Golvlampor

Golvlampan är en viktig del i inredningen och skapar en fin atmosfär i det rum där den finns. Vill man bara lysa upp en del av rummet så passar det bra att välja en lite stramare och mer anspråkslös armatur. Är man ute att skapa en trevlig läshörna så passar en trevlig golvlampa med vinklad skärm bra. Vill man å andra sidan att den inte bara skall lysa upp delen av rummet utan även utgöra ett blickfång så kan man välja bland många fina modeller i olika material och med olika former som på olika sätt bidrar till att skapa en härlig känsla i rummet.

Beroende på hur armaturen är designad så kan man ändra lampans karaktär med hjälp av ljuskällor. Det finns flera olika typer av ljuskällor som passar fint i golvlampor. Man kan välja bland ljuskällor med olika typer av filament som på sitt sätt bidrar till lampans design. Det finns även ljuskällor med olika struktur på själva glaset, exempelvis transparenta, mönstrade eller frostade. Flera av ljuskällorna finns också i olika färger så att man på ett enkelt sätt kan göra just sin armatur unik och perfekt matchad till inredningen. Ett enkelt sätt att variera inredningen med samma golvlampa är att välja en med utbytbar lampskärm. Då kan man lätt byta lampskärm efter till exempel säsong och på så vis skapa en trevlig inredning som passar årstiden eller högtiden.

Notice golvlampfot från PR Home går fint att kombinera med en dekorativ ljuskälla eller med en stilfull lampskärm. Kombinationen av att blanda det råa materialet metall med en vacker lampskärm i ett vackert tyg i bomull eller sammet ger en fin motsats och ger ett spännande och intressant uttryck. I Globen Lightings stora utbud av belysning hittar du en mängd olika trendiga och snygga produkter. En av deras nyheter är serien Butler som är en snygg och funktionell golvlampa som avger ett härligt ljus och dessutom har en praktisk hylla som du kan så att den matchar ditt hem! Vill man endast belysa ett hörn passar lamporna Earth och Globe från det svenska varumärket By On perfekt. De avger ett mysigt och stämningsfullt ljus och blir samtidigt en trendig och snygg inredningsdetalj i hemmet.

Se alla golvlampor här »