Lyktor till uteplatsen

Levande ljus skapar en härlig stämning med sina mjuka behagliga ljuspunkter och skapar en trevlig atmosfär när det skymmer under vår- och sommarkvällarna. Lyktor, oljelampor och fotogenlampor är perfekta att använda för att lysa upp ingången, altanen, balkongen eller trädgården, och bidrar till en varm och skön känsla. Låt flera lyktor sätta en fin och stämningsfull prägel på uteplatsen i vår och sommar. Lyktorna passar även bra inomhus, exempelvis placerade på golvet, vid en vägg, på ett bord, i en trappa eller i ett fönster och är ett härligt komplement till inredningen.

Nya lyktor denna säsong från vårt danska varumärke Lene Bjerre är bland annat Othilia, Odesse och Odilia. Produkterna är handgjorda i naturmaterialen bambu och rotting, vilket ger ett vackert och naturligt utseende. De har alla ett handtag som är både praktiskt och snyggt så att du lätt kan flytta runt lyktan, och i mitten finns en glasinsats där blockljuset kan placeras. Bamboo är en snygg lykta från Nordal som är gjord av vit bambu och har tre små nätta ben. Den gör sig fint både utomhus på altanen eller inomhus. 

Fina fotogenlampor hittar du från vårt svenska varumärke Karlskrona Lampfabrik. De designades på sent 1800-tal och har idag blivit en mycket omtyckta som dekorationslampor och är vanligt förekommande i olika inredningar. Fotogenlampan skapar en stämningsfull belysning och passar mycket bra på altanen, i ett uterum eller i sommarstugan där man kanske inte har tillgång till elektricitet. Välj bland serierna Kungsholmen, Skeppsholmen och Koholmen med flera. Just nu har vi kampanj på några utvalda fotogenlampor ur serien Kungsholmen och Skeppsholmen.

Låt dig inspireras av fina ljuslyktor i olika material, storlekar och utföranden, allt från keramik, glas och naturmaterial som bambu och rotting till både runda, fyrkantiga, stora och små lyktor. Välkommen att hämta inspiration från vårt stora sortiment och hitta dina egen favoritlykta! Blanda gärna olika stilar och former så att du hittar din egna favortikombination av lyktor. Nedan hittar du ett urval av nyheter från bland annat Lene Bjerre, Nordal och Karlskrona Lampfabrik.

Se alla ljuslyktor här »