Vårfin belysning från Globen Lighting

Svenska belysningsföretaget Globen Lighting från Svenljunga arbetar med att kombinera design, funktion & känsla inom interiörbelysning. Med fokus på funktion, uppfinningsförmåga, fina interiörer, trender har detta lett till att de idag är ett av Nordens största företag som designar och producerar belysning för hem och offentlig miljö.

De har precis släppt sin nya vårkollektion med lampor. I kollektionen finns ett stort utbud av nya snygga och ändamålsenliga lampor i fina material som mässing, krom, rotting och metall och textil. Grace är en av de nya lamporna som har två böljande armar och synlig ljuskälla, finns även som takpendel. Vill man ha en spännande bord- och golvlampa kan man välja Butler som är perfekt för läshörnan. Sarah bordslampa har hämtat sin inspiration av skrivbordsset från sekelskiftet och på själva foten finns ett dekorativt och praktiskt brevfack.

Grace taklampa i mässing

En annan armatur med smart lösning är den snygga bordslampan Butler som är ritad av Malin Lundmark. Den har en liten praktisk hylla som du kan styla så att den matchar ditt hem. Ståtliga lampor som verkligen gör intryck är Pallas taklampa som är tillverkad av stora kupor av glas, stora som fotbollar med svarta tvinnade textilkablar, som blir fina detaljer. Dessa taklampor är designade av Patrick Hall och finns i två olika färgnyanser - klar/svart och vit/mässing.

Pallas taklampa vit/mässing

Extra mysig och stämningsfull belysning kan du skapa med hjälp av vägglampor. Balloon är ytterligare en nyhet som finns i färgerna - grått, vitt och rosa. Den har en integrerad LED-belysning runt kanten, vilket ger ett mysigt ljus i rummet och lyfter fram ballongens form. Den har fina detaljer i matt ask och textilkabel med brytare som snöre.

Balloon vägglampa vit

Shelfie vägglampa är ännu en av vårens fina nyhet som är formgiven av Patrick Hall och som är ritad med grafiskt uttryck i metall. Den är både prydlig och användbar på en och samma gång och funkar lika bra stående som liggande. Den finns i färgerna - svart, vitt och grått.