Lavanille

Belysning till jul

Stämningsfull belysning till advent

Adventsstjärnor

Dekorera ditt hem med vacker julbelysning för att skapa den rätta julstämningen. Adventsstjärnor har hängt i våra hem sedan 40-talet och är en religiös symbol för Betlehemsstjärnan. Den kom ursprungligen från herrnhutarnas församlingar i Tyskland, i sin första modell som orange pappersstjärna med långa uddar. Det är just i samband med första advent man vill ha sitt hem pyntat och klart. Advent är latin och betyder ”ankomst”. Att firandet av advent har fått en ökning kan bero på att man vill ta ut glädjen för att fira jul i förskott. Enligt tradition skall den hängas upp till första advent för att sedan tas ner till Tjugondag Knut. Idag finns ett stort utbud i olika färgnyanser, mönster, material och stilar. De vanligaste färgerna är dock i rött och vitt med något dekorativt mönster på.

Ska jag välja adventsstjärnor i klassiskt rött, färggranna eller mönstrade?

En adventsstjärna i klassiskt rött skapar en härlig julkänsla och sprider ett stämningsfullt sken i fönstret. Hos La Vanille hittar du ett stort utbud av röda adventsstjärnor med vackert glittrande mönster och elegant hålmönster, och dekorativa sammetsstjärnor. Vill du inte ha adventsstjärnan i fönstret kan du alltid välja en bordsstjärna på for som du antigen kan placera i ett fönster eller på ett bord. Välj bland produkter i metall, i papper och trä. Du kan också välja mellan pappersstjärnorna med sladd, utan sladd och batteridrivna adventsstjärnor. Är du ute efter mer färg? Vi har mängder av fina julstjärnor i färgglada nyanser som sätter färg på julinredingen. Som trendigt saffransgult, elegant blått, milt grönt och färggrant orange. Söker du efter mönstrade julstjärnor som ska prya hemmet? Hos oss på La Vanille hittar du många fina med utstansat mönster, hålmönster, prickiga och orientaliskt mönster, glittrigt mönster, snirkligt mönster, art déco mönster och mönster av stjärnor.

Hängande adventsstjärna eller en stjärna på fot? 

Oavsett om du bestämmer dig för en hängande eller stående adventsstjärna kommer den pryda ditt hem vacker och skapa den rätta julkänslan. Har du stora och breda fönster passar det särskilt bra med hängande adventsstjärnor som skapar en mer rymlig känsla samtidigt som man drar nytta av fönstrets hela storlek. Har du hängande julstjärnor får du dessutom plats med julväxter och andra fina juldekorationer på fönsterbrädan. Bordsstjärnan kräver mer utrymme på fönsterbrädan men å andra sidan är den enkel att placera. Många av våra julstjärnor drivs av batterier, vilket gör att du kan ställa den överallt. Många av julstjärnorna har LED-belysning, vilket är både energisnålt och praktiskt när man väljer pappersstjärnor. Julbelysning sprider inte enbart ett stämningsfullt ljus utan är även en viktig del av interiören. Ett festligt dekorerat hem förhöjer stämningen flera nivåer. Det är bra om julstjärnan passar väl ihop till din övriga inredning så att den bidrar till att skapa en fulländad look och som du kan ha i många år framöver. Små, enkla detaljer bildar en helhet tillsammans.  Letar du efter en modern eller klassisk adventsstjärna garanterar vi att du kommer hitta något som du tycker om hos oss. Tänk på att beställa din adventsstjärna i god tid för att försäkra dig om att få den lagom till jul! Hos oss på La Vanille hittar du ett stort sortiment av väldesignad julbelysning från etablerade varumärken som Star Tradig, Watt & Veke och PR Home med flera.

Vilka fördelar finns det med konstgranar och plastgranar?

Nuförtiden ser man knappt skillnad på en konstgran och en riktig gran. De som finns numera har ett mycket naturtroget utseende och är väldigt snarlik en äkta julgran. Valmöjligheterna är stora och det finns något för alla smaker och stilar. Du hittar plastgranar i olika höjder, material, färger, glest grenverk, tätt grenverk, med eller utan belysning. Med konstgranar och plastgranar undviker du allergibesvär och allt vad barr heter. Du slipper även att vattna granen och du kan ha den under många år framöver. En annan fördel är att plastgranar är enkla att montera och tar heller inte mycket utrymme när du väl ska montera ner den. Du hittar också plastgranar och konstgranar som kommer färdigpyntande med både belysning och julgransdekorationer. Du har även möjlighet att välja både höjd, material och färg på plastgranen. Glöm inte att dekorera din ytterdörr med en vacker julkrans och ditt altanräcke med girlander som har inbyggd LED-belysning och som sprider ett varmvitt sken i mörkret. För att förhöja stämningen inomhus är det snyggt att dekorera en vägg eller hänga en julkrans över en öppen spis. Välj julbelysning som är lika fin tänd som släckt och som tillför den rätta julkänslan.

Vad finns det för olika jultillbehör? 

En typ av är jultillbehör är ljusmanschetter som passar till många av våra adventsljusstakar. Ljusmanschetterna finns med olika motiv såsom stjärnor i mässingsfärgad metall, dekorationsringar i metall och vita snöflingor. Det finns också julgransstjärnor med inbyggd timer och som drivs av batterier. Julgransstjärnorna har en klassisk modell som passar utmärkt på julgranen. En tredje kategori julgransmattor med inbyggda LED-lampor. Julgransmattan är en vacker dekoration att ha under julgranen. Sedan finns julgransfötter i grön metall, i svart smide, julgransfot i trä för den som vill ha en modern skandinavisk stil. Vi har även julgransfötter till konstgjorda granar och för utomhusbruk. Det fina med juldekorationer och jultillbehör är du lätt kan komplettera befintlig julinredning och förändra den från år till år.

Hoppas du hittar det du söker! /Yvonne på La Vanille