Designlampor från England

Hector och Fin från brittiska Original BTC är två klassiska serier med både taklampor, bordslampor, golvlampor och vägglampor med exklusiv design och handgjorda i England som tillför en ny dimension i inredningen.

Lamporna i Fin-serien är vackra och unika när de är släckta och får ett nytt intrikat och alldeles särskilt sken när de tänds, där de ribbade formerna framträder på ett snyggt sätt i benporslinet och skapar en fin känsla i inredningen. Fin är handgjord i Stoke-on-Trent med handgjutet benporslin. Skärmarna gjuts i speciella formar som består av åtta sammanfogade delar. Den varma porslinsmassan hälls i formarna och tillåts stelna innan respektive del försiktigt avlägsnas så att den vackert ribbade formen tas fram. Den härdas sedan i ugn, finputsas och monteras, allt för hand för att skapa en unik lampa som är kännetecknet för alla lampor från Original BTC.

Hector-seriens lampor är riktiga designklassiker! Här hittar man exempelvis Bibendum som är formgiven av Sir Terence Conran. I serien finns också lampor i benporslin med en snygg klassisk klockform eller fina små gropar likt det man ser på en golfboll eller med små snygga rutor, som alla ger ett varmt sken med ett unikt ljusmönster då de är tända, och med en härligt elegant design då de är släckta. Flera av modellerna kan väljas med olika färg på den omsorgsfullt vävda textilsladden som gör att man kan hitta just sin unika handgjorda lampa från Original BTC.

Serierna kompletterar varandra och man kan sätta ihop en snygg matchande kombination av lampor över köksön, golvlampor och bordslampor, där man för vissa modeller också kan välja färg på textilsladden.

Hos oss hittar du hela sortimentet av lampor från Original BTC som alla är handgjorda i England med högsta kvalitet i material och detaljer, och som tillför varje inredning en härligt exklusiv känsla. Sir Terence Conran har använt lamporna från Original BTC i många av sina designprojekt för privata hem, restauranger och kontor. Man hittar lampor från Original BTC i många artiklar i ledande internationella inredningsmagasin, exempelvis Elle Decoration och House & Garden, och lamporna syns på flertalet internationella mässor.