörka årstiden och skapa en vacker heminredning. Elipse är en lampnyhet för hösten 2017 som är en vacker bordslampa gjord helt i mässing och som finns i två utföranden och två färger – guld och silver. Lampans design är enkel, minimalistisk och avskalad och gör sig fint ihop med olika inredningsstilar. Rhonda är en ny industriell taklampa som finns i två olika färgställningar – svart och antiksilver. Designen är tuff men ser samtidigt väldigt nätt ut och passar i många olika rum och miljöer. 

Elipse bordslampa

Vellia och Rustic Linen Lampskärmar

Låt även ditt hem spegla din egna personliga stil med vackra inredningsdetaljer i form av ljusstakar, blomkrukor, speglar, lyktor och klassiska ljusstakar i en mängd olika material, färger och storlekar.

Dana ljusstake 

Ren, tidlös med ett skandinaviskt utseende, är Lene Bjerre välkända för att designa unika och vackra möbler och inredningsdetaljer som ger en underbar känsla och nordisk look i hemmet. En inredningsstil som passar oberoende man bor och i de flesta olika miljöer. Lene Bjerres Brand och delägare Manager Suzanne Sand menar att Lene Bjerre har gjort sig kända som ett skandinaviskt varumärke med en skandinavisk, klassik och feminin design. Genom att kunna erbjuda ett så stort sortiment av olika produktgrupper alltifrån belysning, lampor, blomkrukor, designmöbler, utomhus och trädgårdsmöbler, ljusstakar och ljuslyktor, mattor, köksprodukter och säsongsprodukter för påsk och jul är Lene Bjerre unika anser Suzanne Sanne. Vidare är de skickliga på att kombinera denna eleganta skandinaviska stil med att blanda den med maskulina och industriella produkter för att på så sätt skapa fina kontraster och olikheter. Inspirationen till sina kollektioner hämtar de från den vackra naturen alldeles utanför kontoret och från sin många olika inköpsresor världen över. Oavsett av hur inredningstrenderna ändras från år till år så har de en slags bas, en röd tråd i sitt skapande som är själva tyngdpunkten i sitt designuttryck. Det som ändras från en säsong till en annan är färgerna och produktmaterialet. 

Den nya Trendfärgen Turkost

Houzz tipsar om den nya trendfärgen turkost i en artikel som Cajsa Carlson har skrivit den 31 augusti 2017. Vi har med en bordslampa ur vårt sortiment som kommer från det danska varumärket H. Skjalm P, en snygg bordslampa i matt svart med fina detaljer i mässing som gör sig perfekt till den turkosa färgen.
 
Låt dig inspireras av de här 15 bilderna på svenska och internationella hem som använt turkosa nyanser på olika, effektfulla sätt.
 

Taklampor till hallen

Hallen är det första intrycket man får av någons hem. Att ljussätta sin hall på rätt sätt ger en välkomnande och inbjudande känsla. I detta rum välkomnar man sina gäster, förvarar skor och kläder, vilket kräver en bra allmänbelysning. En hall är ett mellanutrymme och bör inte vara alltför belamrad med inredning, möbler och prylar. Eftersom hallen är introduktion till resten av hemmet bör den vara ganska enkelt inredd. Starkt mönstrade tapeter och mörka kulörer gör det första intrycket dystert. Ljusa neutrala färger passar bättre och ger ett mer luftigt intryck.

Att välja rätt belysningen till hallen kräver sin eftertanke. Dagens stora utbud av moderna och snygga taklampor gör det lockande att välja lampor enbart efter hur de ser ut. Många tänker inte på rummets belysning förrän det är dags att köpa möbler och inreda hallen. Elektriskt ljus kompletterar och ersätter naturligt dagsljus och har en stor betydelse både för hur vi uppfattar ett rum och hur vi använder det. För att kunna justera och ändra ljusstyrkan är det praktiskt att installera dimmer i hallen.

Hallar behöver ordentligt med allmänljus som ska vara både ändamålsenlig och välkomnande. Taklampor och hängande armaturer gör sig mycket bra i hallen. Vackra takkronor passar särskilt bra i en hall som har högt i tak. Molecular taklampa och DIY från House Doctor är eleganta och skulpturlika takkronor som blir fina källor för ljus i hallen samt bidrar till att ge både stil och elegans! Om det finns plats i hallen kan en liten bordslampa på ett smalt bord eller hylla nära entrén ge en känsla av gästfrihet. 

Att hänga taklampor i grupp är ett effektivt sätt att skapa en spännande effekt. Det passar särskilt bra i ett rum med högt i tak som kanske i en hall. 

Rowan taklampor från Ebb & Flow

Lampserien Tentacle från det danska varumärket Herstal passar bra i hallen då den består av transparent akryllameller och glas. Armaturen ger ett mjukt och vackert ljus som bidrar till att skapa en exklusiv atmosfär. Den passar särskilt bra i en hall med sin fina ljussättning och ger rummet en unik karaktär.

Tentecle taklampa från Herstal

Har man däremot lågt i tak passar plafonder eller spotlights perfekt. Plafonder bidrar till att ge rummet en känsla av rymd samtidigt som den ger ett sprider ett fint och stämningsfullt ljus i rummet. 

Stonewash plafonder från PR Home

Lampor för Uterum

Nu finns det ett stort sortiment av taklampor för utomhusbruk! Det svenska varumärket PR Home har nyligen lanserat en ny Outdoor-serie avsedda att använda ute, en ny serie som kommer att lyfta begreppet inredning till nya miljöer. Det är samma känsla för trivsel i rummet fast det är ute! Round Outdoor får nu sällskap av Malou och Classic Cylinder som kan hänga ute i alla väder tack vare taksladden Flex Out som är gjord för utomhusbruk.

Två nya taklampor för sommaren 2017 är Jellyfish och Cebu. Dessa två produkter är inspirerade av havets svävande maneter. Med flätat Lampakanay, som är ett ekologiskt material blir de vackra iögonfallande detaljer i inredningen var de än placeras. För att de ska kunna hänga under tak i alla typer av uterum behöver du komplettera med Flex Out takupphänge. Jellyfish finns i tre olika storlekar och Cebu finns i tre storlekar och två olika modeller.

Jellyfish taklampa

Cebu taklampa

Classic Cylinder är PR Homes mest tidlösa och klassiska taklampa i Outdoorsortimentet. Den är både pampig och elegant på en och samma gång. I klassisk cylinderform skapar den en känsla av vardagsrum utomhus. Den finns i tre färgnyanser – natur, vit och grå och i två olika storlekar – 35 cm och 50 cm.

Classic Cylinder

För att få ett flexibelt uteljus behövs utomhuskabeln Flex Out. Detta för att du ska kunna vara flexibel i placeringen av lamporna, och inreda ditt uterum som du önskar. Med fuktskyddsklassningen IP 44 och längderna 2,5 meter och 5 meter får du elmatning och takupphänge i ett. Kombinera gärna med snygga stilfulla LED Filament ljuskällor så blir den en garanterad glädjespridare! LED har under de senaste åren utvecklats och blivit otroligt lik den gamla traditionella glödlampan. LED-Filament stavarna ersätter glödtråden och ger ett varmt och mjukt sken. Det är samma känsla men med LED-lampans fördelar – lägre energiförbrukning och längre livslängd. Elect, Vintage och Elegance är PR Homes nya LED-lampor som är en ny serie som ersätter de populära lyktlamporna/glödtrådslamorna.

 

Flex Out taksladd

Bjud in naturen i ditt hem

Lampor och möbler i naturmaterial som bambu, rotting och trä är populärt och trendigt just nu. De är inte bara fina i sig utan att de är även miljövänliga och hållbara och de bidrar till att skapa en varm, rogivande och harmonisk atmosfär till din inredning. Innan man köper en lampa eller en möbel i ett sådant här material är det viktigt att komma ihåg att det är ett naturmaterial som är unikt i sig. Tack vare att de är gjorda för hand kan de variera något och därför ser inte varje lampa eller möbel exakt likadan ut. Nedan har vi listat några av våra favoriter av produkter från några av våra varumärken.

Om du letar efter snygga bordslampor hittar du Swea bordslampa från Globen Lighting som är en otroligt fin armatur i oljad svarvad ask som kommer med en tillhörande skärm med vita plastband. Från PR Home kommer den nya lampserien Emma som består av jättefina lampfötter med svarvade former som tar fram träets naturliga mjukhet. De finns i fyra olika höjder, vilket gör det enkelt att pryda såväl fönster som bord. Förrutom klassikt vitt och svart finns även åldrat brun och antikt grå. - En vacker och klassisk bärare av de flesta lampskärmar i PR Homes sortimentet.

Lampfötter Emma från PR Home - Vackert svarvade former lyfter fram träets naturliga mjukhet.

Från danska varumärket Lene Bjerre kommer möbelserien Mandisa som är en kollektion av unika, hållbara och ekologiska möbler som alla är tillverkade av bambu. Samtliga möbler kan även användas för utomhusbruk. Jada taklampa från samma varumärke är en otroligt vacker lampa i rotting som är tillverkad i Indonesien. Indonesien tillhör en av de största producenterna av möbler i rotting.

Mandisa pall från Lene Bjerre

Cebu heter en kollektion av tak och lampskärmar som är gjorda av det ekologiska naturmaterialet Lampakanay, och växer i de fuktiga bergstrakterna på Filippinerna. Lampakanay är en viktig handelsvara för landsbygdsbefolkningen i Filippinerna. I serien Cebu från PR Home är lampskärmarna gjorda av flätad lampakanay i tidlösa och klassiska former som ger en varm och genuin känsla.

Cebu taklampa

Taklampor i glas

Taklampor är inte bara ljuskällor utan även viktiga inslag för att skapa en fulländad ljussättning i ett rum. När det gäller kreativiteten och formkänslan finns det inga gränser när det handlar om stilfulla och snygga taklampor. Det finns allt från ruggad industridesign till traditionella klassiker. Modern kontrast eller elegant klassiker – välj det som passar rummets stil och inredning! Ett av våra nya varumärken är Ebb & Flow som är välkända för sitt stora sortiment av vackra designlampor i glas. Rowan taklampor är en serie aramturer som är gjorda av munblåst glas i olika vackra färgtoner med en elegant och smakfull design. De alla mycket dekorativa vävda textilsladdar i antingen guld eller silver som matchar armaturen på ett tjusigt sätt. De finns i flera olika storlekar och utföranden och de gör sig fint själva eller i grupp med flera stycken.

Rowan taklampa i grått glas från Ebb & Flow

Flera andra av våra varumärken har snygga och trevliga lampor såsom PR Home, Nordal och House Doctor bara för att nämna några. Från House Doctor finns lampskärmen Goal som är gjord av handblåst återvunnit glas som blir en fin med komplett takupphänge.

Goal lampskärm från House Doctor

Serien Bretagne från PR Home är en tuff takpendel med industriell design och kommer med en kedja som i sig blir en cool detalj. Emerald från samma varumärke är en armatur som dels kan användas som taklampa, fönsterlampa och som bordslampa. Den kommer i två storlekar och i tre olika färgnyanser – silver, koppar och mässing.

Bretagne taklampor från PR Home

Letar du efter en snygg taklampa så har det danska varumärket Nordal ett flertal stiliga att välja mellan. Deras utbud utmärks av en formgivning åt industri, retro och vintage. Från Nordal kommer serien Bubble som är små nätta takpendlar gjorda av återvunnet glas och finns i vackra färger som lila, gult och blått. 

Bubble takalampa från Nordal

Taklampor är viktiga inredningsdetaljer som kan lyfta rummets atmosfär till en ny nivå och bör väljas med omsorg. Låt dig inspireras av vårt stora sortiment av snygga taklampor online!

Vårfin belysning från Globen Lighting

Svenska belysningsföretaget Globen Lighting från Svenljunga arbetar med att kombinera design, funktion & känsla inom interiörbelysning. Med fokus på funktion, uppfinningsförmåga, fina interiörer, trender har detta lett till att de idag är ett av Nordens största företag som designar och producerar belysning för hem och offentlig miljö.

De har precis släppt sin nya vårkollektion med lampor. I kollektionen finns ett stort utbud av nya snygga och ändamålsenliga lampor i fina material som mässing, krom, rotting och metall och textil. Grace är en av de nya lamporna som har två böljande armar och synlig ljuskälla, finns även som takpendel. Vill man ha en spännande bord- och golvlampa kan man välja Butler som är perfekt för läshörnan. Sarah bordslampa har hämtat sin inspiration av skrivbordsset från sekelskiftet och på själva foten finns ett dekorativt och praktiskt brevfack.

Grace taklampa i mässing

En annan armatur med smart lösning är den snygga bordslampan Butler som är ritad av Malin Lundmark. Den har en liten praktisk hylla som du kan styla så att den matchar ditt hem. Ståtliga lampor som verkligen gör intryck är Pallas taklampa som är tillverkad av stora kupor av glas, stora som fotbollar med svarta tvinnade textilkablar, som blir fina detaljer. Dessa taklampor är designade av Patrick Hall och finns i två olika färgnyanser - klar/svart och vit/mässing.

Pallas taklampa vit/mässing

Extra mysig och stämningsfull belysning kan du skapa med hjälp av vägglampor. Balloon är ytterligare en nyhet som finns i färgerna - grått, vitt och rosa. Den har en integrerad LED-belysning runt kanten, vilket ger ett mysigt ljus i rummet och lyfter fram ballongens form. Den har fina detaljer i matt ask och textilkabel med brytare som snöre.

Balloon vägglampa vit

Shelfie vägglampa är ännu en av vårens fina nyhet som är formgiven av Patrick Hall och som är ritad med grafiskt uttryck i metall. Den är både prydlig och användbar på en och samma gång och funkar lika bra stående som liggande. Den finns i färgerna - svart, vitt och grått.

Vårinspiration från Lene Bjerre

Lene Bjerres nya vår kollektion kännetecknas av de mest bedårande, ljusa och somriga färger som korall, rosa, blåa nyanser med kontraster av vitt och grönt som ger en unik känsla av sol, strand och lata dagar i trädgården. Material som bambu, metall och linne utgör den största trenden tillsammans med mönstrade keramikföremål och glasmosaik. Stilen är tidlös och klassisk kombinerat med en vacker formgivning och kunnigt hantverk. I vårt sortiment av produkter hittar du ett stort utbud av Lene Bjerres lampor, ljusstakar, lyktor, möbler och mycket mer. Nedan har vi valt ut några av våra favoriter från vårt danska varumärke Lene Bjerre.

Blasia glasvasar

Lindsey är en otroligt stilig takkrona som är gjord av järn med en elegant guldfärgad finish. Med sina 6st stycken ljuskällor sprider den ett stämningsfullt och vackert ljus och blir garanterat en iögonfallande detalj varhelst den placeras! Ännu en vacker takkrona är Shea som är en unik pjäs gjord av havsskal och järn med en vacker guldfinish. Lene Bjerres utbud innefattar inte bara belysning och inredning utan även möbler med snygg design och hög kvalitet. Låt dig inspireras av allt från smarta och praktiska byråar till soffbord, pallar, sidobord och speglar. Depot är en serie med möbler i järn som har en industriell design och som finns i allt från soffbord, soffor, bokhyllor till stolar.

Lindsey takkrona

Oavsett om det är sommar eller vinter, finns det något mysigare än en stor grupp av lyktor som sprider ett stämningsfullt ljus? Lyktor med brinnande ljus är det bästa sättet att skapa en härlig och fin stämning på din balkong, i vardagsrummet eller någon annanstans i ditt hem. Dante ljuslykta finns i flera olika färger och sprider ett vackert och stämningsfullt sken när den är tänd. Hämta inspiration av ett stort utbud av lyktor, ljusstakar, lampor, kuddar, plädar och många andra fina inredningsdetaljer med vacker design från Lene Bjerre hos La Vanille online!

Filippa lykta

 

 

Lys upp vintermörkret!

Behåll mysbelysningen i ditt hem nu när julen är förbi. Byt ut adventsstjärnor, adventssljusstakar, julpynt och annan julbelysning till vackra fönsterlampor, golvlampor, bordslampor och ljusslingor. Efter tjugondag Knut är det hög tid att plocka bort all julbelysning. Det är fortfarande mörkt ute och några vintermånader kvar innan ljuset kommer tillbaka. Armaturer är viktiga detaljer för att lyckas skapa en fin inredning och ge karaktär och personlighet till ett rum. 

Genom att ersätta adventsstjärnan med en vacker fönsterlampa skapar man ett ombonat och inbjudande hem både på insidan och på utsidan. Snygga lampor i fönstret är fortfarande de med stora hängande ljuskällor. Ersätt adventssljusstaken till en dekorativ bordslampa som har ett varmt sken för att skapa en trevlig stämningsbelysning. Bordslampor är ofta mindre och lätta placera ut för att mysa till det i rummet. Med hjälp av dem är det enkelt att framhäva vissa detaljer som exempelvis ett vackert bord. Hos oss hittar du ett stort utbud av snygga bordslampor online! Julgranen och dess ljus ersätts med en fin golvlampa i snygg design. Ett rum kan förändras oerhört mycket, från tämligen tråkigt till ett hemtrevligt och välkomnande rum. Använd golvlampan som en inredningsdetalj och ge rummet en fin möblerad känsla. 

Med hjälp av ljusslingor kan man åstadkomma en stämningsfull belysning både inomhus och utomhus. Häng upp ljusslingan i taket, i ett hörn eller lägg den på byrån eller i en glasburk. Den skapar en trivsam stämning och ger ett behagligt ljus.

Rundhult fönsterlampa i krom från Star Trading

 

Spring bordslampa i mässing från Globen Lighting

String golvlampa Snowball från Herstal

 

Glödlampsslinga från Star Trading

 

 

Lampor i Dansk design från Herstal

Herstal har ett stort sortiment av snygga lampor med skandinavisk design. Ledorden är hög kvalitet och nytänkande. De är kända för att skapa smakfull och funktionell inomhusbelysning och har genom åren lanserat många nya och spännande armaturer med den nya LED-tekniken. Nedan har vi valt ut några klassiska designlampor från Herstal.

Bland Herstals sortiment av vägglampor tycker vi att serien Ballon är både elegant och modern i sin design. Den är anpassad till små utrymmen och kan med fördel användas som allmänbelysning i en korridor. Lampan har en vacker rund form och är tillverkad i matt mässing och opalglas. Ballon är utrustad med en LED-diod som bidrar till att ge ett jämt fördelat ljus. Den har även en integrerad dimmerfunktion som gör att ljuset lätt kan justeras till önskat läge. Vägglampan har en modern och tidlös design och blir en vacker inredningsdetalj på väggen. 

Tentacle taklampa sticker ut från mängden med sitt frostade innerglas och armar i akryl som omsluter sig runt glaset. Taklampan avger ett mjukt och dekorativt ljus som kommer förgylla ditt hem. Tentacle finns med klara eller rökfärgade lameller och i tre storlekar.

Manola takkrona är en unik och vacker armatur med tolv stycken ljuskällor som sprider ett härligt ljus. Designen är en nytolkning av den klassiska ljuskronan och den lyfter vilket rum som helst! Den passar perfekt över matsalsbordet, i hallen eller var helst du vill ha en underbar lampa med en exklusiv design.

Vienda bordslampa har en stilren och tidlös look som passar in i både moderna som klassiska miljöer. Den böjda lampskärmen i färgad metall matchar foten medan ramen är gjord av krom.

Arrow golvlampa är en modern armatur som har en flexibel arm och på/av knappen på skärmen. Dessa kvaliteter gör att den passar perfekt som läslampa. Det vita gallret skymmer ljuskällan på ett vackert sätt och ger lampan ett modernt utseende. 

Ballon vägglampa i mässing

Tentacle taklampa

Manola takkrona i nya färgen grafitgrå

Vienda bordslampa

Arrow golvlampa svart

Ljusstakar

10 snygga ljusstakar till jul

Dekorera ditt julbord med vackra saker som förhöjer julstämningen när det är dags att duka upp för jul. Med snygga ljusstakar med levande ljus och vackra juldekorationer skapar man en stämningsfull och dekorativ look. Tända ljus skapar en hemtrevlig och varm känsla i hemmet och man kan aldrig ha för många ljus. Vill du ha ljusstakar i keramik, glas, metall eller silver? Eller föredrar du hellre exklusiva ljusstakar i trä som aldrig går ur tiden? I vårt sortiment hittar du allt från klassisk och tidlös design till modern form. Vill du skapa en festlig dukning passar exempelvis de eleganta ljusstakarna i mässing från vårt nya varumärke H. Skjalm P. perfekt. Vill du hellre ha en tuffare stil kan vi rekommendera serien Miramar som är designade av PR Home och har en klassisk men samtidigt ruff och tuff industriell stil. Till julen passar även ljusstakarna Suzanne, Conia och Felia från Lene Bjerre bra. Med Lene Bjerres unika, skandinaviska stil kan du skapa en personlig och ombonad atmosfär i ditt hem. Från House Doctor kommer den vackra ljusstaken Square som har en fyrkantig form med plats för fyra ljus. Till jul är det fint att dekorera Square med något julinspirerat som exempelvis kottar eller grenar.

Låt dig inspireras av vårt stora sortiment av snygga ljusstakar från populära varumärken som House Doctor, Lene Bjerre, H. Skjalm P, Nordal, Novaform och PR Home och många fler.

1. Ljusstakarna Suzanne, Conia och Felia från Lene Bjerre 

 2. Square Ljusstake från House Doctor som har en fyrkantig form med plats för fyra ljus. 

3. Ljusstakar i mässing från vårt nya varumärke H. Skjalm P.  

 4. Serien "Miramar" från PR Home är en klassisk ljusstake för kronljus med ett litet handtag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fallande ordning
22 artiklar
Laddar