Mattor

En matta kan vara rummets blickfång utan att dominera det. Mattor kan användas i kombination med andra golvmaterial eller täcka hela golvet. En vacker gångmatta gör stengolvet mindre kyligt, lyser upp en trappa eller gör hallen mer inbjudande. I en källare kan det vara kallt och fuktigt är det bra med mattor som kan tas ut och luftas då och då. En annan fördel med mattor är att de är sådan inredning som man kan ta med sig när man flyttar. För att undvika olyckor bör man förse lätta mattor och mattor som läggs på hala underlag med någon typ av mattunderlägg. Det är viktigt att mattan ligger slätt, inte bara av utseendemässiga skäl, utan också för att man inte ska snubbla.

Köper man kvalitetsmattor får man mycket för pengarna. Det finns många olika sorters mattor som är tillverkade av olika material. Akrylmattor är ullens syntetiska tvilling när det gäller utseendet. De är dock mindre elastiska och fläckavvisande. Bomullsmattor är silkesmjuka och fina. De blir inte slitna men mattas. Små mattor med mjuk baksida kan vattentvättas i maskin eller kemtvättas. Linnemattor har en skuren lugg och vacker struktur. Den är eleganta, mer okonventionella än sisal, men har ändå naturkänsla. Linnemattor är dekorativa men inte särskilt slitstarka. En matta som är gjord av polyester är mjuk, slitstark och smutsavvisande, men inte lika spänstig som akryl eller ull. En matta gjord av polypropen är relativt billig då den består av syntetmaterial. Lätt att göra rent, slitstarkt och smutsavvisande. Mattor tillverkad av naturlig ull är ett miljövänligt material. Silkesmattor är ett av de allra finaste materialen. Silket knyts för hand och i maskin till fantastiska mattor.

Blanda bland olika material och förhöj trivseln i ditt hem med en vacker och dekorativ matta. Välja bland många olika populära varumärken och hitta just din favorit.

Vi kan inte hitta produkter som matchar valet.