Lavanille

Bjud in naturen i ditt hem

Lampor i naturmaterial som bambu & rotting skapar en harmonisk atmosfär till inredningen

Bjud in naturen i ditt hem

Lampor och möbler i naturmaterial som bambu, rotting och trä är populärt och trendigt just nu. De är inte bara fina i sig utan att de är även miljövänliga och hållbara och de bidrar till att skapa en varm, rogivande och harmonisk atmosfär till din inredning. Innan man köper en lampa eller en möbel i ett sådant här material är det viktigt att komma ihåg att det är ett naturmaterial som är unikt i sig. Tack vare att de är gjorda för hand kan de variera något och därför ser inte varje lampa eller möbel exakt likadan ut. Nedan har vi listat några av våra favoriter av produkter från några av våra varumärken.

Om du letar efter snygga bordslampor hittar du Swea bordslampa från Globen Lighting som är en otroligt fin armatur i oljad svarvad ask som kommer med en tillhörande skärm med vita plastband. Från PR Home kommer den nya lampserien Emma som består av jättefina lampfötter med svarvade former som tar fram träets naturliga mjukhet. De finns i fyra olika höjder, vilket gör det enkelt att pryda såväl fönster som bord. Förutom stilrent vitt och svart finns även åldrat brun och antikt grå. - En vacker och klassisk bärare av de flesta lampskärmar i PR Homes sortimentet.

Lampfötter Emma från PR Home - Vackert svarvade former lyfter fram träets naturliga mjukhet

Från danska varumärket Lene Bjerre kommer möbelserien Mandisa som är en kollektion av unika, hållbara och ekologiska möbler som alla är tillverkade av bambu. Samtliga möbler kan även användas för utomhusbruk. Jada taklampa från samma varumärke är en otroligt vacker lampa i rotting som är tillverkad i Indonesien. Indonesien tillhör en av de största producenterna av möbler i rotting.

Cebu heter en kollektion av tak och lampskärmar som är gjorda av det ekologiska naturmaterialet Lampakanay, och växer i de fuktiga bergstrakterna på Filippinerna. Lampakanay är en viktig handelsvara för landsbygdsbefolkningen i Filippinerna. I serien Cebu från PR Home är lampskärmarna gjorda av flätad lampakanay i tidlösa och klassiska former som ger en varm och genuin känsla.