Returer

Ångerrätt/Transportskador/Reklamationer

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen efter det att du mottagit varan. Vänligen kontakta vår kundservice med ditt ordernummer så återkommer de med en retursedel samt returinstruktioner. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten, vilket är 69 kr och denna summa debiteras vid återbetalning av returen. Vi återbetalar hela ordervärdet så snart som vi har mottagit din retur. Vid returer av möbler eller andra skrymmande produkter kan kostnaden vara hög beroende på paketets storlek och volym. Om du vill returnera möbler eller skrymmande paket, vänligen kontakta vår kundservice för prisuppgifter. 


Returadress:

La Vanille.AB c/oSY Informationssystem AB
Furuviksringen 26
302 44 Halmstad

 

Vänligen observera att ångerrätt ej gäller företag.

 

Så här gör du en retur:

1. Kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon: 031- 121210 och be om en returfraktsedel. Du kan som alternativ fylla i Konsumentverkets standardformulär för att uttöva din ångerätt. Standardformuläret kan du ladda ner här.
Var noga med att uppgifterna är korrekta och tydliga.


2. Produkter som returneras ska vara oanvända och ha kvar originalförpackning med etiketter. Förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Glöm inte att ange kunduppgifter och vad som ska returneras så att vi kan hantera din retur så snabbt som möjligt. Är produkten inte returnerad i originalförpackning förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag eftersom varan ej då kan säljas igen.


3. Returnera varan till La Vanille AB med hjälp av den returfraktsedel ni fått skickad till er.

Om du har fått en faktura och vill skicka tillbaka hela eller delar av ordern ber vi dig vänligen att kontakta Klarna för att förlänga förfallodatum på fakturan. Detta för att slippa påminnelseavgifter/returfraktavgifter och att den inte går vidare i kravkedjan. Klarna kontaktar du på tel 08-12012010 eller via mail till info@klarna.com. Om du vid mottagandet av ditt paket upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad ska detta reklameras omgående till paketombudet, detta gäller både vid hemleverans och när du själv hämtar paketet hos ett ombud. Om du vid uppackning upptäcker att innehållet är skadat, hör av dig till kundtjänst senast inom 7 kalenderdagar. Har du valt faktura som betalsätt, observera att den ska betalas även om varan reklameras. Eventuell reglering av fakturan görs när ärendet har hanterats. 

 

Om ni skulle utnyttja er returrätt utan vår returfraktsedel så betalar du för fraktkostnaden och har följaktligen även transportansvar. Använd ett spårbart fraktsätt och spara ditt kvitto. Du måste kunna styrka din retur om den inte skulle nå vårt lager. 


Byte av vara

Om du önskar byta en produkt så måste du lägga en ny beställning i vår webbutik på den vara du vill ha och returnera den oönskade produkten till oss. Vi skickar då den nya varan till dig så snart som möjligt och när vi fått in din retur gör vi en återbetalning. Återbetalning sker med samma betalsätt som ursprungligen använts.

 

Transportskador

La Vanille AB står för transportrisken från vårt lager till dig (dvs skadad eller bortkommen vara). Du står för risken vid eventuell retur till oss. Vi råder dig därför att du förpackar försändelsen noga i originalförpackning eller likvärdigt packmaterial. För övrigt bör godset försäkras och skickas som spårbar sändning vid retur.

Om du vid mottagandet av ditt paket hos ditt ombud upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad skall detta reklameras omgående till paketombudet. Om du upptäcker att innehållet i paketet är skadat när du packar upp det, meddela oss via info@lavanille.com senast inom 7 dagar. Vid mottagande av större och skrymmande paket, exempelvis möbler skall försändelsen besiktas innan fraktsedeln undertecknas. Vid eventuell transportskada skall det undertecknas på både chaufförens och mottagarens kopia av fraktsedeln. Om det finns inre skador i försändelsen skall detta anmälas snarast till info@lavanille.com. Vänligen spara originalemballage för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt. En produkt som har blivit transportskadad byter vi ut omgående och utan kostnad.


Reklamation

Om en vara är felaktig eller skadad var vänlig kontakta kundservice på e-post info@lavanille.com. Vid reklamationer vill vi gärna tillhandahålla bildbevis via mail på defekter på produkten och där felet tydligt framgår. Vid eventuellt återsändande av en felaktig vara få du en förbetald returfraktsedel mailad eller skickad per post till dig. Vänligen packa varan väl i originalförpackning och bifoga beskrivning av felaktigheten. Om du har valt faktura som betalsätt, observera att den skall betalas även om varan reklameras. Ev. reglering av fakturan sker när ärendet har hanterats. Vid eventuellt återsändande av en felaktig vara använder du den förbetalda returfraktsedeln från oss, som La Vanille AB betalar. Vi följer Konsumentköplagens reklamationsrätt, som innebär att du har 3 års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. 

La Vanille AB följer de regler som omfattas av Konsumentköplagen. Se www.konsumentverket.se för mer information. Vid eventuell tvist följer vi ARN (Allmänna reklamationsnämnden). För mer information. 

Adress:
Allmänna reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm