Nyheter

Fallande ordning
3 artiklar

Karlskrona Lampfabrik - Nytt varumärke

Karlskrona Lampfabrik är ett anrikt svenskt belysningsföretag som familjen Skantze grundade i Karlskrona för cirka 130 år sedan. De var först i Sverige med att börja att producera högkvalitativa armaturer och deras sortiment är idag i stort sett detsamma som när de började sin tillverkning. Den enda skillnaden är att lamporna har moderniserats och förnyats. Förutom sina elektriska lampor är de välkända för sina vackra och dekorativa fotogen- och stearinlampor som är tillverkad av mässing och munblåst glas. Här hittar du de populära fotogenlyktorna Koholmen, Kungsholmen och Skeppsholmen. De har med sina fina färgnyanser blivit en av företagets mest populära och omtyckta produkter. Skeppsholmen och Kungsholmen är de större modellerna och gör sig fint i grupp mixade med olika storlekar och färger men de är även fina att stå helt på egen hand. Förutom dessa modeller finns de välkända varianterna Nattlampa och Flaggskär, Dragsö, Lindholmen, Stumholmen, Utklippan och Karlskronalyktan.

Många av Karlskrona Lampfabriks armaturer är tillverkade av glas och mässing. Deras lampor förekommer med tre olika ytbehandlingar – polerad mässing, antiklackerad mässing och förnicklad mässing. Av dessa tre ytbehandlingar är den vanligaste polerad mässing, som har funnits ända sedan antiken. De polerade armaturerna i mässing är olackerade av den anledningen att de får en mer levande och tålig yta. Den antiklackerad mässingen görs med en transparent brunpigmenterad lack som ger en hållbar och tålig yta. Förnicklad mässing var otroligt populär i början av 1900-talet. Dock har den obehandlade mässingen varit den vanligaste förekommande varianten för att den ger ett varmare och stämningsfullare sken. Vi erbjuder en mängd olika bordslampor i olika modeller och färger som lampserierna Lagerkvist, Bankirlampa, Strindberg, Fogelklou, Fahlcrantz, Lenngren, Ankarcrona och Kjellgren. Alla är gjorda av blank mässing med snygga detaljer med tillhörande lampskärm i glas. Armaturerna och fotogenlamporna har en tidlös design som gör sig fint i många olika inredningar och miljöer. Låt dig inspireras av vårt stora utbud av lampor som finns i olika färger, storlekar och utföranden.

Se hela sortimentet här »

Lene Bjerre Hösten 2017

Lene Bjerres nya höst- och vinterkollektion har hämtat sin inspiration från valda delar av romartiden. Kollektionen söker inspiration av romartidens lugn och harmoni, vilket är en fin motpol till dagens fokus på nuet och framtiden. Sortimentet består av vackra mönster, en ny tolkning av den engelska Chesterfieldmöbeln ihop med varma och gyllene färgtoner uppblandat med grått och mycket rotting, som skapar en fin kontrast och stil. Bland produktnyheterna finns ett stort sortiment av vackra möbler, allt från vackra sidobord till lyxiga sittpuffar i klassisk engelsk design till vackra ullmattor gjorda med en speciell kelimteknik.

En ny möbelserie för hösten är Santena i Chesterfieldstil som finns både som fåtölj, soffa, sittpuff, bänk, sänggavel och schäslong. Möbelserien signaler hög kvalitet och exklusivitet. De finns i de fina färgnyanserna ljusrosa, ljusgrått och mörkgrått.

Santena puff 

Höstkollektionen består även av vackra lampskärmar, taklampor och bordslampor för att lysa upp den mörka årstiden och skapa en vacker heminredning. Elipse är en lampnyhet för hösten 2017 som är en vacker bordslampa gjord helt i mässing och som finns i två utföranden och två färger – guld och silver. Lampans design är enkel, minimalistisk och avskalad och gör sig fint ihop med olika inredningsstilar. Rhonda är en ny industriell taklampa som finns i två olika färgställningar – svart och antiksilver. Designen är tuff men ser samtidigt väldigt nätt ut och passar i många olika rum och miljöer. 

Elipse bordslampa

Vellia och Rustic Linen Lampskärmar

Låt även ditt hem spegla din egna personliga stil med vackra inredningsdetaljer i form av ljusstakar, blomkrukor, speglar, lyktor och klassiska ljusstakar i en mängd olika material, färger och storlekar.

Dana ljusstake 

Ren, tidlös med ett skandinaviskt utseende, är Lene Bjerre välkända för att designa unika och vackra möbler och inredningsdetaljer som ger en underbar känsla och nordisk look i hemmet. En inredningsstil som passar oberoende man bor och i de flesta olika miljöer. Lene Bjerres Brand och delägare Manager Suzanne Sand menar att Lene Bjerre har gjort sig kända som ett skandinaviskt varumärke med en skandinavisk, klassik och feminin design. Genom att kunna erbjuda ett så stort sortiment av olika produktgrupper alltifrån belysning, lampor, blomkrukor, designmöbler, utomhus och trädgårdsmöbler, ljusstakar och ljuslyktor, mattor, köksprodukter och säsongsprodukter för påsk och jul är Lene Bjerre unika anser Suzanne Sanne. Vidare är de skickliga på att kombinera denna eleganta skandinaviska stil med att blanda den med maskulina och industriella produkter för att på så sätt skapa fina kontraster och olikheter. Inspirationen till sina kollektioner hämtar de från den vackra naturen alldeles utanför kontoret och från sin många olika inköpsresor världen över. Oavsett av hur inredningstrenderna ändras från år till år så har de en slags bas, en röd tråd i sitt skapande som är själva tyngdpunkten i sitt designuttryck. Det som ändras från en säsong till en annan är färgerna och produktmaterialet. 

Vårinspiration från Lene Bjerre

Lene Bjerres nya vår kollektion kännetecknas av de mest bedårande, ljusa och somriga färger som korall, rosa, blåa nyanser med kontraster av vitt och grönt som ger en unik känsla av sol, strand och lata dagar i trädgården. Material som bambu, metall och linne utgör den största trenden tillsammans med mönstrade keramikföremål och glasmosaik. Stilen är tidlös och klassisk kombinerat med en vacker formgivning och kunnigt hantverk. I vårt sortiment av produkter hittar du ett stort utbud av Lene Bjerres lampor, ljusstakar, lyktor, möbler och mycket mer. Nedan har vi valt ut några av våra favoriter från vårt danska varumärke Lene Bjerre.

Blasia glasvasar

Lindsey är en otroligt stilig takkrona som är gjord av järn med en elegant guldfärgad finish. Med sina 6st stycken ljuskällor sprider den ett stämningsfullt och vackert ljus och blir garanterat en iögonfallande detalj varhelst den placeras! Ännu en vacker takkrona är Shea som är en unik pjäs gjord av havsskal och järn med en vacker guldfinish. Lene Bjerres utbud innefattar inte bara belysning och inredning utan även möbler med snygg design och hög kvalitet. Låt dig inspireras av allt från smarta och praktiska byråar till soffbord, pallar, sidobord och speglar. Depot är en serie med möbler i järn som har en industriell design och som finns i allt från soffbord, soffor, bokhyllor till stolar.

Lindsey takkrona

Oavsett om det är sommar eller vinter, finns det något mysigare än en stor grupp av lyktor som sprider ett stämningsfullt ljus? Lyktor med brinnande ljus är det bästa sättet att skapa en härlig och fin stämning på din balkong, i vardagsrummet eller någon annanstans i ditt hem. Dante ljuslykta finns i flera olika färger och sprider ett vackert och stämningsfullt sken när den är tänd. Hämta inspiration av ett stort utbud av lyktor, ljusstakar, lampor, kuddar, plädar och många andra fina inredningsdetaljer med vacker design från Lene Bjerre hos La Vanille online!

Filippa lykta

 

 

Fallande ordning
3 artiklar
Laddar