Lavanille

Sängkläder till hösten

Välj varma och naturliga färger

Sängkläder till Hösten: Värm ditt Sovrum med Stil

Hösten är här, dagarna blir kortare, löven byter färg och temperaturen sjunker med kallare vindar som börjar blåsa in. Det är en årstid då vi vill krypa ner i en skön säng och omfamnas av värme. Men hösten handlar inte bara om att hålla värmen; det är också en fantastisk tid att förnya din sovrumsinredning. Ett av de enklaste sätten att snabbt addera höstmys till ditt hem är genom att uppdatera dina sängkläder. Här kommer några tips på hur du kan använda sängkläder för att skapa en skön höstkänsla.

Välj varma och naturliga färger

Höstens palett är rik med jordiga toner – kastanj, bärnsten, mörkgrönt, djupblått och terrakotta. Dessa färger påminner inte bara om den naturliga växlingen från sommar till höst av naturen runt omkring oss utan de skapar också en känsla av värme och trivsel i sovrummet. När du väljer lakan, örngott och överkast, så leta efter dessa naturliga färger som omfamnar säsongen och kan få ditt sovrum att kännas som en mysig höstskog. 

Satsa på material av hög kvalitet

Under de kallare månaderna är det värt att investera i sängkläder av lite kraftigare kvalitet. Material som flanell och bomullssatin ger extra värme och komfort. De känns inte bara lyxiga mot huden utan ger också det extra lager av värme som så många av oss vill ha när temperaturen sjunker. Fleece- eller sherpaplädar kan också vara bra att använda för de riktigt kalla nätterna. En fin sherpapläd är Kosta Linnewäfveri Jannike Sherpapläd Marinblå med ett geometriskt mönster på ena sidan och skön vit fluff på den andra som kombinerar funktionalitet med stil.

Lägg till lager

Hösten handlar om lager på lager, och det gäller inte bara kläder utan också sängkläder. Lägg ett tjockare överkast över ditt täcke och kanske en skön filt eller pläd vid fotändan av sängen. Det ger inte bara extra värme utan också djup och textur till din inredning. 

Tänk textur

Hösten är den perfekta tiden att leka med olika texturer och handlar om att skapa en känsla av djup och överflöd i inredningen. Kombinera släta bomullslakan med en grovstickad pläd eller en mjuk fluffig kudde för att tillföra både värme och intresse till din säng. Dessa texturer skapar inte bara en känsla av komfort utan de skapar också en vacker inredning som förstärker höstkänslan.

Mönster som gör skillnad

Medan enfärgade sängkläder alltid är klassiskt eleganta så kan du överväga att införa några mönstrade detaljer. Samtidigt som ett enfärgat överkast kan vara tidlöst så kan mönster verkligen förstärka din sängs utseende. Rutiga eller paisleymönster kan vara ett utmärkt sätt att lägga till lite extra karaktär till ditt sovrum och skapa en unik och spännande känsla. 

Använd kuddar för att skapa variation

Var inte rädd för att experimentera med kuddar i olika former, storlekar och texturer. De kan snabbt förändra utseendet på ditt sovrum och göra det extra inbjudande. 

Komplettera med höstaccessoarer

Medan sängkläder är i fokus så skall man inte glömma andra dekorativa detaljer. Tänk på att lägga till några höstdekorationer i ditt sovrum. Ljus med doft av kanel eller pumpa, bordslampor med varma skärmar och kanske till och med några dekorativa löv eller kottar kan förstärka höstkänslan. En vas med torkade höstblommor är ett annat fint tips liksom till och med en höstkrans på din sovrumsdörr som båda kan förhöja känslan av säsongen.

Hösten ger en perfekt anledning att förnya och värma upp ditt sovrum med sängkläder som inte bara är funktionella utan också estetiskt tilltalande. Genom att välja de rätta färgerna, materialen och accessoarerna så kan du skapa en härlig höstkänsla som får dig att längta efter att krypa ner i sängen varje kväll. Med rätt val av sängkläder så kan du också säkerställa att du håller dig varm och bekväm under de kyligare månaderna. Du skapar då ett sovrum som blir den perfekta platsen att koppla av och återhämta sig efter en lång dag. Låt din inredning spegla skönheten och värmen i denna speciella tid på året. Ta tillfället i akt att förnya, uppdatera och skapa ett utrymme där du kan koppla av i sann höststil.

Hoppas att du hittar det du söker här hos oss på lavanille.com!

/Yvonne på La Vanille