Lavanille

Taklampor kök

Vilken taklampa ska jag välja till köket?

Taklampor kök

Köket har alltmer utvecklats till att bli ett rum där hela familjen umgås och tillbringar mycket tid, även när man inte äter. På något sätt kan man säga att der är hemmets mittpunkt. När man väljer taklampor till kök är det viktigt att fundera på hur rummet används och var i rummet man behöver mest belysning. I köket behövs flexibel och funktionell belysning i form av arbetsbelysning också stämningsbelysning. I kök behövs en taklampa som även är höj och sänkbar över matbordet. En snygg takarmatur kök är serien Picasso från Belid.

Var ska kökslamporna placeras?

Vi föreslår att satsa på en bra taklampa kök över matbordet med en maxeffekt på 60W som ger ett bra ljus när du äter och läser. I köksfönstren är det dekorativt med en stämningsfull belysning i form av snygga fönsterlampor. De kan antingen vara hängandes eller om fönstret har en fönsterbräda är det fint med en lite bordslampa för mysbelysning. I taket fungerar spotlights bra som allmänbelysning och över en köksö kan du också placera antingen en eller flera taklampor hängandes på rad. En vägglampa i köket är också ett bra alternativ som arbetsbelysning. Vägglampor passar utmärkt över köksbänken eller mellan kökets skåp. Har du ett kök med en öppen planlösning med kombinerad matplats är det smart att förse takbelysningen i köket med dimmers som går att reglera ljuset. Taklampa i köket kan vara i många olika storlekar och utföranden. Dock är det viktigaste att den ger ett bra och behagligt ljus i rummet.

Vilken slags taklampa ska jag välja till köket?

Särskilt över köksbänken, vid diskhon och över diskbänken behövs bra arbetsbelysning. När du lagar mat i ditt kök behöver du en bra belysning med rätt sorts kökslampor uppnår du en behaglig och skön miljö. En vacker taklampa kök över matbordet är värt att investera i. Den är rummets centrala mittpunkt och bör väljas med omsorg. Har du ett stort avlångt matbord är det fint att välja flera stycken kökslampor som hänger på rad över bordet. Har du ett modernt kök är det snyggt att matcha med trendiga taklampor och till ett lantligt kök passar den mer gammeldags stilen bäst. Taklampor kök finns i en mängd olika stilar, material, färger och storlekar. Vårt sortiment utökas kontinuerligt med nya spännande varumärken. Har du frågor angående vårt sortiment av köksbelysning och taklampor till köket  och vill ha hjälp med vilken kökslampa du ska välja är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Söker du efter en taklampa till köket i en specifik färg eller visst material?

Vi har också ett stort utbud av kökslampor i färgerna vit och svart och i materialen: mässing, glas, trä och metall. 

Hoppas du hittar det du söker! /Yvonne på La Vanille