Lavanille

Ljuslyktor

Stort utbud av fina ljuslyktor

Ljuslyktor

Ljuslyktor är en belysningsanordning som antingen är fastmonterad på väggen eller flyttbar och där flamman är innesluten, vanligtvis av glas. Det finns en mängd olika varianter av ljuslyktor som exempelvis oljelampor, fotogenlampor, lyktor som drivs av solljus och ljushållare för kronljus. En ljuslykta gör sig lika bra inomhus som utomhus. Vill man placera de utomhus är det bäst att välja lyktor som har någon form av kupa så att inte ljuslågan släcks av blåsten.

Det är lätt att skapa stämning med hjälp av några ljuslyktor, ljusslingor, levande ljus och marschaller på sin uteplats eller balkong. Placerar man ut lyktor vid entrén ger de genast en välkomnande känsla. Det finns en mängd olika ljuslyktor i olika material och stilar. Det finn exempelvis vackra ljuslyktor i glas, mässing, koppar och naturmaterial som bambu.

Oljelampor gör sig bra för sommarens ljusa nätter som vinterns mörka dagar. De levereras med ett metallock för att hålla veken torr när den inte används. Det är även fint att placera en liten oljelampa på matbordet för att skapa en spännande effekt. Stilfulla ljuslyktor i trendiga material som koppar, mässing och krom blir vackra inredningsdetaljer i hemmet och är fina att dekorera med ett blockljus efter säsongens färger. 

Vill man skapa ett välkomnande sken i sin trädgård eller vid entrén passar det bra att välja de större lyktorna som passar utmärkt med stora blockljus. Det är snyggt att placera ut flera större lyktor i olika storlekar bredvid varandra. Lyktor i olika naturmaterial ger ditt en rustik känsla i hemmet. Små ljuslyktor som exempelvis tealights finns i olika färgställningar och material och är lika fina med som utan ljus.

För de som ej vill har levande ljus har vi det som vi kallar för LED ljus. Det är batteridrivna ljus med LED teknik som kan användas under lång tid. Vi har ett stort utbud av lyktor i olika former och hängande ljuslyktor utomhus samt lyktor med LED-ljus som lyktorna Edge, Agadir och Jaipur från Star Trading och PR Home.

Hoppas att du hittar det du söker här hos oss på lavanille.com!

/Yvonne på La Vanille