Lavanille

​Belysning i hallar och trappor

Lampor till hall och trappor

Belysning i hallar och trappor

Det är hallen i ditt hem, som ger det första intrycket. Där välkomnas gäster och får ett första intryck av hur hemmets inredning och möblering ser ut. Förutom att det är ett rum där gäster välkomnas är även hallen en slags passage mellan inomhus och utomhus. Hallar är för det mesta smala och långa, med liten golvyta och begränsad inredning. Genom att inreda med rätt ljus skapar man en hall som känns både välkomnande och ombonad.

Taklampor som är vackra i sig är också lämpliga att använda i hallen, som dock inte får hänga för lågt. Vill man ha en känsla av rymd är plafonder särskilt lämpade för att de ger ett bra allmänljus och passar i hallar med lågt i tak.

Med vägglampor och förgrenade lampetter skapar man ett behagligt bakgrundsljus till hallen. Om rummet används för att visa upp tavlor, kan spotlights eller kontaktskenor vinklas för att belysa målningarna. Har man tillräckligt med yta är det fint att ställa en bordslampa på ett sidobord eller en hylla för att ge en ombonad och hemtrevlig känsla. För trappor är vägglampor perfekta att använda. Det är både snyggt och praktiskt och minskar risken att ramla i trappan. Lampor i trappan finns i en rad olika utföranden och färger.

Att ha likadana armaturer i hallen som i trappan ger ett stilrent intryck och likaså en fin lampa i trappan. På liknande vis ska strömbrytaren placeras vid varje ända av trappan. En praktisk sak att lägga på minnet är att montera strömbrytaren nära ytterdörren för att undvika att gå in i en mörk hall. För att kunna justera olika ljusstyrkor kan det vara bra att montera in en dimmer.

Hoppas att du hittar det du söker här hos oss på lavanille.com!

/Yvonne på La Vanille