Lavanille

Taklampor hall

Välj rätt belysning till hallen

Taklampor hall

Det är hallen till ditt hem som ger det första intrycket. För att åstadkomma så bra ljus som möjligt är det viktigt att välja rätt taklampa hall. Genom att använda rätt taklampor till hallen skapar man ett rum som både är välkomnande och ger en fin atmosfär och karaktär. I hallen är det nödvändigt att investera i lampor som lyser upp rummets alla mörka hörn så att man hittar skor, ytterkläder och nycklar. Förutom allmänbelysning behövs också punktbelysning som sprider stämning. Placera gärna dekorativa bordslampor framför en spegel på ett sidobord eller hallbord för att ljuset ska reflekteras på ett fint sätt.

Även om en del hallar är mindre, och möjligheterna till att möblera begränsas, så kan man ändå skapa en fin hall som ger ett härligt första intryck med rätt belysning. Oavsett om du vill ha en plafond, spotlight, takskena eller en takkrona har vi ett stort utbud av belysning till hallen av högsta kvalitet. Taklampans egenskaper får avgöra val av armatur till hallen. Den belysning som passar allra bäst är lampor som är riktbara, tar lite plats och skapar rymd i rummet och ger bra ljusspridning. Spotlights är särskilt bra då du lätt kan rikta ljuset åt önskat håll och lysa upp hallen och ger en bra ljusspridning. Satsa gärna på dimbara så att du kan reglera och anpassa ljusstyrkan. Spotlight finns i många olika varianter och spotlights som sitter på en skena är också en trevlig idé. Är takhöjden låg passar en plafond bäst då den tar lite utrymme och skapar rymd samtidigt som den lyser upp fint. Ett tips är att använda dimbar hallbelysning så att du lätt kan reglera ljuset. En taklampa till hallen som är väldigt populär är Anna plafond från vårt svenska varumärke Watt & Veke.

Vilken typ av belysning passar bäst i hallen?

Är du lyckligt lottad med en hall med högt i tak är det fint att satsa på kristallkrona eller takkrona som ger rummet en exklusiv look. Vägglampor och bordslampor passar utmärkt som stämningsbelysning. Du kan också skapa placera en dekorativ bordslampa på ett sidobord och pryda väggen med vackra vägglampor. Hos La Vanille hittar du ett stort och brett utbud av väldesignade taklampor till hallen med hög kvalitet. Här hittar du populära varumärken med klassisk design från bland annat Belid, Herstal, Aneta Belysning, Oriva, Watt & Veke och PR Home. Vi har även belysning alltifrån skandinavisk klassisk design från Lene Bjerre, industristil från House Doctor, lekfull design från By On och taklampor hall med karaktär från Globen Lighting. 

Hoppas att du hittar det du söker här hos oss på lavanille.com!

/Yvonne på La Vanille