Taklampor till hallen

Hallen är det första intrycket man får av någons hem. Att ljussätta sin hall på rätt sätt ger en välkomnande och inbjudande känsla. I detta rum välkomnar man sina gäster, förvarar skor och kläder, vilket kräver en bra allmänbelysning. En hall är ett mellanutrymme och bör inte vara alltför belamrad med inredning, möbler och prylar. Eftersom hallen är introduktion till resten av hemmet bör den vara ganska enkelt inredd. Starkt mönstrade tapeter och mörka kulörer gör det första intrycket dystert. Ljusa neutrala färger passar bättre och ger ett mer luftigt intryck.

Att välja rätt belysningen till hallen kräver sin eftertanke. Dagens stora utbud av moderna och snygga taklampor gör det lockande att välja lampor enbart efter hur de ser ut. Många tänker inte på rummets belysning förrän det är dags att köpa möbler och inreda hallen. Elektriskt ljus kompletterar och ersätter naturligt dagsljus. Belysningen har en oerhörd betydelse både för hur vi uppfattar ett rum och hur vi använder det. För att kunna justera och ändra ljusstyrkan är det praktiskt att installera dimmer i hallen.

Hallar behöver ordentligt med allmänljus som ska vara både ändamålsenlig och välkomnande. Taklampor och hängande armaturer gör sig mycket bra i hallen. Vackra takkronor passar särskilt bra i en hall som har högt i tak. Molecular taklampa och DIY från House Doctor är eleganta och skulpturlika takkronor som blir fina källor för ljus i hallen samt bidrar till att ge både stil och elegans! Om det finns plats i hallen kan en liten bordslampa på ett smalt bord eller hylla nära entrén ge en känsla av gästfrihet. Lampserien Tentacle från det danska varumärket Herstal passar bra i hallen då den består av transparent akryllameller och glas. Armaturen ger ett mjukt och vackert ljus som bidrar till att skapa en exklusiv atmosfär i din inredning. Har man däremot lågt i tak passar plafonder eller spotlights perfekt. Från Globen Lighting, PR Home och Oriva hittar du många dekorativa och vackra lampor.

Se alla taklampor till halllen här »