Inredning

Fallande ordning
3 artiklar

Dekorera med speglar i inredningen

Houzz tipsar om hur man kan använda sig av speglar för att göra ett rum större, vackrare och mer personliga i en artikel skriven av Felicia Björklund den 2 juli 2018. Vi har med en spegel från vårt danska varumärke Lene Bjerre, där man visar hur man har dekorerat en vägg med speglar med lite udda former, för att få fram ett mer levande och lekfullt intryck i rummet. Speglar är idealiska att använda sig av för att skapa en vacker och dekorativ tavelvägg. Du kan använda dig av enbart en spegel eller flera stycken beroende på vilket effekt du vill skapa i rummet. På bilden från Lene Bjerre är det spegeln Mabelle som visas. Den har en vacker och enkel form med dekorativa snedställda kanter som reflekterar ljuset på ett härligt sätt. I Lene Bjerres sortiment av stora utbud av vackra speglar kan du välja mellan många olika former, design, färger och material.
 

Låt dig inspireras av de fina bilderna på svenska och internationella hem som använt sig av speglar på olika sätt i sin inredning. På bild 7 visas en vacker tavelvägg med en spegel ur vårt sortiment, Marbell, se nedan.

 
 
 

Lene Bjerre - skandinaviska designprodukter

Hos det danska inredningsmärket Lene Bjerre finns många fina inredningsdetaljer för varje hem och kontor med en design som inspireras av det nordiska ljuset och det öppna landskapet med närhet till havet. Lene Bjerre lanserar fina kollektioner varje vår och höst, och har därutöver riktigt trevliga juldekorationer som skapar en unikt fin och nordisk julkänsla hemma. Mycket av fokuset hos Lene Bjerre ligger i hemmet och hur man skapar en skön och trivsam känsla med hjälp av olika inredningsdetaljer. Kollektionen omfattar därför lampor, möbler och heminredning till hela hemmet, där det finns fina produkter som passar i vardagsrummet, i köket, i badrummet eller i hallen. Det finns även ett bra sortiment av trevliga utemöbler och andra inredningsdetaljer som passar ute på sommaren, och som skapar en skön känsla på altanen, på balkongen eller i trädgården.

Vardagsrummet är en naturlig plats för samvaro i hemmet där man samlas och umgås, både med familj och vänner. Där kan man ibland också titta på TV, så vardagsrummet är en mittpunkt i hemmet som man gärna vill ha gemytlig. Lene Bjerre har ett stort sortiment av väldesignade kuddar med en härligt exklusiv känsla för soffor och fåtöljer men även konsthantverk med fin design som bidrar till att skapa den där sköna känslan i vardagsrummet. Det finns också vackra ljusstakar, vaser och keramik, hyllor med rena linjer och andra fin inredning som hjälper till att skapa en personlig atmosfär i vardagsrummet.

När det gäller köket så har Lene Bjerre ett väldesignat sortiment av produkter som passar fint i köket och skapar en trevlig känsla. Det finns bestick med Lene Bjerres karaktäristiska design, brödlådor, skärbrädor, glasburkar, uppläggningsfat och mycket annat som passar bra ihop och som kan kombineras med varandra så att man får den rätta känslan. Det är både praktiskt och snyggt på samma gång.

Med ett badrum som matchar sovrummet så skapar man en sammanhållen atmosfär för sin personliga tillvaro. Detta brukar kallas Bed and Bath och här har Lene Bjerre många fina produkter i sitt sortiment. Här finns till exempel väldesignade sängkläder med tillhörande örngott och matchande handdukar. Det finns ett brett sortiment av tvålpumpar, muggar och andra passande produkter i olika former och färger som lätt kan ställas vid handfatet och i badrummet för att skapa en fin och avslappnande atmosfär. Man hittar också smyckeskrin och snygga smyckehängare som är både praktiska och fina. Med över 170 produkter i sortimentet så är det enkelt att hitta sin kombination av produkter som göra inredningen personlig och speciell.

Sortimentet av möbler från Lene Bjerre omfattar flera olika typer av kategorier som man gärna vill ha i sitt hem och som passar bra ihop. Man hittar till exempel bord i olika former och storlekar med olika material, stolar, pallar och fåtöljer, hyllor och väldesignade speglar. Just när det gäller speglar så finns de i mer neutrala kantiga former men även i sköna stjärnformade ramar som skapar en distinkt unik och ombonad atmosfär hemma. Möblerna matchar varandra och bildar en fin enhet, och det finns mycket att välja på!

För altanen och balkongen finns mysiga utemöbler med stolar, bänkar och avgränsare. Sortimentet är delvis inspirerat av karibien med mycket bambu i olika färger. Det finns också krukor i olika storlekar och färger som passar bra ihop med möblerna. Krukorna är i cement och har en snygg patina redan från början, som blir snyggare med åren. Genom att kombinera flera storlekar på krukorna med matchande växter så kan man skapa trevliga sammanhållna grupper på altanen eller balkongen.

Blommor och växter är alltid populärt i varje inredning, oavsett om det är inne eller ute. Det är nästan ett krav att ett rum skall ha minst en växt. Här kan man välja att ha mindre växter på fönsterbrädan eller på ett bord, eller större växter på golvet, eller en kombination av båda. Lene Bjerre har ett fint sortiment av artificiella växter för dem som inte riktigt har tid att sköta växterna så som de bör skötas. De konstgjorda växterna ser helt levande ut men behöver alltså inte vattnas. De tål temperatursvängningar, är inte allergiframkallande och kan stå i mörkare utrymmen. De behöver bara torkas av med en trasa vid behov. I synnerhet på vintern i Sverige så kan levande växter skadas av ett alltför kallt rum, till exempel sovrum om man sover med en springa öppen i fönstret, eller drag i huset. Många levande växter tål inte temperaturer under 15 – 17 grader. I dessa fall är konstgjorda växter idealiska. Man kan ändå få en härligt grön inredning i sitt sovrum utan att behöva göra avkall på en skön sval nattro. Har man en trappa i vinkel eller en mörk hall, så kan en palm på golvet i en fin kruka göra sig fint, och man behöver inte tänka på att vattna. Om lägenheten eller villan har parkettgolv, och man inte vill spendera onödig tid på att säkerställa så att vatten spills eller läcker på golvet, och därmed orsakar fuktskador, så är en konstgjord växt lösningen, till exempel ett olivträd. Oavsett om man har ett soligt eller mörkt fönster så passar också en artificiell växt där eftersom man inte behöver bry sig om att vattna den eller se till att den får tillräckligt med ljus. Lene Bjerres konstgjorda växter är handmålade och manuellt monterade, och varje växt är därför unik. Det finns fina orkidéer, palmer, olivträd, kaktusar och andra trevliga växter och blommor att välja på.

Man hittar olika designteman i Lene Bjerres lampor. Det finns dels lampor i klassisk design med ett skandinaviskt ljust uttryck med silverfot och vita skärmar, dels i mer rustika teman i form av industriell design eller handgjorda i trä för att få in naturen i inredningen.

Lene Bjerre har även lampskärmar i matchande klassiska färger i vitt och i gråskala, med olika former och storlekar, som passar bra ihop i inredningen. Materialet är oftast lin som är vackert att se på samtidigt som det sprider ett fint ljus i rummet.

Julsortimentet från Lene Bjerre är något extra med en stor bredd av väldesignade och uttrycksfulla dekorationer för julgranen, julstjärnor och julljus, servetter, ljushållare, juldekorationer och en mängd andra snygga inredningsdetaljer som får hemmet att bli ombonat, gemytligt och fint hela julen. Det finns mycket att välja på som passar bra ihop.

Den nya Trendfärgen Turkost

Houzz tipsar om den nya trendfärgen turkost i en artikel som Cajsa Carlson har skrivit den 31 augusti 2017. Vi har med en bordslampa ur vårt sortiment som kommer från det danska varumärket H. Skjalm P, en snygg bordslampa i matt svart med fina detaljer i mässing som gör sig perfekt till den turkosa färgen.
 
Låt dig inspireras av de här 15 bilderna på svenska och internationella hem som använt turkosa nyanser på olika, effektfulla sätt.
 
Fallande ordning
3 artiklar
Laddar