Globen Lighting - nyheter 2017

Globen Lighting har ett brett sortiment av olika typer av lampor, belysning och armaturer med en unik och kreativ design. Globen Lighting kombinerar design, funktion och känsla inom interiörbelysning och skapar en snygg kollektion av lampor med fokus på att bidra till vackra miljöer.

Lamporna designas enligt två huvudspår: Funktionella och Dekorativa. De lampor som kategoriseras som Funktionella har en lite mer strikt design och är mer avsedda för att passa in i en minimalistisk inredning eller en offentlig miljö medan de lampor som kategoriseras som Dekorativa har en djärvare och mer kreativ design som passar bra in i olika typer av heminredning. Det är enkelt att hitta sin typ av lampor som passar in i den inredningsstil man har hemma.

I sortimentet finns även väldesignade ljuskällor som bidrar till att skapa rätt framtoning på den lampa och armatur där ljuskällan är synlig. Ljuskällorna finns i olika former, med olika typer av glas, såväl färgat som ofärgat, transparent eller frostat, med olika typer av yta och med filament i varierande design.

Globen Lighting arbetar med namngivna designers som formger lamporna. Detta skapar ett fint engagemang i designen och som ägare av lampan vet man att mycket arbete ligger bakom varje design. Tack vare formgivarnas olika bakgrund och kompetenser så skapas en bra bredd i sortimentet av bordslampor, golvlampor, taklampor, pendlar och vägglampor. Med den kreativitet och det starka unika tänkande man har anses företaget vara en av trendsättarna inom belysning och en av de mest innovativa på marknaden.

Globen Lighting arbetar med familjer i designen och man kan återfinna samma familj i de olika produktkategorierna så att man exempelvis kan välja en bordslampa och en golvlampa i samma familj som kompletterar varandra i inredningen hemma.

Lamporna från Globen Lighting återfinns även i offentliga miljöer, inte minst i mer prestigefulla miljöer som Clarion Hotel Post i Göteborg och The Steam Hotel i Västerås. Där finns till exempel bordslampan Plumber i borstat stål, golvlamporna Diamond och Sway, taklamporna Linda och bordslampan Mr Hyde som man har valt att använda som taklampa på ett kreativt och snyggt sätt.

Inför hösten och vintern har vi fått in ett stort sortiment av trendriktiga och snygga bordslampor, vägglampor och fönsterlampor. Några av nyheterna är taklamporna i familjerna Kate och Isabelle. Kate är gjord i tyll med härlig fluffig känsla men ändå inte alltför utsvävande design. Den finns i tre olika färger i två olika storlekar. Isabelle är en klassisk taklampa i krom med klara glasprismor i en snygg rundad design som passar i många olika typer av miljöer. Isabelle finns i tre storlekar, så det är enkelt att hitta en storlek som passar i den miljö man hade tänkt sig. Isabelle har en transparent kabel med kromad kedja som är en snygg detalj och ger taklampan en lite tuffare framtoning.

Ytterligare nyheter är de snygga lampfötterna i serien Cork och Marble som man kan komplettera med en vacker ljuskälla och skapa en fin bordslampa som passar snyggt in i inredningen. Marble är tillverkad i marmor och finns i vitt och svart. Cork

Många av Globen Lightings designfamiljer är populära år efter år och familjen Diamond har etablerat sig på marknaden med en design som efterfrågas hela tiden. Diamond finns både som bordslampa, golvlampa, taklampa och plafond, i olika färger som exempelvis svart, vit, mässing, koppar och krom.

Globen Lighting är en stor och välkänd aktör i belysningsbranschen i Norden och har funnits sedan 1972. Man ser Globen Lighting på olika inredningsmässor, till exempel Formex och Oslo Design Fair där man deltar regelbundet.

För att se fler nyheter från Globens höstkollektion 2017, klicka här »