Blog

 1. Gardiner

  Gardiner

  Gardiner finns i många olika utföranden. Vi erbjuder ett stort urval av gardiner i många fina material och färger som exempelvis vita gardiner, rosa gardiner och gråa gardiner från välkända varumärken. Gardintyg i tunn bomullsväv är ett exempel på ett fint tyg som har ett fint fall. Om man har starka färger i tyget så får man en trevlig färgsättning i rummet dagtid när solen lyser. På kvällen reflekterar tyget ljuset inifrån på ett mysigt sätt. Om man vill ha det mörkt i rummet, exempelvis sovrummet, och inte vill använda persienner eller rullgardiner, så är mörkläggningsgardiner ett utmärkt val. De finns i olika färger och mönster med olika struktur. Väljer man rätt mörkläggningsgardin så bidrar de till rätt känsla i rummet. Andra exempel på gardiner är hissgardiner och lamellgardiner. His

  Läs mer
 2. DCL Takkontakter

  DCL Takkontakter

  Som ni kanske har märkt så börjar man nu se alltmer av de nya takkontakterna, som kallas DCL vilket är en förkortning för Devices for Connections of Luminaires. Kontakterna är smala med tre pinnar på rad och har ett litet snäppfäste som gör att kontakten sitter säkert i uttaget i taket. De taklampor som finns på marknaden sedan ett par år tillbaka har därför DCL monterade som standard. Man är ju van vid de tidigare takkontakterna med två eller tre stift som sitter i en rund propp men dessa började fasas ut redan i april 2019 då ett nytt EU-direktiv började gälla. Syftet med bytet av standard är att takkontakterna skall se likadana ut inom EU och på så vis underlätta för handeln mellan olika länder. I alla fastigheter som byggdes från och med april 2019 finns de nya takkontakterna.

  Läs mer
 3. Belysning till jul

  Belysning till jul

  Adventsstjärnor

  Dekorera ditt hem med vacker julbelysning för att skapa den rätta julstämningen. Adventsstjärnor har hängt i våra hem sedan 40-talet och är en religiös symbol för Betlehemsstjärnan. Den kom ursprungligen från herrnhutarnas församlingar i Tyskland, i sin första modell som orange pappersstjärna med långa uddar. Det är just i samband med första advent man vill ha sitt hem pyntat och klart. Advent är latin och betyder ”ankomst”. Att firandet av advent har fått en ökning kan bero på att man vill ta ut glädjen för att fira jul i förskott. Enligt tradition skall den hängas upp till första advent för att sedan tas ner till Tjugondag Knut. Idag finns ett stort utbud i olika färgnyanser, mönster, material och stilar. De vanligaste färgerna är dock i rött och vitt med något dekorativt mönster på.

   

  Läs mer
 4. Doftljus

  Doftljus

  Visst är det trevligt med ljus nu i juletid! Och inte bara nu utan även hela den lite mörkare säsongen i vårt avlånga land. Då passar det fint med ljuvliga doftljus, i synnerhet när man tillbringar mer tid inne. De sprider en härlig doft som skapar ett fint välbefinnande och trevlig hemkänsla. Man kan välja doft efter säsong. Nu i juletid passar det därmed bra med lite juliga dofter. Framåt januari så vill man kanske ha lite andra krispigare dofter. Ljus finns annars i alla möjliga färger och det är enkelt att sätta sin prägel på inredningen med att variera ljusen efter säsong. Under julen kanske man vill ha röda ljus, eller kanske vita. Det finns även ljus som räknar ner datumet fram till jul, så kallade kalenderljus, som är en fin detalj nu så här i advent. Det finns även uppsättningar med fyra adventsljus som är numrerade från ett till fyra där man på ett snyggt sätt tänder respektive ljus vid varje advent.

  Läs mer
 5. Hur gör jag rent min kristallkrona?

  Hur gör jag rent min kristallkrona?

  Kristallkronor är mycket omtyckta och populära och passar i både moderna som klassiska hem och utgör ett oslagbart blickfång som takbelysning. Att inreda med kristallkronor bidrar dessutom till att skapa en exklusiv och lyxig atmosfär i hemmet. Dock behöver de rengöras med regelbunden rengöring för att behålla sin vackra glans.

  Många kanske tror att det är både krångligt och tidsödande att göra rent sin kristallkrona men det finns enkla och smarta tips att hitta.

  Regelbunden rengöring

   

  Det enklaste och bästa tipset är att ta för vana att dammtorka kristallkronan med jämna mellanrum. Dock är det viktigt att inte ta och vidröra prismorna eftersom de lätta kan bli kantskadade och ojämna i kanten. Därför föreslår vi att du

  Läs mer
 6. Dekorera med speglar i inredningen

  Dekorera med speglar i inredningen

  Houzz tipsar om hur man kan använda sig av speglar för att göra ett rum större, vackrare och mer personliga i en artikel skriven av Felicia Björklund den 2 juli 2018. Vi har med en spegel från vårt danska varumärke Lene Bjerre, där man visar hur man har dekorerat en vägg med speglar med lite udda former, för att få fram ett mer levande och lekfullt intryck i rummet. Speglar är idealiska att använda sig av för att skapa en vacker och dekorativ tavelvägg. Du kan använda dig av enbart en spegel eller flera stycken beroende på vilket effekt du vill skapa i rummet. På bilden från Lene Bjerre är det spegeln Mabelle som visas. Den har en vacker och enkel form med dekorativa snedställda kanter som reflekterar ljuset på ett härligt sätt. I Lene Bjerres sortiment av stora utbud av vackra speglar kan du välja mellan många olika former, design, färg

  Läs mer
 7. Star Trading - Julbelysning, Dekorationsbelysning och LED-lampor

  Star Trading - Julbelysning, Dekorationsbelysning och LED-lampor

   

   

   

  Star Trading har ett av Sveriges starkaste utbud av julbelysning men har även ett trevligt sortiment av LED-ljus samt ljuskällor och solcellsbelysning främst för utomhusbruk. Star Trading är ett familjeföretag med en 30-årig historia och förser Sverige med härliga julbelysningar och LED- och solcellslampor av många slag. De har ett brett och varierat sortiment av julbelysning där det finns något för alla smaker och stilar. Man hittar julbelysning med allt från minimalistisk och industriell design till traditionell design till lekfull och fantasirik design. Star Trading har ägnat mycket tid åt att formge julbelysning av alla de slag och resultatet är en stor kollektion av trevliga lampor som man kan inreda sitt hem eller kontor med.

  Läs mer
 8. Box och Hex lampkollektion

  Box och Hex lampkollektion

  Davey Lighting har en mycket trevlig produktserie med lampor i glas och metallram där ljuskällan utgör en snygg del av hela lampan. Serien finns som Box, Hex och Quad och finns som både taklampor och vägglampor. Lamporna har en subtilt klassisk design som utstrålar exklusivitet i sin enkelhet. De är perfekta för hallar, över matbord eller köksytor och passar utmärkt såväl ensamma som i rader. Taklamporna har matchande kedjor med snygga textilsladdar som är Davey Lightings signum. Varje lampa bär karaktären av Engelskt hantverk av yppersta klass och blir en medveten del av inredningen utan att för den skull ta överhanden.

  Ramarna löds för hand hos Abbots Manufacturing som är Davey Lightings nordliga tillverkningsenhet med århundranden av tradition. Metallramarna har en härligt snygg finish av patinerad mässing som får en varmt mörk färg. Lamporna kan även f

  Läs mer
 9. Vackra inredningsdetaljer, lampor och möbler med dansk design

  Vackra inredningsdetaljer, lampor och möbler med dansk design

  I Nibe, strax intill Limfjorden i norra Danmark, med närhet till det välkända ljuset från Skagen, finns Lene Bjerre Design. Det natursköna läget tillsammans med närheten till havet i det öppna landskapet skapar ett unikt nordiskt ljus som har inspirerat de i årtionden, sedan 1975.

  Med avstamp i det nordiska ljuset i norra Danmark har företaget kombinerat hantverk med design, och trender med tradition. Just kombinationen av att ta del av designtrender och sätta samman det med traditionell design, inspirerad av ljuset och naturen, gör att Lene Bjerres lampor, lampskärmar, ljusstakar, lyktor, blockljus, möbler och alla andra inredningsdetaljer, får en unikt nordisk prägel. Lene Bjerres designteam sätter en ära i att låta naturen vara en del av designen och livet, som i sin tur bidrar till att skapa inredning i hemmet som speglar personligheten hos dem som bor dä

  Läs mer
 10. Designlampor från England

  Designlampor från England

  Hector och Fin från brittiska Original BTC är två klassiska serier med både taklampor, bordslampor, golvlampor och vägglampor med exklusiv design och handgjorda i England som tillför en ny dimension i inredningen.

  Lamporna i Fin-serien är vackra och unika när de är släckta och får ett nytt intrikat och alldeles särskilt sken när de tänds, där de ribbade formerna framträder på ett snyggt sätt i benporslinet och skapar en fin känsla i inredningen. Fin är handgjord i Stoke-on-Trent med handgjutet benporslin. Skärmarna gjuts i speciella formar som består av åtta sammanfogade delar. Den varma porslinsmassan hälls i formarna och tillåts stelna innan respektive del försiktigt avlägsnas så att den vackert ribbade formen tas fram. Den härdas sedan i ugn, finputsas och monteras, allt för hand för att skapa en unik lampa som är kän

  Läs mer
Sida