1. Pris:

Priserna är angivna i svenska kronor och inkluderar moms med 25 %. 
2. Köp:

Avtal om köp ingår när du väljer att skicka beställningen i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt av vår databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, fel, slutförsäljning, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering får du självklart välja att avboka din order utan kostnad. lavanille.com får inte ingå avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

3. Våra betalsätt:

I samarbete med Klarna erbjuder vi följande betalsätt:

- Faktura - 14 dagar
- Delbetalning 3 - 36 månader
- Klarna konto - Klarnas samlingsfaktura
- Kortbetalningar VISA, Mastercard & Amex.
- Direktbanksbetalning via SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea

Våra fakturor skickas ut via mail i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos Klarna.se

Klarna Checkout:

Lavanille.com använder Klarna Checkout för privatkunder. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning görs inte direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan självklart välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. För mer information om din betalning vänligen kontakta Klarna på telefonnummer: 08-120 120 00.

4. Leveranser:

Leveranstiden kan variera beroende på vilka produkter som beställs. Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar efter lagd order på lagervaror. Beställningsvaror som vi måste beställa hem från våra levererantörer skickas normalt inom 7-15 arbetsdagar. Exakt leveranstid för respektive produkt står angiven i fliken Leverans under respektive produkt. Vi levererar alla våra varor med DHL eller Posten AB. Vid beställning av flera produkter sampackas din beställning och skickas när samtliga produkter finns för leverans. Är någon av de produkter du beställt tillfälligt slut eller ha en lång leveranstid så meddelar vi dig.

Risker vid transport:

Vi står för transportrisken från vårt lager till dig (dvs skadad eller bortkommen vara). Du står för risken vid eventuell retur till oss. Om du vid mottagandet av ditt paket hos ditt ombud upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad skall detta reklameras omgående till paketombudet. Om du upptäcker att innehållet i paketet är skadat när du packar upp det, meddela oss via info@lavanille.com senast inom 7 dagar. Vid mottagande av större och skrymmande paket, exempelvis möbler skall försändelsen besiktas innan fraktsedeln undertecknas. Vid eventuell transportskada skall det undertecknas på både chaufförens och mottagarens kopia av fraktsedeln. Om det finns inre skador i försändelsen skall detta anmälas snarast till info@lavanille.com

Ej utlösta paket:

Löser du inte ut ditt paket debiteras du för returfraktkostnaden på 200 kronor. Ditt paket ligger normalt i 14-21 dagar hos postombudet innan de skickas tillbaka till vårt lager. Därför är det viktigt att lösa ut paketet och betala fakturan inom 14 dagar för att undvika påminnelseavgift samt dröjsmålsränta. Eventuell faktura för outlöst paket skickas genom vår partner Klarna.

Leveransförsening:

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi gör alltid vårt bästa för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Ersättning utgår inte vid en eventuell leveransförsening.

5. Fraktpris:

Om din beställning är på 500 kr eller mer är frakten gratis i hela Sverige! Annars tillkommer en fraktkostnad på 59 kr. 

6. Ångerrätt:

Om du inte är helt nöjd med ditt köp kan du returnera dina produkter till oss inom 14 dagar. Önskar du returnera produkter du beställt, vänligen kontakta vår kundservice med ditt ordernummer så återkommer de med en retursedel samt returinstruktioner. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej förstörd eller skadad. Det går bra att öppna förpackningen och kontrollera varan på sådant vis som ej skadar produkten eller dess förpackning. 

Återbetalning sker sedan snarast, inom högst 14 dagar efter att vi har fått produkterna till oss. Återbetalning sker med samma betalsätt som ursprungligen använts. Vid returen bör produkterna packas ordentligt i oskadad originalförpackning samt originalemballage samt bifoga följesedel eller annan information där kunduppgifter och vilka produkter du vill returnera framgår tydligt. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten, vilket är 69 kr för små paket och 150 kr för stora paket. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas.

Undantag från ångerrätten:

Ångerrätten gäller inte vid köp av en produkt som är specialtillverkad eller på annat sätt fått en tydlig personlig prägel för dig. Exempel på sådana produkter är desinglampor eller möbler som är specialbeställda.

Vänligen observera att ångerrätt ej gäller företag.

Så här gör du en retur:

1. Kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon och be om en returfraktsedel. Du kan som alternativ fylla i Konsumentverkets standardformulär för att uttöva din ångerätt. Standardformuläret kan du ladda ner här.
Var noga med att uppgifterna är korrekta och tydliga.

2. Förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Glöm inte att packa i retursedel.

3. Returnera varan till La Vanille med hjälp av den returfraktsedel ni fått skickad till er.

Vid retur hjälper vi er med returfraktsedel. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund alltid för returfrakten. Returfrakten justeras i samband med återbetalningen av dina pengar. Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er. Undantag kan ske om ni önskar att returnera enbart en del av er beställning. Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från det att vi mottagit och registrerat din retur på vårt lager. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt. Vi rekommenderar er att alltid kontakta oss innan varan sänds i retur, oavsett returorsak.

Om du har fått en faktura och vill skicka tillbaka hela eller delar av ordern ber vi dig vänligen att kontakta Klarna för att förlänga förfallodatum på fakturan. Detta för att slippa påminnelseavgifter/returfraktavgifter och att den inte går vidare i kravkedjan. Klarna kontaktar du på tel 08-12012010 eller via mail till info@klarna.com. Uppge ditt ordernummer och ange att det handlar om en retur. Vid alla returer skickas en bekräftelse via mail till dig att returen är behandlad, alternativt avslutad hos Klarna. Du får då en ny faktura med eventuellt kvarvarande belopp som ska betalas in.

Handlar du som företag och har skickat en retur ska du betala in din faktura som vanligt. När vi har mottagit returen kommer Klarna att skicka en kreditfaktura. 

7. Reklamation:

Om en vara är felaktig eller skadad var vänlig kontakta kundservice på e-post info@lavanille.com. Vid reklamationer vill vi gärna tillhandahålla bildbevis via mail på defekter på produkten och där felet tydligt framgår. Vid eventuellt återsändande av en felaktig vara står vi för fraktkostnaden. Vänligen packa varan väl i originalförpackning och bifoga beskrivning av felaktigheten. Om du har valt faktura som betalsätt, observera att den skall betalas även om varan reklameras. Ev. reglering av fakturan sker när ärendet har hanterats. Vid eventuellt återsändande av en felaktig vara betalar lavanille.com frakten.

8. Sekretess, säkerhet & personuppgifter:

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, address och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. LaVanille.com kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du vill ha vårt nyhetsbrev kommer vi att skicka information och produkterbjudanden till dig via e-post. Detta kan enkelt avbokas via ditt kundkonto eller via kontakt med oss. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post på info@lavanille.com.