Ångerrätt och Returer

Ångerrätt och returer

Om du inte är helt nöjd med ditt köp kan du returnera dina produkter till oss. Som konsument har du normalt 14 dagars ångerrätt. Vi erbjuder även 30 dagars ångerrätt. Varor ska vara i sin originalförpackning, oanvända, i säljbart skick, med alla etiketter samt eventuell försegling kvar på varan. För att utnyttja din ångerrätt ber vi dig meddela oss så snart du vet att du vill ångra ditt köp så återkommer vi med en retursedel samt returinstruktioner. Du ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan/varorna. Vänligen kontakta oss på telefonnummer 031-12 12 10 eller maila till info@lavanille.com och ange ditt ordernummer. Du kan som alternativ fylla i Konsumentverkets standardformulär för att utöva din ångerrätt. Ångerrättsformulär hos Konsumentverket: Ladda ner ångerblankett (PDF). Var noga med att uppgifterna är korrekta och tydliga. Retursedeln fäster du på paketet och lämnar sedan in det hos ditt närmaste postombud. 

Ångerrätt gäller ej för företagskunder. 

Retursedeln fäster du på paketet och lämnar sedan in det hos ditt närmaste postombud. 

  1. Returkostnaden är 79 kr för varubrev, det vill säga små och lätta paket. För övriga paket är returkostnaden 99 kr.
  2. Vid returer av möbler eller andra skrymmande produkter kan kostnaden vara hög beroende på paketets storlek och volym. 


Returadress: 

Lavanille.com c/o ISY Distribution AB 

Källedalsvägen 12

429 34 Kullavik

La Vanille kommer ej lösa ut paket mot postförskott. Vid returer av möbler eller andra skrymmande produkter kan kostnaden vara hög beroende på paketets storlek och volym. Om du vill returnera möbler eller skrymmande paket, vänligen kontakta vår kundservice för prisuppgifter. Är produkten inte returnerad i originalförpackning förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag eftersom varan ej då kan säljas igen. Om ni skulle utnyttja er returrätt utan vår returfraktsedel så betalar du för fraktkostnaden och har följaktligen även transportansvar. Använd ett spårbart fraktsätt och spara ditt kvitto. Du måste kunna styrka din retur om den inte skulle nå vårt lager. 

Varornas skick

Produkt som ska returneras ska vara oanvänd och vara packad i sin originalförpackning. Produktens plastförpackningar, tags och etiketter ska vara kvar på produkten. Varan bör packas väl i oskadad originalförpackning samt emballeras väl, gärna i originalemballage om det är i helt skick. (Produktens originalförpackning ska inte användas som ytterkartong.) Produkten får ej vara monterad om produkten du beställt kräver montering. Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar och hur varan fungerar inom rimliga gränser. Varan får dock inte användas på ett ovårdat sätt.

Värdeminskningsavdrag

Vi förbehåller oss rätten att vid retur göra ett värdeminskningsavdrag på återbetalningen om produktens skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund. Avdraget görs på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig. Vi gör bedömning vid varje unik retur om storlek på avdraget. Ångerrätt gäller ej för företagskunder.

Ej utlösta paket

Löser du inte ut ditt paket hos Postnords utlämningsställe så kommer paketet per automatik gå i retur till oss efter 14 dagar. Löser du inte ut paketet efter 14 dagar skickas det tillbaka till vårt lager. För paket som inte hämtas ut förbehåller sig La Vanille AB rätten att debitera dig med totalt 200 kr för returfrakt och hanteringskostnader. Vid tungt eller skrymmande försändelser tillkommer även kostnad enligt aktuell frakttabell. Därför är det viktigt att lösa ut paketet och betala fakturan inom 14 dagar för att undvika påminnelseavgift samt dröjsmålsränta. Eventuell faktura för outlöst paket skickas genom vår partner Klarna.

Transportansvar, skador på försändelser

Om produkten tar skada eller kommer bort under transporten från La Vanille AB på väg till kund är La Vanille AB ansvarig. Transportansvar innebär att om produkten skadas eller kommer bort då du själv returnerar varan är du som avsändare ansvarig för godset. Packa därför gärna varorna extra noggrant i originalförpackning så att de inte skadas under färden. Därutöver bör godset försäkras och skickas som spårbar sändning vid retur. Om paket skulle vara transportskadat skall detta reklameras omgående till paketombudet. I de fall varan är skadad eller om delar av varan saknas förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för att återställa varan till funktionellt skick. La Vanille avstår från att göra ett sådant avdrag om produkten returneras i väsentligen oförändrat skick.

Om du har fått en faktura och vill skicka tillbaka hela eller delar av ordern ber vi dig vänligen att kontakta Klarna för att förlänga förfallodatum på fakturan. Detta för att slippa påminnelseavgifter/returfraktavgifter och att den inte går vidare i kravkedjan. Klarna kontaktar du på tel 08-120 120 10 eller direkt i appen. Har du valt faktura som betalsätt så observera vänligen att den ska betalas även om varan reklameras. Eventuell reglering av fakturan görs när ärendet har hanterats.

Om du vid mottagandet av ditt paket upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad ska detta reklameras omgående till paketombudet. Detta gäller när du hämtar paketet hos ett ombud. Om du upptäcker att innehållet i paketet är skadat när du packar upp det, meddela oss via info@lavanille.com. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.