Belysning

Fallande ordning
13 artiklar

Star Trading - Julbelysning, Dekorationsbelysning och LED-lampor

Star Trading har ett av Sveriges starkaste utbud av julbelysning men har även ett trevligt sortiment av LED-ljus samt ljuskällor och solcellsbelysning främst för utomhusbruk. Star Trading är ett familjeföretag med en 30-årig historia och förser Sverige med härliga julbelysningar och LED- och solcellslampor av många slag.

De har ett brett och varierat sortiment av julbelysning där det finns något för alla smaker och stilar. Man hittar julbelysning med allt från minimalistisk och industriell design till traditionell design till lekfull och fantasirik design. Star Trading har ägnat mycket tid åt att formge julbelysning av alla de slag och resultatet är en stor kollektion av trevliga lampor som man kan inreda sitt hem eller kontor med.

När det gäller ljusstakar så består det stora sortimentet av metalljustakar, ljusstakar i trä, snygga laserskurna ljusstakar ofta med flera skikt och silhuetter samt övriga ljusstakar med exempelvis slingor formade som julgranar och andra dekorationer.

Julstjärnorna finns i form av traditionellt upphängda i papper med eller utan sladd i många olika färger, i vit eller guldfärgad metall, i trä stående eller hängande, eller på fot som passar bra på fönsterbrädor, bord eller nischer. Julstjärnorna har vackra stansningar som gör att de dels är fina att se på under dagtid, dels ger ett helt nytt sken med fina mönster när de är tända i decembermörkret.

Sortimentet av kransar och girlander är stort. Girlanderna är naturtrogna slingor av konstgjorda grankvistar med led-ljus. De finns i olika längder och former som passar bra på exempelvis balkongräcken, runt ytterdörrar och andra ställen där man vill lysa upp adventskvällarna och skapa en trevlig julkänsla. Kransarna finns i olika storlekar och alla med LED-ljus. Det finns kransar som bara består av verklighetstrogna gran- och tallkvistar men också sådana som har julgranskulor i sig med trevliga band och kottar, eller enbart med en liten fin snö- eller frosteffekt.

När det gäller julgranar så har Star Trading ett brett sortiment med konstgjorda granar som alla är snygga och praktiska när man inte vill skaffa en riktig gran. Det finns granar i hela spektrumet från ”disney-granar” till mer ”vanliga” granar. Det finns även mindre dekorationsgranar som man kan ha utanför ytterdörren. Granarna finns antingen med LED-ljus eller utan. De finns i olika höjder och bredder och är riktigt fina att ha hemma utan att de barrar. Man behöver dessutom inte vattna dem och kan återanvända dem år efter år, så de är både fina och återanvändningsbara.

Star Trading har även en trevlig sortering av ljus som ser ut som stearinljus men är vax-ljus med LED. Ljusen ser ut som blockljus, värmeljus eller kronljus och kan användas överallt där man har vanliga stearinljus. LED-lamporna ser ut som ljuslågor och varierar ljuset på ett vackert sätt för att efterlikna riktiga ljuslågor. Ljusen finns i många olika varianter och storlekar och passar fint in i alla olika typer av inredningar. Det finns också särskilt formgivna ljus för kräftskivor, halloween och jul. Tack vare LED-ljusen så brinner de inte ner, luktar inte och avger ingen rök, och kan dessutom användas år efter år, så det är verkligen hållbara produkter för många års mys.

Solcellsbelysningen består av ett stort sortiment av lampor för både trädgård och altan. Trädgårdsbelysningen finns i flera olika stilar i form av pollare och spottar och monteras enkelt med integrerade jordankare som även gör dem flyttbara. Det är enkelt att ljussätta trädgårdsgången eller buskar, träd och perenner och skapa en fin och upplyst trädgård kvällar och nätter. För altanen finns det solcellsbelysning man kan fälla in. Det finns också flera fina lampor som man kan sätta vid sittgruppen ute som lyser upp sköna sommarkvällar. Vill man ha en power-spot som reagerar på rörelse och drivs av solsceller så finns också detta i olika färger och utföranden.

Box och Hex lampkollektion

Davey Lighting har en mycket trevlig produktserie med lampor i glas och metallram där ljuskällan utgör en snygg del av hela lampan. Serien finns som Box, Hex och Quad och finns som både taklampor och vägglampor. Lamporna har en subtilt klassisk design som utstrålar exklusivitet i sin enkelhet. De är perfekta för hallar, över matbord eller köksytor och passar utmärkt såväl ensamma som i rader. Taklamporna har matchande kedjor med snygga textilsladdar som är Davey Lightings signum. Varje lampa bär karaktären av Engelskt hantverk av yppersta klass och blir en medveten del av inredningen utan att för den skull ta överhanden.

Ramarna löds för hand hos Abbots Manufacturing som är Davey Lightings nordliga tillverkningsenhet med århundranden av tradition. Metallramarna har en härligt snygg finish av patinerad mässing som får en varmt mörk färg. Lamporna kan även fås med polerad mässing eller med en silveryta i satinfinish. Underserierna Box, Hex och Quad har alla sin unika form som gör att man kan hitta just den lampa som passar bäst in i inredningen. Vägglamporna har olika typer av upphängning beroende på modell och kan monteras direkt mot väggen eller hänga ut en liten bit från väggen med en snygg upphängning som gör att man också får ett vackert sken från ljuskällan mot väggen där lampan hänger.

I Box-serien finns även vägglampor som har formen som ljuslyktor och med sin varma mörka finish i patinerad mässing så skapar de en trevlig atmosfär. Matcha gärna lamporna med en ljuskälla i exempelvis LED-filament, så får man en varm och snygg lampa som bidrar till en skön atmosfär i rummet, hallen eller köket. Ljuskällorna sitter exklusivt monterade på mässingsstavar i matchande finish som lyfter fram ljuskällan till en viktig del av hela lampans utstrålning. Box, Hex och Quad är en unik serie av lampor med en design som kombinerar det klassiska med det moderna där varje lampa tillverkas för hand i de bästa material hos Davey Lighting och blir en exklusiv del av rummet.  

 Se hela sortimentet här

Designlampor från England

Hector och Fin från brittiska Original BTC är två klassiska serier med både taklampor, bordslampor, golvlampor och vägglampor med exklusiv design och handgjorda i England som tillför en ny dimension i inredningen.

Lamporna i Fin-serien är vackra och unika när de är släckta och får ett nytt intrikat och alldeles särskilt sken när de tänds, där de ribbade formerna framträder på ett snyggt sätt i benporslinet och skapar en fin känsla i inredningen. Fin är handgjord i Stoke-on-Trent med handgjutet benporslin. Skärmarna gjuts i speciella formar som består av åtta sammanfogade delar. Den varma porslinsmassan hälls i formarna och tillåts stelna innan respektive del försiktigt avlägsnas så att den vackert ribbade formen tas fram. Den härdas sedan i ugn, finputsas och monteras, allt för hand för att skapa en unik lampa som är kännetecknet för alla lampor från Original BTC.

Hector-seriens lampor är riktiga designklassiker! Här hittar man exempelvis Bibendum som är formgiven av Sir Terence Conran. I serien finns också lampor i benporslin med en snygg klassisk klockform eller fina små gropar likt det man ser på en golfboll eller med små snygga rutor, som alla ger ett varmt sken med ett unikt ljusmönster då de är tända, och med en härligt elegant design då de är släckta. Flera av modellerna kan väljas med olika färg på den omsorgsfullt vävda textilsladden som gör att man kan hitta just sin unika handgjorda lampa från Original BTC.

Serierna kompletterar varandra och man kan sätta ihop en snygg matchande kombination av lampor över köksön, golvlampor och bordslampor, där man för vissa modeller också kan välja färg på textilsladden.

Hos oss hittar du hela sortimentet av lampor från Original BTC som alla är handgjorda i England med högsta kvalitet i material och detaljer, och som tillför varje inredning en härligt exklusiv känsla. Sir Terence Conran har använt lamporna från Original BTC i många av sina designprojekt för privata hem, restauranger och kontor. Man hittar lampor från Original BTC i många artiklar i ledande internationella inredningsmagasin, exempelvis Elle Decoration och House & Garden, och lamporna syns på flertalet internationella mässor.


Taklampor för hem och kontor

Taklampor bidrar till en trevlig inredning samtidigt som de fyller en bra funktion när det gäller att lysa upp ett rum eller del av hemmet. Det finns takbelysning med attityd som tar för sig i ett rum och bidrar till atmosfären i hemmet men det finns också pendellampor som är mer diskreta och mer fungerar som rena ljuskällor. Hängande lampor är viktiga inredningsdetaljer som kan lyfta rummets atmosfär till en helt ny nivå och skapa en trevlig kontrast i rummet.

Pendellampor passar överallt i hemmet. Man kan exempelvis ha två större taklampor med lampskärmar i textil över matsalsbordet, en eller två mindre hängande lampor i industriell design över köksön eller en stor fin takpendel med spännande traditionell eller modernare design i trappan till övervåningen. Har man en hall med lite lägre takhöjd så vill man kanske ha en lite diskretare plafond eller spotlight medan man i vardagsrummet i en pampig sekelskiftsvåning möjligen vill ha en tjusig kristallkrona i takrosetten.

När det just gäller kristallkronor så finns det idag en mängd nya och spännande takpendlar med samma form men i nya material som exempelvis genomfärgade plastprismor, träpärlor eller metallgaller. Man kan alltså få en kristallkrona i en mängd olika färger och material som trots sin traditionella form skapar en ny trendig och trevlig känsla till hemmet med mycket karaktär.

Glaslampa i rökfärgat glas från Nordal

Det finns taklampor med synliga ljuskällor och sådana där ljuskällorna är helt dolda med ett indirekt sken. Beroende på lampskärm och hur synliga ljuskällorna är så silas ljuset från taklampan på olika sätt i rummet.

Ett trevligt sätt att låta taklampan bidra till en härlig stämning är att använda en dimmer som gör att lampan ändrar karaktär beroende på ljusstyrkan och då skapar olika typer av atmosfär i hemmet. Under hösten och vintern är det särskilt trevligt att använda dimmerfunktionen för att skapa rätt känsla i hemmet beroende på vad man gör i rummet. Har man en taklampa med karaktär så framhäver den inredningen även under de ljusare delarna av året när behovet av att ha lampan tänd inte är så stor.

Beroende på hur mycket ljuskällorna syns i en hängande lampa så kan man ändra lampans framtoning i inredningen. Om man exempelvis använder en ljuskälla med LED-filament så får hela lampan en annan design än om man använder ljuskällor med frostat glas. Ljuskällan är alltså en viktig del av taklampan och bidrar till dess designuttryck.

Taklamporna hos lavanille.com finns i en mängd olika former, färger och med olika material, så fortsätt och titta i det stora sortimentet för att hitta just din takbelysning som passar perfekt till ditt rum och hem. Flera olika typer av taklampor kan passa i ett och samma rum så gör gärna ett tankeexperiment och med hur en helt annan takpendel än den du först hade tänkt dig skulle bidra till inredningen.

Att inreda är jätteroligt och att skapa rätt känsla i sitt rum och hem med rätt taklampor är spännande och ger en varaktigt skön känsla samtidigt som de faktiskt fyller en viktig funktion och kan lysa upp när det väl krävs.

Förnya ditt hem med vackra lampfötter och lampskärmar

Nu när senvintern är här och dagarna blir längre med en härlig vintersol så börjar man ana vårens ankomst och tänker på den sköna sommaren som kommer. Det är alltså dags för att lägga undan vinterns tyngre och murrigare färger och istället ta fram vårens och sommarens ljusare stilar.

Ett enkelt och relativt billigt sätt att göra detta på är att inreda med nya lampskärmar. Man kan snabbt förnya inredningen med detta enkla sätt. Att byta skärm kan förändra uttrycket på lampfoten drastiskt. Säkra kort från PR Home är stilfulla lampfötter som Loa, Grace, Barn och Salong. Skärmar i lin har fin struktur och ger ett behagligt ljus, och om du vill ha ett rockigare intryck, välj en skärm i zebra eller svart sammet.Trevliga nyheter kommer från PR Home som har lampskärmar med motiv från Carolina Gynning och tuffa leopardmönster. Där finns också lampskärmar med fågel- och växtmotiv, och, så klart, skärmar i naturmaterial som rotting, lite tuffare i perforerad metall och vackra skärmar i sammet. Hos hittar du även ett jättesortiment av lampskärmar i olika färger och storlekar som passar både på taklampor över köksön, över matbordet eller på sidobordet i soffgruppen.

Om man sedan kompletterar lampskärmarna med nya kuddfordral i sofforna och fåtöljerna, och använder ljusare sängkläder, så har man på ett elegant sätt anpassat inredningen hemma till våren och sommaren, utan att behöva lägga för mycket tid eller pengar på det hela. 

Nu när våren och sommaren är i antågande så tänker man också mycket på sin altan och hos oss finns ett bra sortiment av taklampor för utomhusbruk som man kan hänga över altanen eller på balkongen, i olika material, former och färger. Man kan även hänga upp lamporna i träd i sin trädgård om man exempelvis har placerat ett bord eller sittgrupp under. Även här har PR Home jättefina taklampor i flätad fiber eller tyg och med ett ombonat uttryck.

Från varumärket Oriva kommer trevliga markspotlights som man enkelt sätter fast i marken tack vare markspjut. Man lyser upp träd, fasader, spaljéer och andra delar av trädgården på ett snyggt sätt och får sommarkvällen att bli ännu trevligare och kanske också lite trolsk. Det finns mycket att välja på!

 

Fönsterlampor

Det är alltid trevligt att placera en snygg fönsterlampa i fönstret, särskilt nu i början av året när högtiderna är förbi och det mörknar tidigt. Varför inte en ny fönsterlampa när ljusstakar och adventsstjärnor plockas ner? Det finns ett stort utbud av fönsterlampor i olika material, färger och stilar som gör sig fint i hemmets alla rum. Hos oss hittar du en härlig blandning av fönsterlampor från många populära varumärken som Globen Lighting, PR Home, Oriva, Lene Bjerre, House Doctor och Star Trading och många fler. Halla är en serie av lampor som passar perfekt till fönstret och som finns i färgerna vit, svart och silvergrå. 

Halla fönsterlampor från Aneta Belysning

En fönsterlampa kan placeras på olika sätt i ett fönster. Den kan hänga ner från taket och därmed frigöra fönsterbrädan där man kan ha andra saker såsom växter, skålar eller andra snygga inredningsdetaljer. Man kan även ha en fönsterlampa som står på fönsterbrädan och man kan då välja en diskretare lampa eller en som tar för sig riktigt mycket, helt beroende på vilken atmosfär man vill skapa. Även i ett större fönster kan man välja låga diskretare fönsterlampor längs fönsterbrädan för att skapa ett trevligt dämpat ljus. Vill man bara framhäva ett vackert fönster så är det snyggt att välja diskreta och stilrena fönsterlampor.

Det finns många sätt att inreda ett fönster för att lyfta fram det på ett fint sätt och skapa en trevlig stämning i ett rum. Att använda en vacker fönsterbelysning ser trevligt ut från utsidan och bidrar till husets eller lägenhetens framtoning på kvällen men är självklart också väldigt fint från insidan. Ett bra exempel på detta är julbelysning. Det bidrar till att skapa en personlig och ombonad inredning. Med fönsterpendlar är det också lätt att förnya sin inredning med något nytt inför varje ny säsong.

Till ett stort fönster kan man ta ut svängarna och välja stora lampor som runda cirklar med dekorativa ljuskällor som är både stilrena och trendiga. Från Star Trading hittar du Rundhult som är en smakfull cirkel och som finns i flera färger som mässing och krom. Rundhult är en underbar hängande dekoration som är riktigt fin i ett stort fönster med en stor LED-ljuskälla, som är både energisnål och har en lång livslängd. Det finns även många andra trevliga lampor med andra typer av skärmar och former man kan ha.

När man väljer ljuskälla till sina fönsterlampor passar det bäst att välja ljuskällor med en lumen mellan 100-200 lm som ger ett stämningsfullt och mysigt dekorationsljus. Även mindre fönster är fina att ha en fönsterlampa i. Här kan man ju välja mindre varianter av fönsterlampor som exempelvis Bling, Leah, Esma och Halla fönsterlampa från Aneta Belysning.

Hos oss hittar du ett brett sortiment av fönsterbelysning i olika utföranden och material. Vi utökar kontinuerligt vårt utbud av fönsterbelysning med nya spännande och intressanta varumärken.

Taklampor till hallen

Hallen är det första intrycket man får av någons hem. Att ljussätta sin hall på rätt sätt ger en välkomnande och inbjudande känsla. I detta rum välkomnar man sina gäster, förvarar skor och kläder, vilket kräver en bra allmänbelysning. En hall är ett mellanutrymme och bör inte vara alltför belamrad med inredning, möbler och prylar. Eftersom hallen är introduktion till resten av hemmet bör den vara ganska enkelt inredd. Starkt mönstrade tapeter och mörka kulörer gör det första intrycket dystert. Ljusa neutrala färger passar bättre och ger ett mer luftigt intryck.

Att välja rätt belysningen till hallen kräver sin eftertanke. Dagens stora utbud av moderna och snygga taklampor gör det lockande att välja lampor enbart efter hur de ser ut. Många tänker inte på rummets belysning förrän det är dags att köpa möbler och inreda hallen. Elektriskt ljus kompletterar och ersätter naturligt dagsljus och har en stor betydelse både för hur vi uppfattar ett rum och hur vi använder det. För att kunna justera och ändra ljusstyrkan är det praktiskt att installera dimmer i hallen.

Hallar behöver ordentligt med allmänljus som ska vara både ändamålsenlig och välkomnande. Taklampor och hängande armaturer gör sig mycket bra i hallen. Vackra takkronor passar särskilt bra i en hall som har högt i tak. Molecular taklampa och DIY från House Doctor är eleganta och skulpturlika takkronor som blir fina källor för ljus i hallen samt bidrar till att ge både stil och elegans! Om det finns plats i hallen kan en liten bordslampa på ett smalt bord eller hylla nära entrén ge en känsla av gästfrihet. 

Att hänga taklampor i grupp är ett effektivt sätt att skapa en spännande effekt. Det passar särskilt bra i ett rum med högt i tak som kanske i en hall. 

Rowan taklampor från Ebb & Flow

Lampserien Tentacle från det danska varumärket Herstal passar bra i hallen då den består av transparent akryllameller och glas. Armaturen ger ett mjukt och vackert ljus som bidrar till att skapa en exklusiv atmosfär. Den passar särskilt bra i en hall med sin fina ljussättning och ger rummet en unik karaktär.

Tentecle taklampa från Herstal

Har man däremot lågt i tak passar plafonder eller spotlights perfekt. Plafonder bidrar till att ge rummet en känsla av rymd samtidigt som den ger ett sprider ett fint och stämningsfullt ljus i rummet. 

Stonewash plafonder från PR Home

Lampor för Uterum

Nu finns det ett stort sortiment av taklampor för utomhusbruk! Det svenska varumärket PR Home har nyligen lanserat en ny Outdoor-serie avsedda att använda ute, en ny serie som kommer att lyfta begreppet inredning till nya miljöer. Det är samma känsla för trivsel i rummet fast det är ute! Round Outdoor får nu sällskap av Malou och Classic Cylinder som kan hänga ute i alla väder tack vare taksladden Flex Out som är gjord för utomhusbruk.

Två nya taklampor för sommaren 2017 är Jellyfish och Cebu. Dessa två produkter är inspirerade av havets svävande maneter. Med flätat Lampakanay, som är ett ekologiskt material blir de vackra iögonfallande detaljer i inredningen var de än placeras. För att de ska kunna hänga under tak i alla typer av uterum behöver du komplettera med Flex Out takupphänge. Jellyfish finns i tre olika storlekar och Cebu finns i tre storlekar och två olika modeller.

Jellyfish taklampa

Cebu taklampa

Classic Cylinder är PR Homes mest tidlösa och klassiska taklampa i Outdoorsortimentet. Den är både pampig och elegant på en och samma gång. I klassisk cylinderform skapar den en känsla av vardagsrum utomhus. Den finns i tre färgnyanser – natur, vit och grå och i två olika storlekar – 35 cm och 50 cm.

Classic Cylinder

För att få ett flexibelt uteljus behövs utomhuskabeln Flex Out. Detta för att du ska kunna vara flexibel i placeringen av lamporna, och inreda ditt uterum som du önskar. Med fuktskyddsklassningen IP 44 och längderna 2,5 meter och 5 meter får du elmatning och takupphänge i ett. Kombinera gärna med snygga stilfulla LED Filament ljuskällor så blir den en garanterad glädjespridare! LED har under de senaste åren utvecklats och blivit otroligt lik den gamla traditionella glödlampan. LED-Filament stavarna ersätter glödtråden och ger ett varmt och mjukt sken. Det är samma känsla men med LED-lampans fördelar – lägre energiförbrukning och längre livslängd. Elect, Vintage och Elegance är PR Homes nya LED-lampor som är en ny serie som ersätter de populära lyktlamporna/glödtrådslamorna.

 

Flex Out taksladd

Bjud in naturen i ditt hem

Lampor och möbler i naturmaterial som bambu, rotting och trä är populärt och trendigt just nu. De är inte bara fina i sig utan att de är även miljövänliga och hållbara och de bidrar till att skapa en varm, rogivande och harmonisk atmosfär till din inredning. Innan man köper en lampa eller en möbel i ett sådant här material är det viktigt att komma ihåg att det är ett naturmaterial som är unikt i sig. Tack vare att de är gjorda för hand kan de variera något och därför ser inte varje lampa eller möbel exakt likadan ut. Nedan har vi listat några av våra favoriter av produkter från några av våra varumärken.

Om du letar efter snygga bordslampor hittar du Swea bordslampa från Globen Lighting som är en otroligt fin armatur i oljad svarvad ask som kommer med en tillhörande skärm med vita plastband. Från PR Home kommer den nya lampserien Emma som består av jättefina lampfötter med svarvade former som tar fram träets naturliga mjukhet. De finns i fyra olika höjder, vilket gör det enkelt att pryda såväl fönster som bord. Förrutom klassikt vitt och svart finns även åldrat brun och antikt grå. - En vacker och klassisk bärare av de flesta lampskärmar i PR Homes sortimentet.

Lampfötter Emma från PR Home - Vackert svarvade former lyfter fram träets naturliga mjukhet.

Från danska varumärket Lene Bjerre kommer möbelserien Mandisa som är en kollektion av unika, hållbara och ekologiska möbler som alla är tillverkade av bambu. Samtliga möbler kan även användas för utomhusbruk. Jada taklampa från samma varumärke är en otroligt vacker lampa i rotting som är tillverkad i Indonesien. Indonesien tillhör en av de största producenterna av möbler i rotting.

Mandisa pall från Lene Bjerre

Cebu heter en kollektion av tak och lampskärmar som är gjorda av det ekologiska naturmaterialet Lampakanay, och växer i de fuktiga bergstrakterna på Filippinerna. Lampakanay är en viktig handelsvara för landsbygdsbefolkningen i Filippinerna. I serien Cebu från PR Home är lampskärmarna gjorda av flätad lampakanay i tidlösa och klassiska former som ger en varm och genuin känsla.

Cebu taklampa

Taklampor i glas

Taklampor är inte bara ljuskällor utan även viktiga inslag för att skapa en fulländad ljussättning i ett rum. När det gäller kreativiteten och formkänslan finns det inga gränser när det handlar om stilfulla och snygga taklampor. Det finns allt från ruggad industridesign till traditionella klassiker. Modern kontrast eller elegant klassiker – välj det som passar rummets stil och inredning! Ett av våra nya varumärken är Ebb & Flow som är välkända för sitt stora sortiment av vackra designlampor i glas. Rowan taklampor är en serie aramturer som är gjorda av munblåst glas i olika vackra färgtoner med en elegant och smakfull design. De alla mycket dekorativa vävda textilsladdar i antingen guld eller silver som matchar armaturen på ett tjusigt sätt. De finns i flera olika storlekar och utföranden och de gör sig fint själva eller i grupp med flera stycken.

Rowan taklampa i grått glas från Ebb & Flow

Flera andra av våra varumärken har snygga och trevliga lampor såsom PR Home, Nordal och House Doctor bara för att nämna några. Från House Doctor finns lampskärmen Goal som är gjord av handblåst återvunnit glas som blir en fin med komplett takupphänge.

Goal lampskärm från House Doctor

Serien Bretagne från PR Home är en tuff takpendel med industriell design och kommer med en kedja som i sig blir en cool detalj. Emerald från samma varumärke är en armatur som dels kan användas som taklampa, fönsterlampa och som bordslampa. Den kommer i två storlekar och i tre olika färgnyanser – silver, koppar och mässing.

Bretagne taklampor från PR Home

Letar du efter en snygg taklampa så har det danska varumärket Nordal ett flertal stiliga att välja mellan. Deras utbud utmärks av en formgivning åt industri, retro och vintage. Från Nordal kommer serien Bubble som är små nätta takpendlar gjorda av återvunnet glas och finns i vackra färger som lila, gult och blått. 

Bubble takalampa från Nordal

Taklampor är viktiga inredningsdetaljer som kan lyfta rummets atmosfär till en ny nivå och bör väljas med omsorg. Låt dig inspireras av vårt stora sortiment av snygga taklampor online!

Vårfin belysning från Globen Lighting

Svenska belysningsföretaget Globen Lighting från Svenljunga arbetar med att kombinera design, funktion & känsla inom interiörbelysning. Med fokus på funktion, uppfinningsförmåga, fina interiörer, trender har detta lett till att de idag är ett av Nordens största företag som designar och producerar belysning för hem och offentlig miljö.

De har precis släppt sin nya vårkollektion med lampor. I kollektionen finns ett stort utbud av nya snygga och ändamålsenliga lampor i fina material som mässing, krom, rotting och metall och textil. Grace är en av de nya lamporna som har två böljande armar och synlig ljuskälla, finns även som takpendel. Vill man ha en spännande bord- och golvlampa kan man välja Butler som är perfekt för läshörnan. Sarah bordslampa har hämtat sin inspiration av skrivbordsset från sekelskiftet och på själva foten finns ett dekorativt och praktiskt brevfack.

Grace taklampa i mässing

En annan armatur med smart lösning är den snygga bordslampan Butler som är ritad av Malin Lundmark. Den har en liten praktisk hylla som du kan styla så att den matchar ditt hem. Ståtliga lampor som verkligen gör intryck är Pallas taklampa som är tillverkad av stora kupor av glas, stora som fotbollar med svarta tvinnade textilkablar, som blir fina detaljer. Dessa taklampor är designade av Patrick Hall och finns i två olika färgnyanser - klar/svart och vit/mässing.

Pallas taklampa vit/mässing

Extra mysig och stämningsfull belysning kan du skapa med hjälp av vägglampor. Balloon är ytterligare en nyhet som finns i färgerna - grått, vitt och rosa. Den har en integrerad LED-belysning runt kanten, vilket ger ett mysigt ljus i rummet och lyfter fram ballongens form. Den har fina detaljer i matt ask och textilkabel med brytare som snöre.

Balloon vägglampa vit

Shelfie vägglampa är ännu en av vårens fina nyhet som är formgiven av Patrick Hall och som är ritad med grafiskt uttryck i metall. Den är både prydlig och användbar på en och samma gång och funkar lika bra stående som liggande. Den finns i färgerna - svart, vitt och grått.

Lys upp vintermörkret!

Behåll mysbelysningen i ditt hem nu när julen är förbi. Byt ut adventsstjärnor, adventssljusstakar, julpynt och annan julbelysning till vackra fönsterlampor, golvlampor, bordslampor och ljusslingor. Efter tjugondag Knut är det hög tid att plocka bort all julbelysning. Det är fortfarande mörkt ute och några vintermånader kvar innan ljuset kommer tillbaka. Armaturer är viktiga detaljer för att lyckas skapa en fin inredning och ge karaktär och personlighet till ett rum. 

Genom att ersätta adventsstjärnan med en vacker fönsterlampa skapar man ett ombonat och inbjudande hem både på insidan och på utsidan. Snygga lampor i fönstret är fortfarande de med stora hängande ljuskällor. Ersätt adventssljusstaken till en dekorativ bordslampa som har ett varmt sken för att skapa en trevlig stämningsbelysning. Bordslampor är ofta mindre och lätta placera ut för att mysa till det i rummet. Med hjälp av dem är det enkelt att framhäva vissa detaljer som exempelvis ett vackert bord. Hos oss hittar du ett stort utbud av snygga bordslampor online! Julgranen och dess ljus ersätts med en fin golvlampa i snygg design. Ett rum kan förändras oerhört mycket, från tämligen tråkigt till ett hemtrevligt och välkomnande rum. Använd golvlampan som en inredningsdetalj och ge rummet en fin möblerad känsla. 

Med hjälp av ljusslingor kan man åstadkomma en stämningsfull belysning både inomhus och utomhus. Häng upp ljusslingan i taket, i ett hörn eller lägg den på byrån eller i en glasburk. Den skapar en trivsam stämning och ger ett behagligt ljus.

Rundhult fönsterlampa i krom från Star Trading

 

Spring bordslampa i mässing från Globen Lighting

String golvlampa Snowball från Herstal

 

Glödlampsslinga från Star Trading

 

 

Lampor i Dansk design från Herstal

Herstal har ett stort sortiment av snygga lampor med skandinavisk design. Ledorden är hög kvalitet och nytänkande. De är kända för att skapa smakfull och funktionell inomhusbelysning och har genom åren lanserat många nya och spännande armaturer med den nya LED-tekniken. Nedan har vi valt ut några klassiska designlampor från Herstal.

Bland Herstals sortiment av vägglampor tycker vi att serien Ballon är både elegant och modern i sin design. Den är anpassad till små utrymmen och kan med fördel användas som allmänbelysning i en korridor. Lampan har en vacker rund form och är tillverkad i matt mässing och opalglas. Ballon är utrustad med en LED-diod som bidrar till att ge ett jämt fördelat ljus. Den har även en integrerad dimmerfunktion som gör att ljuset lätt kan justeras till önskat läge. Vägglampan har en modern och tidlös design och blir en vacker inredningsdetalj på väggen. 

Tentacle taklampa sticker ut från mängden med sitt frostade innerglas och armar i akryl som omsluter sig runt glaset. Taklampan avger ett mjukt och dekorativt ljus som kommer förgylla ditt hem. Tentacle finns med klara eller rökfärgade lameller och i tre storlekar.

Manola takkrona är en unik och vacker armatur med tolv stycken ljuskällor som sprider ett härligt ljus. Designen är en nytolkning av den klassiska ljuskronan och den lyfter vilket rum som helst! Den passar perfekt över matsalsbordet, i hallen eller var helst du vill ha en underbar lampa med en exklusiv design.

Vienda bordslampa har en stilren och tidlös look som passar in i både moderna som klassiska miljöer. Den böjda lampskärmen i färgad metall matchar foten medan ramen är gjord av krom.

Arrow golvlampa är en modern armatur som har en flexibel arm och på/av knappen på skärmen. Dessa kvaliteter gör att den passar perfekt som läslampa. Det vita gallret skymmer ljuskällan på ett vackert sätt och ger lampan ett modernt utseende. 

Ballon vägglampa i mässing

Tentacle taklampa

Manola takkrona i nya färgen grafitgrå

Vienda bordslampa

Arrow golvlampa svart

Fallande ordning
13 artiklar
Laddar