Vackra inredningsdetaljer, lampor och möbler med dansk design

I Nibe, strax intill Limfjorden i norra Danmark, med närhet till det välkända ljuset från Skagen, finns Lene Bjerre Design. Det natursköna läget tillsammans med närheten till havet i det öppna landskapet skapar ett unikt nordiskt ljus som har inspirerat de i årtionden, sedan 1975.

Med avstamp i det nordiska ljuset i norra Danmark har företaget kombinerat hantverk med design, och trender med tradition. Just kombinationen av att ta del av designtrender och sätta samman det med traditionell design, inspirerad av ljuset och naturen, gör att Lene Bjerres lampor, lampskärmar, ljusstakar, lyktor, blockljus, möbler och alla andra inredningsdetaljer, får en unikt nordisk prägel. Lene Bjerres designteam sätter en ära i att låta naturen vara en del av designen och livet, som i sin tur bidrar till att skapa inredning i hemmet som speglar personligheten hos dem som bor där. Designen skapar en fin inramning till hemmet och allt som händer där med levande samtal, mysiga middagar, långa nätter med levande ljus som gör sitt för att få oss att slappna av och njuta av livet.

Livet levs av människor och när människor samlas så omvandlas rum till hem, och deras design av alla typer av inredningsdetaljer som bordslampor, taklampor och mattor, skapar trevliga mötesplatser med en härlig atmosfär, inspirerad av naturen, ljuset, trender och tradition.

Företagets formgivare reser runt till olika kontinenter och olika länder och låter sig inspireras av föremål och inredningsdetaljer som används av människor i andra kulturer, i annan natur och som har framställts med andra tekniker. Formgivarna vill träffa människor från olika delar av världen som alla har viljan att bo i vackra utrymmet i sällskap med dem de bryr sig mest om och tar del av den inredning och de föremål de har i sina hem. De tar sedan med sig dessa intryck och all inspiration i sitt arbete med att ta fram nya kollektioner och föremål för inredning av rum och hem. Varje kollektion har sitt unika uttryck, dock med det gemensamt att det nordiska ljuset går som en röd tråd genom designen av varje föremål och inredningsdetalj.

Lene Bjerre har en tradition av att ta fram särskilda kollektioner för högtider varje år och kollektionerna för jul och påsk bjuder på ständigt ny fantastisk design som man gärna vill ha i sitt hem inför varje högtid.

Julkollektionen består alltid av fina julgransdekorationer som bidrar till en riktigt julig atmosfär. De har julgranskulor i olika färger och former, som bland annat är djupröda, silverfärgade eller blåa med både struktur och olika typ av ”frosting” som glittrar vackert i ljusens sken. Där finns även stjärnor, kottar, granar, tomtar och hjärtan i olika material och struktur, och med olika färger, som alla är fantastiskt fina att hänga i granen. De erbjuder även oerhört naturtrogna konstgjorda växter som exempelvis små julgranar som man kan sätta i trevliga krukor inomhus. Juldekorationerna i kollektionerna består också av gjutna granar, kottar, mistlar och valnötter som är väldigt fina att placera ut hemma för att ytterligare förhöja den trevliga julstämningen.

Påskkollektionen består bland annat av gjutna harar, ägg och kycklingar i olika storlek och färg, som alla är jättefina på påskbordet och hemma när den sköna och ljusa påsken närmar sig. Påsken är en sådan fin högtid när våren nalkas så man vill verkligen skapa en riktigt trevlig atmosfär när man firar den med trevligt umgänge, god mat och ljusare dagar. Deras populära serie Serafina erbjuder vackra dekorationer för både jul och påsk som är lätta att kombinera med varandra för att skapa en fin helhet.

Formgivarna hos företaget lever och brinner för att skapa en skön känsla i ditt rum och de designar inredningsdetaljer för att det är deras största intresse och passion. Lene Bjerre bryr sig. Om världen, om naturen, om människor. Det är just detta som varumärket representerar. Lene Bjerre skapar rum som man vill bo i.