Fönsterlampor

Genom fönstret får vi ljus och en fin vy, och det isolerar mot kyla. Ett fönster på rätt ställe i ett rum kan skapa en fin atmosfär. Det finns en mängd olika varianter och former på fönster som exempelvis stora panoramafönster, smala fönster, höga och stora fönster och små fönster, och de kan vara rektangulära, kvadratiska eller runda. Beroende på vilken typ av fönster man har i ett rum är det fint att dekorera det med en snygg fönsterlampa, särskilt nu när den mörka årstiden är här. Är ens fönster vackra i sig, är det snyggt att välja diskreta och stilrena fönsterlampor.

Det finns ett stort utbud av fönsterlampor i olika material, färger och stilar som gör sig fint i hemmets alla rum. Hos lavanille.com hittar du en härlig blandning av fönsterlampor från många populära varumärken som Globen Lighting, PR Home, Oriva, Aneta Belysning, Lene Bjerre, House Doctor och Star Trading och många fler.

En fönsterlampa kan placeras på olika sätt i ett fönster. Den kan hänga ner från taket och därmed frigöra fönsterbrädan där man kan ha andra saker såsom växter, skålar eller andra snygga inredningsdetaljer. Man kan även ha en fönsterlampa som står på fönsterbrädan och man kan då välja en diskretare lampa eller en som tar för sig riktigt mycket, helt beroende på vilken atmosfär man vill skapa. Även i ett större fönster kan man välja låga diskretare fönsterlampor längs fönsterbrädan för att skapa ett trevligt dämpat ljus.

Det finns många sätt att inreda ett fönster för att lyfta fram det på ett fint sätt och skapa en trevlig stämning i ett rum. Att använda en vacker fönsterbelysning ser trevligt ut från utsidan och bidrar till husets eller lägenhetens framtoning på kvällen men är självklart också väldigt fint från insidan. Ett bra exempel på detta är julbelysning. Det bidrar till att skapa en personlig och ombonad inredning. Med fönsterpendlar är det också lätt att förnya sin inredning med något nytt inför varje ny säsong.

Till ett stort fönster kan man ta ut svängarna och välja stora lampor som runda cirklar med dekorativa ljuskällor som är både stilrena och trendiga. Från Star Trading hittar du Rundhult som är en smakfull cirkel och som finns i flera färger som mässing och krom. Rundhult är en underbar hängande dekoration som är riktigt fin i ett stort fönster med en stor LED-ljuskälla, som är både energisnål och har en lång livslängd. Det finns även många andra trevliga lampor med andra typer av skärmar och former man kan ha.

När man väljer ljuskälla till sina fönsterlampor passar det bäst att välja ljuskällor med en lumen mellan 100-200 lm som ger ett stämningsfullt och mysigt dekorationsljus. Även mindre fönster är fina att ha en fönsterlampa i. Här kan man ju välja mindre varianter av fönsterlampor som exempelvis Bling, Leah, Esma och Halla fönsterlampa från Aneta Belysning.

Hos oss hittar du en härlig mix av fönsterbelysning i olika utföranden och material. Vi utökar kontinuerligt vårt utbud av fönsterbelysning med nya spännande och intressanta varumärken.

Se alla fönsterlampor»