Lavanille

Box och Hex lampkollektion

Lampor från Davey Lighting

Davey Lighting har en mycket trevlig produktserie med lampori glas och metallram där ljuskällan utgör en snygg del av hela lampan. Serien finns som Box, Hex och Quad och finns som både taklampor och vägglampor. Lamporna har en subtilt klassisk design som utstrålar exklusivitet i sin enkelhet. De är perfekta för hallar, över matbord eller köksytor och passar utmärkt såväl ensamma som i rader. Taklamporna har matchande kedjor med snygga textilsladdar som är Davey Lightings signum. Varje lampa bär karaktären av Engelskt hantverk av yppersta klass och blir en medveten del av inredningen utan att för den skull ta överhanden.

Ramarna löds för hand hos Abbots Manufacturing som är Davey Lightings nordliga tillverkningsenhet med århundranden av tradition. Metallramarna har en härligt snygg finish av patinerad mässing som får en varmt mörk färg. Lamporna kan även fås med polerad mässing eller med en silveryta i satinfinish. Underserierna Box, Hex och Quad har alla sin unika form som gör att man kan hitta just den lampa som passar bäst in i inredningen. Vägglamporna har olika typer av upphängning beroende på modell och kan monteras direkt mot väggen eller hänga ut en liten bit från väggen med en snygg upphängning som gör att man också får ett vackert sken från ljuskällan mot väggen där lampan hänger.

I Box-serien finns även vägglampor som har formen som ljuslyktor och med sin varma mörka finish i patinerad mässing så skapar de en trevlig atmosfär. Matcha gärna lamporna med en ljuskälla i exempelvis LED-filament, så får man en varm och snygg lampa som bidrar till en skön atmosfär i rummet, hallen eller köket. Ljuskällorna sitter exklusivt monterade på mässingsstavar i matchande finish som lyfter fram ljuskällan till en viktig del av hela lampans utstrålning. Box, Hex och Quad är en unik serie av lampor med en design som kombinerar det klassiska med det moderna där varje lampa tillverkas för hand i de bästa material hos Davey Lighting och blir en exklusiv del av rummet.