Köpvillkor

Köpvillkor

Version 2020:1 gäller från och med 8 januari 2020.

Pris

För att genomföra ett  köp måste du vara bosatt i Sverige. Priserna är angivna i svenska kronor och inkluderar moms med 25 %. Totalkostnad, inklusive fraktkostnad, eventuella andra avgifter och moms är tydligt specificerade i kassan.

Felaktiga priser

Vi erbjuder tiotusentals produkter på vår webbplats, och i vissa enstaka fall kan det förekomma ett felaktigt pris. Om du av misstag har köpt en produkt till ett uppenbart felaktigt pris, kommer vi att ta kontakt med dig. Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset. Vi erbjuder dig att ångra ditt köp och erhålla återbetalning.

Köpinformation

Avtal om köp ingås när du har väljer att bekräfta din beställning i kassan. En orderbekräftelse genereras sedan automatiskt till den e-postadress du har angivet och din beställning kommer att skickas från vårt lager. Om en eventuell felaktighet i ordern uppkommer tar vi kontakt med dig för att hantera ärendet vidare. Det kan handla om en reservation, att varan du beställt fått ändrad leveranstid, är slutsåld och har utgått ur sortimentet eller andra oförutsedda händelser. Vid felaktigheter, till exempel fel pris, tryckfel, fel i text, bilder och beskrivningar, lagersaldo, leveranstider med mera förbehåller vi oss rätten att rätta till felet i efterhand. Skulle du inte vara nöjd med vår justering har du naturligtvis rätt att avboka din beställning. Om La Vanille i efterhand finner att vi på grund av en händelse som ligger utanför vår kontroll inte längre kan leverera de beställda varorna (till exempel för att försändelsen försvunnit under transporten, ändrad leveranstid, slutförsäljning, lagersaldofel) får La Vanille häva beställningen. Det gäller även vid sådana situationer då det är omöjligt för oss att genomföra din beställning exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss pga att produkten inte längre finns kvar i leverantörens sortiment. Vi kontaktar dig då så fort som möjligt via e-post. La Vanille kommer omedelbart att informera dig och återbetala eventuella betalningar.

Manual

Generell information om produkterna på La Vanilles webbplats lämnas på respektive produktsida. Då vi är återförsäljare går vi efter tillverkarens rekommendationer. Vissa tillverkare erbjuder utökade garantier och i de fall detta är aktuellt finner du mer information i produktbeskrivningen. Du har självklart tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen om den produkt du köpt inte har garanti.

Åldersgräns

Vi ingår endast avtal med myndig person, alternativt omyndig med målsmans medgivande samt med juridisk person.

Garantier

Vi strävar efter att du som kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss. Självklart omfattas du av de sedvanliga garantier som finns på de varor du köper av oss. Garantin gäller funktionsfel som uppkommer under garantitiden. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, modifiering eller annan förändring av produkten. Du har självklart tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen om den produkt du köpt inte har garanti. Som konsument när du handlar av oss omfattas du av Konsumentköplagen, Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt Personuppgiftslagen.

Konsumentköplag (1990:932)

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal

Personuppgiftslagen (SFS 1998:204)

Dataskyddsförordningen (GDPR) (EU) 2016/679

Betalning

Klarna Checkout

La Vanille AB använder Klarna Checkout för privatkunder. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning görs inte direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan självklart välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. För mer information om din betalning vänligen kontakta Klarna på telefonnummer: 08-120 120 15.

I samarbete med Klarna erbjuder vi följande betalsätt:

  • Faktura - 14 dagar
  • Delbetalning 3 - 36 månader
  • Klarna konto - Klarnas samlingsfaktura
  • Kortbetalningar VISA, Mastercard & Amex.
  • Direktbanksbetalning via SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea
  • Swish

Våra fakturor skickas ut via mail i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos Klarna.se

Betalningsalternativ

Faktura

När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller E-post. För fullständiga villkor för fakturabetalning, vänligen klicka på länken "villkor" i kassan efter du valt faktura som betalningsmetod. Hos oss kan du välja att handla med Klarna faktura och betala inom 14 dagar efter ditt köp. Fakturan aktiveras först när din beställning har skickats från vårt lager och den skickas till den mailadress du uppgav vid köptillfället.

När du väljer att betala med Klarna faktura görs kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller till din e-post. För fullständiga villkor för fakturabetalning, vänligen klicka på länken "Villkor" i kassan efter du valt faktura som betalningsmetod.

Delbetalning

Du har möjlighet att dela upp din betalning på flera betalningstillfällen mot en fast månadsavgift samt en räntekostnad. Vänligen besök Klarna för ytterligare information.

Direktbetalning

Med Klarnas betala direkt kan du genomföra en betalning från ditt bankkonto. Klarna delar aldrig dina bankuppgifter med någon förutom din bank. Betalning med autogiro erbjuds kunder efter en godkänd kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning inhämtas. Normalt dras pengarna från ditt konto 1-2 bankdagar efter behandlad och skickad beställning. Om du väljer kortköp reserveras pengarna direkt på kortet vid beställningen.

Bankkort

Med Klarna Checkout kan du även välja att betala direkt med något av följande bankkort: VISA, Mastercard, American Express. Du väljer betal eller kreditkort i kassan och fyller i personens kortuppgifter det vill säga vem som står som kortägare, kortets nummer, dess utgångsmånad och kortets CVC kod som är de tre eller fyra sista sifforna som finns på kortets baksida. Kortuppgifter handhas av PayEx betalväxel, som är certifierad enligt PCI DSS, Payment Card Industry Data Security Standards. Pengarna dras omedelbart från ditt bankkonto i samband med att du accepterar transaktionen. I vissa fall använder vi 3D Secure som är en säkerhetslösning för kortköp på internet och som är framtagen av kortnätverken Visa och Mastercard. Detta för att öka säkerheten för betalningarna i vår e-handel. Du använder då en personlig PIN-kod i ett extra steg innan betalningen är slutförd och klar. Klarna följer alla de krav som finns gällande säkerhet vid betalningar och hantering av personuppgifter över internet. Vi sparar inga kortuppgifter och alla dina uppgifter är krypterade. Vi har en säker sida.

Återbetalningar

En återbetalning ska ske inom 14 dagar från det att du meddelat oss rörande att du önskar nyttja din ångerrätt. I det fall produkten inte är oss tillhanda omgående kommer vi att administrera återbetalningen så snart som produkten är oss tillhanda alternativt att du som kund kan lämna bevis på att varan returnerats, det som sker först för återbetalning. När returen är hanterad och klar skickas ett bekräftelsemail från Klarna och en återbetalning görs alltid till samma betalkort som användes när du slutförde sitt köp. Har du valt att betala med faktura så kommer Klarna att ta kontakt med dig via e-post för vidare information gällande återbetalningen.

Leveransinformation

Vi erbjuder fri frakt vid köp över 600 kr. Leverans till utlämningsställe – Postnord är 59 kr. Vi levererar endast inom Sverige i nuläget. Leveranstiden kan variera beroende på vilka produkter som beställs. Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar efter lagd order på lagervaror. Beställningsvaror som vi måste beställa hem från våra leverantörer skickas normalt inom 6-10 arbetsdagar. Vi levererar alla våra varor med Postnord. Vid beställning av flera produkter sampackas din beställning och skickas när samtliga produkter finns för leverans. Är någon av de produkter du beställt tillfälligt slut eller har en lång leveranstid meddelar vi dig via e-post eller sms och vi kan i vissa fall dela din beställning. Som kund behöver du aldrig betala mer än den ursprungliga frakten. Vi ansvarar för transportrisken vid leverans till dig vilket betyder att vi kostnadsfritt ersätter dig med en ny vara vid uppkommen fraktskada eller förlust av försändelse. Vid en eventuell retur till oss står du som kund för transportrisken.

Vi använder följande fraktsätt:

PostNord MyPack Collect -Ditt paket skickas till det utlämningsställe som anvisas av PostNord. Du får ett meddelande via sms och e-post. För eventuellt ej uthämtat paket skickas en post-avi till din adress som påminnelse. Fyll gärna i ditt mobilnummer för sms-avisering i kassan för kortast möjliga leveranstid. Du behöver ha en giltig legitimation för att kunna lösa ut paketet. Ett postpaket ligger kvar hos postombudet i 14 dagar från ankomstdatumet.

Postnord Varubrev 1:a klass - Vi skickar beställningen med mindre vikt och volym med PostNord Varubrev och din beställning levereras direkt till din brevlåda. Paketet är spårbart och har ett sändningsnummer. Skulle paketet vara för skrymmande så att det inte kan levereras i brevlådan kommer det att levereras till ditt närmaste postombud. 

PostNord Pall - Stora, tunga och ömtåliga paket levereras på pall. PostNord kommer att kontakta dig när leveransen närmar sig för att avtala tid när de kan leverera.

Leveranstid

Leveranstiden kan variera beroende på vilka produkter som beställs. Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar efter lagd order på lagervaror. Beställningsvaror som vi måste beställa hem från våra leverantörer skickas normalt inom 5 -7 arbetsdagar. Exakt leveranstid för respektive produkt står under respektive produkt. Vi levererar alla våra varor med Postnord och leveranstiden följer deras verksamhet. I de fall en leverans går via lantbrevbäring tar leveransen vanligen en dag extra. Vid beställning av flera produkter sampackas din beställning och skickas när samtliga produkter finns för leverans. Är någon av de produkter du beställt tillfälligt slut eller har en annan leveranstid än den angivna så meddelar vi dig så fort som möjligt och utan dröjsmål med upplysning om en ny leveranstidpunkt. Du har då rätt att häva köpet utan kostnad ifall leveranstiden är av väsentlig betydelse. Detta gäller även specialbeställningar. De angivna leveranstiderna är förväntade leveranstider per produkt. Olika leverantörer har olika leveranstid och dessa kan förändras från en dag till nästa. Vi kan inte påverka leverantörernas leveranstid till oss men informerar dig om eventuella förseningar så fort som möjligt via e-post. Det är viktigt att notera att vi inte kan lämna några garantier på våra leverantörers leveranstider. Vi förbehåller oss för rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund avseende leveransförseningar som orsakats av våra leverantörer, slutförsäljning eller av transportör efter upphämtning på vårt lager. Vi förbehåller oss också rätten att friskriva oss i det fall en lagervara har sålt slut.

Transportansvar, skador på försändelser

Om produkten tar skada eller kommer bort under transporten från La Vanille AB på väg till kund är La Vanille AB ansvarig. Transportansvar innebär att du står för risken om produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Packa därför gärna varorna extra noggrant i originalförpackning så att de inte skadas under färden. Därutöver bör godset försäkras och skickas som spårbar sändning vid retur. Om paket skulle vara transportskadat skall detta reklameras omgående till paketombudet. 

Ej utlösta paket

Löser du inte ut ditt paket hos Postnords utlämningsställe så kommer paketet per automatik gå i retur till oss efter 14 dagar. Löser du inte ut paketet efter 14 dagar skickas det tillbaka till vårt lager. För paket som inte hämtas ut förbehåller sig La Vanille AB rätten att debitera dig med totalt 200 kr för returfrakt och hanteringskostnader. Vid tungt eller skrymmande försändelser tillkommer även kostnad enligt aktuell frakttabell. Därför är det viktigt att lösa ut paketet och betala fakturan inom 14 dagar för att undvika påminnelseavgift samt dröjsmålsränta. Eventuell faktura för outlöst paket skickas genom vår partner Klarna.

Reklamation

Har du upptäckt fel på någon av dina produkter så har du möjlighet att reklamera. Reklamation skall göras så snart felet upptäckts men inom skälig tid. Två månader anses som skälig tid för upptäckt av skada/defekt. Ta då direkt kontakt med vår kundtjänst så hjälper vi dig. Du kan kontakta oss på info@lavanille.com eller ringa på 031- 12 12 10. Vid reklamation kan felet avhjälpas på olika sätt såsom reparation, prisavdrag, omleverans eller hävning av köp. Vid reklamationer vill vi gärna tillhandahålla bildbevis via mail på defekter på produkten och där felet tydligt framgår.

Vid ett eventuellt återsändande av en felaktig vara få du en förbetald returfraktsedel mailad eller skickad per post till dig. Vänligen packa varan väl i originalförpackning. Vid återbetalning av reklamation kommer återbetalning ske inom skälig tid, utan onödigt dröjsmål. Vi håller alltid en dialog med dig som kund under ärendets gång för att du ska känna dig trygg med det köp du gjort hos oss. Vid eventuellt återsändande av en felaktig vara står vi för fraktkostnaden. Vänligen packa varan väl i originalförpackning och bifoga beskrivning av felaktigheten. Om du har valt faktura som betalsätt, observera att den skall betalas även om varan reklameras. Ev. reglering av fakturan sker när ärendet har hanterats. Vi kan även ersätta andra kostnader som drivmedelskostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande som uppstår i samband med reklamationen. Som konsument har du rätt att reklamera en vara upp till 3 år. Vid eventuell tvist följer vi ARN (Allmänna reklamationsnämnden). Läs mer om ARN här.

Adress: 

Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige. Läs mer om ARN här:

Europeisk lagstiftning, European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR) - EU ODR kräver att alla webbutiker innefattar följande länk till Europeiska kommissionens onlineplattform för tvistlösning: https://ec.europa.eu/odr

Tvistelösning 

Vid en eventuell tvist kommer La Vanille AB att följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

PriceRunner Köpgaranti

Skydda ditt köp upp till 50,000 kr om något oväntat fel skulle inträffa. Som medlem på PriceRunner ingår alltid Köpgaranti hos oss. Köpgarantin är kostnadsfri och gäller för alla registrerade PriceRunner medlemmar. Köpgarantin är kostnadsfri som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss. Är du ännu inte medlem på PriceRunner och besökt vår webbutik genom deras tjänst så kan du likafullt få ditt köp innefattat av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är att inom 60 minuter registrera dig gratis på deras hemsida. Besök PriceRunner för gratis Köpgaranti.

Med PriceRunner Köpgaranti får du kompensation för felaktig vara, om leverans av varan utebliver, om en enstaka vara fattas vid leverans eller om varan är defekt. För att Köpgarantin ska gälla erfordras att beställningen är adresserad till den adress du är skriven på. PriceRunner Köpgaranti kompenserar dig som konsument för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader lämnas ingen ersättning.

Besök PriceRunner för att ta del av fullständiga finstilta användarvillkor och regler samt lista på kategorier som är undantagna. PriceRunner har funnits sedan 1999 och är en oberoende och gratis tjänst för konsumenter att hitta bättre produkter och bättre erbjudanden på varor. Denna tjänst hjälper konsumenter att jämföra priser på en särskild vara när man jämför produkter på nätet.

Force Majeure

La Vanille AB är inte ansvariga för skada eller försening som beror på omständigheter som försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Exempel på omständigheter ska anses vara bland annat myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. Sekretess, säkerhet & personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. La Vanille AB kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Genom att acceptera våra köpvillkor godkänner du till att bli kontaktad av oss i marknadsföringssyfte, genom våra nyhetsbrev. Du kan även anmäla dig till att prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra senaste nyheter och erbjudanden direkt på vår hemsida. Våra nyhetsbrev kan enkelt avbokas via ditt kundkonto eller via kontakt med oss. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post på info@lavanille.com.

Ångerrätt och returer

Om du inte är helt nöjd med ditt köp kan du returnera dina produkter till oss. Ångerfristen börjar löpa från den dag du hämtar varan eller mottar den. Som konsument har du normalt 14 dagars ångerrätt. Vi erbjuder även 30 dagars ångerrätt. Produkt som ska returneras ska vara oanvänd och vara packad i sin originalförpackning. Produktens plastförpackningar, tags och etiketter samt eventuell försegling ska vara kvar på produkten. Varan bör packas väl i oskadad originalförpackning samt emballeras väl, gärna i originalemballage om det är i helt skick

För att utnyttja din ångerrätt ber vi dig meddela oss så snart du vet att du vill ångra ditt köp så återkommer vi med en retursedel samt returinstruktioner. Du ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan/varorna. Vänligen kontakta oss på telefonnummer 031-12 12 10 eller maila till info@lavanille.com och ange ditt ordernummer. Du kan som alternativ fylla i Konsumentverkets standardformulär för att utöva din ångerrätt. Standardformuläret till konsumentverkets ångerblankett kan du ladda ner här. Ladda ner ångerblankett (PDF) Var noga med att uppgifterna är korrekta och tydliga. Retursedeln fäster du på paketet och lämnar sedan in det hos ditt närmaste postombud. Vid nyttjande av din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Om du har ångrat dig när paketet har lämnat vårt lager behöver du ta emot paketet för att sedan skicka tillbaka det till oss. I annat fall kommer det att registreras om ej uthämtat paket och du som kund debiteras 200 kr för ej uthämtat paket. Ångerrätt gäller ej för företagskunder. 

Returkostnader:

  1. Returkostnaden är 79 kr för varubrev och små och lätta paket. För övriga paket är returkostnaden 99 kr.
  2. Vid returer av möbler eller andra skrymmande varor kan kostnaden vara hög beroende på paketets storlek och volym. 

Returadress:

Lavanille.com c/o ISY Informationssystem AB 

Källedalsvägen 12

429 34 Kullavik

La Vanille kommer ej lösa ut paket mot postförskott. Är produkten inte returnerad i originalförpackning förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag eftersom varan ej då kan säljas igen. Om ni skulle utnyttja er returrätt utan vår returfraktsedel så betalar du för fraktkostnaden och har följaktligen även transportansvar. Använd ett spårbart fraktsätt och spara ditt kvitto. Du måste kunna styrka din retur om den inte skulle nå vårt lager. För övrig information när det gäller returer och hantering, vänlige se under rubrik Ångerrätt & Returer.

Varornas skick

Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera produktens finish och funktion. Varor ska vara i sin originalförpackning, oanvända, i säljbart skick, med alla etiketter samt eventuell försegling kvar på varan. 

Produkterna måste var i ursprungligt skick och förpackas i originalförpackning då de returneras till oss. Etiketter, taggs, instruktioner och liknande skall vara kvar på varan för att vi ska kunna hantera och godkänna returen. Originalförpackning skall dock inte användas som ytterkartong då produkten kan skadas under transport till oss. Produkten måste även vara i oförändrat skick och får ej vara monterad om produkten du beställt kräver montering.

Värdeminskningsavdrag

Vi förbehåller oss rätten att vid retur göra ett värdeminskningsavdrag på återbetalningen om produktens skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund. Avdraget görs på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig. Vi gör bedömning vid varje unik retur om storlek på avdraget. Sängtextilier går ej att returnera om förpackningen är bruten.

Byte av vara

Om du önskar byta en produkt så måste du lägga en ny beställning i vår webbutik på den vara du vill ha och returnera den oönskade produkten till oss. Vi skickar då den nya varan till dig så snart som möjligt och när vi fått in din retur gör vi en återbetalning. Återbetalning sker med samma betalsätt som ursprungligen använts 

Cookies

En cookie är en textfil som skickas från en webbsida till din dator där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att lagra inloggningsinformation samt din kundvagn när du surfar runt hos oss mm. Om din webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning på vår sida. Du kan lätt ändra detta under inställningar i din webbläsare. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om dig. Har du övriga frågor gällande villkor och lagar så kan du besöka konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.